Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mastni lasje kateri šampon??

mastni lasje kateri šampon??

Punce sveže pobarvana, včeraj umila glavo danes pa že mastni lasje- uporabljam head and shoulders šampon za mastne lase pa očitno ni ok- kaj predlagate kateri šampon je fajn?

lepo nedeljo

Po mojih izkušnjah ni rešitve, oz. jo željno čakam.

Stara 40+, lase mastne odkar se spomnim, včasih sem jih prala 2x tedensko, zdaj že en čas vsake 2 dni, pa še to zjutraj, ker če operem zvečer, sem zjutraj že na pol mastna.
Mozolji oz. koža se mi je porihtal med prvo nosečnostjo, lasje vztrajajo pri mastnem. Probala že nekaj šamponov, od najbolj “nedolžnih”, do tistih za mastne lase. Ista štala. Mi je rekla ena frizerka, naj ne dajem gor balzama in pene, da naj bi bilo boljše. Ni nič boljše.

Tako, da čakam čudežni recept. Dobro, da imam vsaj močne lasee, da vse to pranje in fenanje (pa krtača,pa ravnalnik) preživijo.

Kot prvo opusti regeneratorje/balzame ter vse maske za lase. Postopoma zmanjšaj količino šampona, pomeni, da na po ca 1 mesecu daješ na lase 1 kapljico šampona in ga redčiš z vodo. To delaš, dokler se ti lasišče ne normalizira, mogoče bi bilo pametno tudi uporabiti brezovo vodo (doma narejeno seveda), splahovanje las z deževnico ipd. Meni je pomagala ful, ko sem zmanjšala količino šampona na laseh… upam da bo tudi pri tebi funkiconiralo…

Meni je zelo pomagalo to, da sem si lase umivala z šamponom, ki je namenjen za suhe lase.

head and shoulders tudi mojim lasem niso nikoli koristili, celo prhljaj so mi povzročili, ravno kontra od reklam 🙂

trenutno mi najbolj ustreza Ultra Naturals linija od Garnierja

Tudi jaz 40 in še nisem našla čarobne formule. Še najbolj mi je pomagalo, da sem lase umivala redkeje ne glede na mastnost, potem pa smo šli na morje in se je vse porušilo. Pomagal mi je tudi šampon Dm (ne vem veš, kateri), ki mi je zelo izsušil lasišče – temu primerno so lasje tudi izgledali. Trenutno uporabljam Kerastese. Mastijo se še, sem se pa vsaj rešila prhljaja, ki je bil stalna spremljevalka cenejših šamponov. Po mojih izkušnjah balzam vpliva na mastnost točno 0. Prej bi krivdo zvrnila na leta in hormone, ker pri 35-ih teh težav nisem imela. Čeprav nisem uporabljala balzamov. Te sem ponovno uvedla šele v zadnjem letu.

Kot so že svetovale zmanjšaj količino šampona, uporabljaj čimbolj navadnega, pri pranju lasišče dobro zmasiraj, na koncu dobro izperi še s hladno vodo in obračaj glavo, boš poživila cirkulacijo. feniraj do nekje 3/4 z ne zelo vročim zrakom in ne uprabljaj balzamov in ravnalcev, to še dodatno pospeši mastenje.
pa čim manj si z roko šari po njih in jih čimmanj razčešuj
V prehrano čim več svežega sadja zelenjave, navadne vode, sladkarije na minimum, sploh razne čokoladke z malim deležem kakava, mesne proizvode pa nerviranje, umiri svojo notranjost kolikor se da.

Problem je drugje … Mastni lasje so samo posledica. Malo pobrskaj po netu, katera hrana bi bila ustreznejša zate.

Jaz uporabljam od Lusha trdo milo proti mastnim lasem. In mi pomaga.

Vsakodnevno pranje las z nevtralnim šamponom, po možnosti iz lekarne, je najboljši recept za mastne lase.

New Report

Close