mastni lasje – ponorela bom
Ja, res bom …..
V soboto popoldan sem oprala lase, zdaj pa grem spet, ker jutri ne morem taka v službo
A ima še katera takšen problem oziroma če ga je katera že rešila?
S kakšnim šamponom perete glavo?
To več tako ne more iti naprej, vsaki drugi dan glavo prat. Prej sem na štiri dni, v zadnjih dveh mesecih pa če zdržim tri dni je že veliko. No zadnja dva tedna pa kar na dva dni.
Iva
Meni je trajna pred leti lase samo skurila. :((( Prameni mi nič ne pomagajo. Nekoliko bolje je bilo, ko sem uporabljala šampon od Londe (kupila v frizerskem salonu), pa tudi po Herbal Essenses (nimam pojma, kako se pravzaprav imenuje) imam občutek, da je rahlo bolje. ampak to le za en dan… Si tudi sama perem lase na dva do tri dni. :((( Žal.
LP
Še ena taka!Res lahko samo še perem in perem….Imam pa malo daljše, tako, da je pranje še bolj zamudno.Menim, da do sedaj še niso iznašli takšen šampon.Trenutno imam od Fructisa za volumen (imam tudi tanke lase), drugače pa vedno izberem šampon za (proti) mastne lase.Pomaga nič.Sama se tudi malo poigravam z mislijo o trajni, pa se ne morem odločiti, ker nisem ljubiteljica kodrov, da pa bi si jih stegovala kar naprej…Pa še to kar se trajne tiče:ko lasje malo zrastejo, so ob glavi spet mastni,kot sedaj.
ja fuj ženske, saj ti po 2 dneh že smrdijo lasje od smradu zunaj in dima in smoga in nevemkaj še srečamo v zraku, kaj šele po 4 dneh..
jaz si vsak drugi dan umijem lase že zaradi vonja in boljšega občutka da nimam vse te svinjarije na laseh. umivam jih z nežnim šamponom za vsakodnevno pranje las in imam lep občutek da sem “čista”.
no kakor kdo ane, vsak ma svoje pravijo
ma, jaz sem ista. ko si tretji dan nisem oprala glave, mi je kolegica, ki si mi pač upa vse reči (hvala bogu za take), rekla nekaj v stilu, da si že najmanj dva tedna nisem oprala glave. Ko sem ji povedala, da je bilo to komaj tri dni nazaj, jo je bilo skoraj kap.
Ni druge, glavo prat vsak drugi dan, pa je. Potem pa poslušam nasvete, da si s tem še bolj mastim lasišče pa bla bla bla…
Jaz sem obupno nesrečna, če imam mastne lase, poleg tega, ker so dolgi, se mi tudi mozoljčki pojavijo ob lasišču, če so lasje preveč mastni in umazani….
Jutri bo spet treba, ja… danes imam mir
Jaz jih perem vsak dan. Loreal za mastne proti prhljaju mi ni tok ustrezal. Sem se pobarvala na blond (peroksid) in je bolje, ampak sedaj rabim nekaj za lesk. Nazadnje sem kupila palmolive za vse vrste las in sem zelo zadovoljna, pa se poceni je. Nisem mogla verjet. Sem se spomnila, da so bli vcasih samponi drugacni, danes imas ze ko lase (ze nasamponirane)spiras obcutek, da so ze mal mastni. Pomojem so za mastne lase najboljsi prav nic inovativni samponi, ker tisti novi so itak vsi neki za izgradnjo, vlago, lesk, proti skrusenim lasem ipd – in to jih vse masti. Mastni lasje pa rabijo samo suho milnico. Ker pa se zato hitreje obrabijo na konicah, jim dam samo na konice kak balzam, ali pa jih pogosteje strizem.
Las ne more biti masten, ker je mrtev. Lahko je umazan ali poškodovan,suh zaradi takih in drugačnih vplivov. Vi imate lasišče mastno. In vsakodnevno pranje je itak zaman dokler časa ne ugotovite zakaj se vam lasišče masti. Kaj ti bo lep las v narekovajih, če se že od daleč vidi mastno lasišče. Na preiskave in vztrajati da vam postavijo diagnozo.
Prepogostemu pranju se lahko izognete z baby pudrom. Ko imate recimo drugi dan po pranju že mastne, na lasišče obilno nanesete navaden baby puder. Dobro premasirajte, da popije odvečno maščobo. Dobro prečešite. Lasje bodo nekaj minut naelektreni. Ne skrbite zaradi belkaste barve, ta tudi izgine čez nekaj minut. Rešile si boste izgled vsaj še za en dan. Pa še lasje se vam bodo postopoma nehali mastit, ker jih ne boste več prepogosto umivale.