Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mastni lasje-trajna?

mastni lasje-trajna?

Imam težavo. Imam zelo tanke, redke in mastne lase. Dejansko si lase perem na 2 dni, saj sicer nisem za med ljudi. Po dveh dneh imam lase tako mastne in tako obupno frizuro, da bi kdo mislil, da jih nisem orpala najmanj 1 mesec. Imam kratke lase oz. zdaj so kot en krajši paž in do te mere naj bi tudi ostali. Do zdaj sem imela vedno kraaatke lase. Pa je bil problem isti. Ker sem izredno visoka, sem se odločila za malček daljše (ravno si jih lahko tudi za uho zatlačim), ker to vizualno zmanjša mojo višino, s kratkimi prav štrčim navzgor…

Ali je možno rešiti problem s trajno (pa ne tisto ovco iz 80ih let). Je kdo rešil ta problem.

Seveda, jaz ga rešujem že uf let. In nimam ovčke, trajna je za podlago, da sploh lahko frizuro naredim. Mastnih pa tudi nimam, dokler trajna drži.

Kar se trajne tiče se temeljito prepričaj, če si jo pripravljena nositi. Posvet z dobro frizerko absolutno tudi priporočam. Tudi glede hitrega mastenja las. Obstajajo že razni šamponi, ki omogočajo, da lase ni potrebno tako pogosto prati. Lahko, da tudi s tem povzročaš hitro mastenje lasišča. Sicer pa tudi barva malo izsuši lase, kaj če probaš malo pobarvati.

Sem se barvala, večkrat, ni rešilo problema. Sem menjala šampone, različne, za mastne lase, tudi drage (kao boljše). Ni bilo učinka.
Vem, da bolj kot pereš (masiraš lojnice), bolj se mastijo, ampak človek gre v službo in ne more bit masten in neurejen.

no-ja, ali potem ko opereš, ni potrebno krtače in navijalk (to delam zdaj, da si jih malo dvignem stran od lasišča). Se lepo naravno posušijo??

Koliko časa pa drži trajna in koliko cca stane skupaj seveda s striženjem?

Jaz se navijam (navijalke, ne krtača in fen), ker mi le tako frizura ostane par dni. Imam ubitačne lase, še od frizerja frizura mi ne zdrži več kot dva dni:((( (tudi takoj po trajni). Brez trajne sem za znoret nikakva. Tako da, če boš imela trajno, kar naravno sušenje po mojem mnenju ne bo šlo (ker po tem boš pa res ovčka).

Poleti, na morju, se pa ne navijam, se naravno sušim (takrat običajno trajna že malo popusti), uporabim le gel za “wet look” in sem sama sebi zelo všeč:))).

Tako da mislim, da ti vsaj krtača in fen ne uideta. Ti pa vsekakor priporočam, da se zelo resno posvetuješ s svojo frizerko (ker konec koncev ona najbolj tvoje lase pozna), da ne bom potem jaz kriva za polomijo na glavi.

Ja, cena je odvisna od tega, kje se strižeš (definitivno najdražje je po moje v Ljubljani), moja frizura (trajna, striženje …), pride, se mi zdi okoli 55 evrov. Meni zdrži cca pol leta. Tako da v bistvu frizerko obiščem maksimalno 4x letno (2x trajna, pa dvakrat vmes malo špice postrižem).

Če maš tok kratke lase, boš defenitivno kot ovca po trajni. Taka frizura, pa kot ti pravi No-ja, zahteva še ful več dela in več kot boš brkljala po laseh, bolj bodo mastni! Dej si poiskusi ene dva tedna ne oprat- recimo na dopustu. Sej boš grozna, ampak lasišču morš pustit da si odpočije. Preveč skoz nekaj daješ gor in stimuliraš lojnice, zato pa maš mastne.

Ko sem doma, si jih ne perem pravzaradi tega, kar si ti napšisala. In sem grozna, ja. Še mož me opozarja, da sem grozna in naj si jih operem. Tudi, ko sem bila 2x na porodniški, sem si jih redko, v upanju, da bo pomagalo in šlo na bolje, pa ni. Ne uporabljam nobenih gelov, pen, občasno malo laka. To je vse.

ti pa si ekspert, kajne, ko imaš mastne lase po enem tednu ali dveh…

mastno lasišče je treba pogosto prat, da lahko diha. z blagimi šamponi. in nič hudega ni, če se pere na dva dni. kaka stimulacija lojnic, lepo vas prosim.

dva tedna ne oprat lase??? pa kaj si nora??? bojo smrdeli, pa še mastni bodo, haska pa nobenega.

Si mogoče pomislila, da bi se šla pokazati k dermatologu. Mogoče bi pa on rešil tvoj problem.

Jaz sem po dolgih letih našla šampon, ki mi malo manj masti lase. Čisto po pomoti:) Manj pomeni, da jih lahko operem šele tretji dan in sem nekako spodobna.
Dokler sem bila blond sem uporabla prah, ki razmasti lase. Dejansko ne opaziš, da so bili mastni, so pa na otip malo pocasti od tega praha. Ampak saj te ne tipajo po laseh v službi:) Na temnih laseh je neuporaben.
Šampon je Pantene aqua light. Nič posebnega ampak toliko lahek, da malo prišpara lasišče.

To, da če si manj pereš lase, da niso mastni je pa neumnost. Tudi na obrazu ali po telesu imamo eni suho kožo drugi pa mastno.

Sem pa tudi jaz že razmišljala o trajni pa si ne upam:) Čas nazaj mi je ena frizerka rekla, da ona v takih primerih da preparat za trajno brez navijalk. Potem je pa zaprla salon in ne vem kje dela 🙂

Tudi tukaj ena mastnolasa:)

Kot že v naslovu, trajna je rešitev, je pa uporaba DOBREGA PREPARATA NUJNA.

Včasih,ko so bili preparati še zelo agresivni, sem imela kar nekaj težav.Lasje s trajno suhi, pri glavi mastni.
Sedaj je mnogo bolje, ker lasje s trajno niso skoraj nikoli “krepasti”. Moji obiski frizerja so kar pogosti, približno 4x letno trajna, ker mi lasje zelo hitro rastejo.Imam pa močne in kar goste lase.

Priporočam ti, glede na stanje tvojih las, da poiščeš dobro frizerko, naj ti svetuje kaj bi bilo za tvoje lase priporočljivo, pozanimaj se o znamki preparatov, ki jih uporablja, ker moja ima za različne lase različne preparate-mislim da kakšne 3 ali 4 tipe iste znamke- in se šele potem odloči.

Glede na moje izkušnje mora biti tudi frizerka strokovno dobro podkovana, zato se jaz moje držim že 12 let.

Še cena:Domžale, 65 eu z računom.

New Report

Close