Matej Lahovnik trdi, da združitev Laškega in Uniona ni bila škodljiva
“Čas dela za Laško, če slovenska oblast ne bo podlegla tujim pritiskom.”
— Matej Lahovnik, 19. julij 2003
Matej Lahovnik, drugi* največji živeči zagovornik nacionalnih interesov v gospodarstvu (in v prostem času -nedvomno brez kakršnegakoli nadomestila- goreči branilec menedžerskega odkupa BTC) je včeraj za Finance ponovil svojo tezo, da združitev Laškega in Uniona ni bila škodljiva.
“Seveda, saj obstaja cel kup nadomestnih izdelkov. V Velenju dobim Heinekena povsod. Ne bi rekel, da me je pri pivu doslej kdo zlorabil,” je dejal veliki borec za pravice malega človeka.
pa še kako prav ima, pivo je alkohol in kolikor vem ta povzroča zasvojenost, država naj bo pametna in naj fajn obdavči alkoholne pijače (tudi pivo), pa bomo potem videli, interes te združitve, pa še zasvojencev bi bilo manj, posledično manj nesreč, manj stroškov iz proračuna za zdravljenje poškodb in bolniških staležev, pa še veliko manj mrtvih. Kaj ni vinjenost eden od največjih vzrokov prometnih nesreč.
Pivo res ne spada med najnujneše za preživetje in tudi inflacije ne dviguje, zato ni pomemben za malega človeka.
ninej,
se je tudi meni zdelo, da ga rada cukaš, ko berem nekatere tvoje izjave. Tvoji “eseji” so pogosto zelo globokoumni, skoraj bi pomiolil, da v prostem času pišeš romane. Za pisatelje je pa tako znano, da trezni ne spravijo kaj dosti od sebe.
Pa na zdravje, jaz bom raje s kozarčkom vina. Mi šrotovina nekako ne dene dobro v želodcu.
hahaha, kaj bi šele rekel, če bi dejala, da naj vlada dobro obdavči tudi vino, ker ti šrotovina ne sede dobro, ampak sem za dvig davka tudi na vino, oziroma, kar na ves alkohol, če mi bo pa zapasalo pivo-Šrotovina ali pa vino, ga pač bom cuknila, ampak samo kozarček, ker bo drag in zato spoštovan, pa ga bomo pili res samo za zdravje, :))) no pa na zdravje!!!
Kaj bi rekel? Mogoče kaj podobnega kot sem sodelavcu, ki je nekoč stokal, kako se draži bencin. Povedal sem mu, da me ne prizadene, ker imam čisto blizu do službe. On pa v luft: “Lahko ti gobezdaš, kaj pa jaz, ki se vozim 30 kilometrov v eno stran!” Par dni prej se je pa hvalil, da mu je vseeno ker se je podražil sladkor. Ker ima tako in tako sladkorno.
No, mene povišanje davka na vino ne bi ravno prizadelo. Dokler si ga za svoje potrebe in dobre prijatelje pridelam lahko sam. Po svojem okusu, če mi malo Bog pomaga z vremenom, tako kot letos.
Kaj bi rekel? Mogoče kaj podobnega kot sem sodelavcu, ki je nekoč stokal, kako se draži bencin. Povedal sem mu, da me ne prizadene, ker imam čisto blizu do službe. On pa v luft: “Lahko ti gobezdaš, kaj pa jaz, ki se vozim 30 kilometrov v eno stran!” Par dni prej se je pa hvalil, da mu je vseeno ker se je podražil sladkor. Ker ima tako in tako sladkorno.
No, mene povišanje davka na vino ne bi ravno prizadelo. Dokler si ga za svoje potrebe in dobre prijatelje pridelam lahko sam. Po svojem okusu, če mi malo Bog pomaga z vremenom, tako kot letos.[/quote]
Tudi naš je dober:-)) Na zdravje!!!