Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek matematika 3. razred

matematika 3. razred

Pozdravljene!
Zanima me, če imajo vaši otroci v tretjem razredu tudi cilj pri matematiki, da rešijo mrežo-poštevanka od 1 do 10, v roku šestih minut. Bi bila zelo hvaležna za kakšen odgovor:) lp

Pri nas je časovna omejitev 20 sekund za račun (v kvadratu, v stolpcu, z vstavljanjem mankajočih členov, deljenje,..).

prvič slišim pa imam tri otroke,že v šoli v višjih razredih

sine je sicer sedaj že v četrtem,so pa imeli v tretjem razredu mrežo -poštevanko.kar je bilo nad 5min je bil zelo slab rezultat :(vem da sinu pod 3 min ni nikoli uspelo rešit.so pa učenci to mrežo treniralo vsak dan v šoli pri uri matematike.Najprej poštevanka,nato pa so jemali snov dalje.
Lahko rečem da jim to samo koristi,saj v 4. razredu pridejo naloge,pri katerih zmrzneš če ne znaš poštevanke.

Tudi pri nas se poslužujejo te metode in mislim da je v redu tako. Očitno deluje.

Prav je tako, da poštevanko v tretjem razredu ornk natrenirajo. Kdor jo ne, ima velikanske težave. Enako je z branjem. Je boljš v 3. razredu malo več truda vložit v to.

Naši tudi niso tega delali. Pa, ker sama dajem tretješolcu vaje z neta in so gor tudi take mreže za pet minut, me zanima koliko krat po koliko števil imajo za zračunat? Ker naš tisto 5minutno dela olala cajta….

raglja

Pri naših je cela poštevanka od 1do10 in še to ne po vrsti, ampak mešana števila, kar ga hitro zmede in niti slučajno ne uspe končati v dogovorjenem času. Samo poštevanko zna, je pa res, da ga časovni roki dekoncentrirajo in potem je konec. Sicer se mi je zdelo to malo nesmiselno, da se vrši takšen presing na otroke, ampak glede na zgoraj napisano, očitno to prakticirajo marsikje in se bomo pač sprijaznili s tem in toliko več vadili na čas :S

New Report

Close