Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis masturbiranje

masturbiranje

Kako je pravilno?

Jaz se masturbiram ali jaz masturbiram?

Menim, da prvo pomeni, da se sam sebe, drugo pa, da nekoga drugega.

Veckrat sem zasledila na podnapisih drugo verzijo, tudi ce se je slo zase.

Masturbirati = onanirati = samozadovoljevati se
Masturbiram = onaniram = samozadovoljujem se

Masturbirati nekoga je podobno kot nad nekom storiti samomor :-)))

S tujkami je križ. Ker je človek po naravi nagnjen k poenostavljanju, tako ravna tudi v jeziku pri podomačevanju tujk.

Glagol masturbirati (samozadovoljevati se) se je podomačil enako kot glagol reagirati, ki se sloveni v “odzivati se”. Izvor takega poenostavljenega podomačevanja pa je dejstvo, da mnoge podomačeni glagoli izvirajo iz angleščine, kjer so povratni glagoli brez oziralnega zaimka.
Recimo:
to play – igrati se
to react – odz(i)vati se
to masturbate – samozadovoljevati se

Tuji glagoli, ki v slovenščini izrašajo neprehodnost dejanja (netranzitivnost), se podomačujejo v poenostavljeni obliki, brez oziralnega zaimka “sebe” oz. “se” in tako postanejo prehodni (tranzitivni), izražajoč dejanje, ki prehaja na predmet ali drugo osebo.

Nisem slovenist, a vidim, da tako pač je. Življenjska enajsta šola pač.

Mirko.. Sej lahko masturbiras nekoga drugega. Ali pri tebi to ne funkcionira? 😉

bpav – samozadovoljevanje je samozadovoljevanje

absolutno ima prav Mirko! masturbiranje pomeni samozadovoljevanje, torej zadovoljevanje sebe in nikogar drugega. zadovoljevanje drugega pač rabi drug izraz.

No.. in kaksen je ta izraz?

zakaj ne kar zadovoljevanje?
če gre za to, da koga zadovoljiš, se temu čisto lahko reče zadovoljevanje. potrebe po kakšnem bolj kompliciranem izrazu pravzaprav ne vidim.

Ročno zadovoljevanje?

ali pa ustno :-))

Ker je masturbiranje ponavadi ročno (vsaj pri ženskah, no, pa tudi večini moških zelo težko ustno :), potem sem pač mislila, da se vprašanje nanaša na enako vrsto zadovoljevanja drugega. Res pa je, da ženske lahko uporabimo še kakšen pripomoček, pa je stvar že manj ročna in bolj tehnična 🙂

jaz uporabljam kar drk…e 😉 za moske in za zenske. vem pa, da je vulgaren izraz in da se ga v splosni rabi ne more uporabljati 😉

OJ!
Jaz mislim, da bo najbolje, če opustiš mastrurbiranje, in si najdeš primernega partnerja, tako se ti ne bo treba spraševati več, ali se mastrubiraš ali pa mastrubiraš….ker bosta preprosto počela tisto, eee, torej, kako se že reče po slovensko? Seksala bosta. Ah ne, to je grda angleška beseda.
Imela bosta spolne odnose……tudi ta je malo čudna, preveč strokovna. Polek tega ima marsikdo polno prijateljev nasprotnega spola in ima z njimi nek odnos, drugačen kot s tistimi, ki so istega spola kot on. Torej gre za nek spolni odnos. Spolni odnos? Čudno.
Ja kaj bosta pa potem delala? Bumsala? Ne, tudi ta nemška beseda ni primerna.
A se bosta dolčkala. Eeee, ne, še nikol slišu.
Se bosta dajala dol? Kam dol? Mogoče v kletne prostore? Ne.
MOgoče bosta skupaj spala? Hm, tud jest sem včasih spal pri mami, pa nisva nič takega počela.
Torej, kaj bosta počela, takrat, saj veste kdaj? Jaz ne vem. Mogoče pa sploh ni važno.

kaj pa tiste besede na f in j?

Godot, tudi ljudje s stalnimi (enim ali več) partnerji masturbiramo.
Beseda seksati pa je sicer res izposojenka (kot ogromen del besed v vsakem jeziku, tudi slovenščini), vendar sodi v (slovenski) pogovorni knjižni jezik!
Izpod vsake kritike pa so besede, kot so npr. sexati, sex ipd. ki so se prav obupno razpasle, vključno s temi forumi (očitno veliko ljudi ne ve niti tega, da črke “x” ni v slovenski abecedi).

bpav!
Drugega lahko zadovoljuješ, ne samozadovoljuješ.

Pravilno je drugo. Nekoga drugega pa ne moreš masturbirati. To je nekaj kar lahko počneš sama s seboj ali sama sebi, ne drugemu. Drugega lahko zadovoljiš (oralno, ročno, …).
Masturbiram (samozadovoljujem se)

Godot, ne vem kaj je s tabo narobe… niti me ne zanima.
Ce postavim vprasanje ni nujno, da ima neposredno vezo z mano. Ce pa te vseeno toliko zanima, stalnega partnerja imam, sekskava redno in se kljub temu samozadovoljujem!
Ce pa si ti tako starokopiten (da ne recem kaj hujsega)… tvoj problem.

Godot, včasih smo več uporabljali izraz ljubiti se, zdaj si ga pa spregledal. A ni najlepši?
LP

New Report

Close