Mastno lasisce in zelo suhe,razcepljene konice-Kateri SAMPON?
Predlagam, da poskušaš zdržati in si ne peri las vsak dan. Jaz imam kar dolge in si jih perem enkrat na teden in je lasišče mnogo boljše, kot takrat, ko sem jih prala kar naprej. Sem imela stalno mastne in še težave s prhljajem.
Pa našla sem šampon, ki mi najbolj paše, in sicer Subrino.
Za suhe konice predlagam kakšno olje. Trenutno je zelo popularno arganovo in tudi dobro, drugače pa je čisto ok tudi npr. mandljevo ali otroško olje.
Najprej skarje in to ne 2cm, ampak najmanj enih 6!
Potem pa kaksno olje za suhe lase, a le na konice!
Imam suhe lase, strizem se 2x letno in to konkretno, konice ne smejo po strizenju ostati tanke, ampak mocne. Imam laneno olje s keratinom, nanesem na celo dolzino las, ker so suhi tudi pri lasiscu, ti pa samo na konice nanasaj. Lase si umivam 1x tedensko, ti pa ne smes vec kot 2x. Vmes uporabi suhi sampon samo na lasiscu, ce je kriza. Za mastne lase je fajn sampon od Ilirije, kopriva.
Imaš tanke mehke lase?
Ker če jih imaš ne poslušaj nakladanja o umivanju na par dni in olju, ker bo še huje. Lasje so pač različni. Jaz imam res tanke lase kot svila na dotik. Umivam jih dnevno, na konice vlažilni balzam (ne masten za suhe lase!). Čim manj stvari na lase ker jih obteži. Vse od šamponov do balzamov ipd čim bolj lahko, ne nekih močnih kemičnih stvari (ala subrina :S).
Šampon za volumen če je le možno, in brez alkohola. Pa ne pretiravat z balzamom.
Moja sestra ima močne lase in ji moji nasveti recimo ne ustrezajo, umiva si na tri dni, olje daje in ima super lase. Ni vse za vsakega.