Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Matematika in sovražni govor

Matematika in sovražni govor

Strojani baje dobijo od države cirka 400 jurjev na mesec.
Baje jih je 26.

Zdej če mal zakurblam evrokalkulatorček… pride vn dobrih 15 jurjev po glavi na mesec, oziroma glih za eno škatlo cigaret na osebo na dan.

Zdej pa pazte – van miljn dolar kveščn:

A zdej jest širim sovražni govor, če vprašam od kje jim denar za življenje?

Pozabil si da en brat dela, v Stični kot hišnik…
Če boš izvedel odgovor na tvoje “sovražno” vprašanje ga sporoči,se ga bom naučila na pamet in ga vsak dan uporabljala.

A pa ta brat spada v kvoto 26 al je posebna entiteta?

Ker če paše zravn pol njegova plača glih tolk povprečje dvigne, da si lohk prvošjo Marlboro namest 57…

Mujo! Bi ti morali biti pa dani v vpogled policijski zapisniki. Teh pa žal nimaš ne ti ne jaz, tako. Me pa res zanima, kako zaslužiti toliko denarja, saj z dvema plačama kar težko shajamo skozi mesec.

Mujo napisal:

> A zdej jest širim sovražni govor, če vprašam od kje jim denar
> za življenje?

Ne.

Kam ti lahko številko TR pošljem, da mi tisti milijonček nakažeš?

Ampak jest še zmer ne vem, od česa žvijo.

Včas so cigane obtoževali čarovništva, mogoče je pa to odgovor.

živijo od šloganja

Tudi jaz šlogam, samo od tega ni kaj prida denarja, od ukradenega bakra se pa kar nabere.?!!!!…….

Aja… še tole… Strojane sem dal samo kot primer, ker so pač medijske zvezde in sem slučajno nekje prebral kolk pokasirajo na mesec…

V bistvu me zanima za Rome na splošno, ker po mojem Strojani niso glih neka strašna izjema, kar se tiče zaposlenosti in števila otrok.

Skratka, zanima me, kako lahko neka družina al pa pleme, kukr čte, preživi s cirka 500 sit na osebo na dan.

Malo krade, malo ustrahuje, malo strelja, vsakega po malo pa se nabere. Iznajdljivi so pač. To so stvari, ki nam manjkajo.

Nabiralništvo in lov.

MOJCA,tisti , ki ti praviš da dela,ja dela v OŠ Ivančna gorica-Stična.pa ni hišnik.dela pa ,ker ima kazen.pa še to ne dela več,se pravi kazni ni odslužil,ker je v Postojni.

Sperme imajo pa dovolj. Lahko bi jo prodal v Italijo.

Giovani

Ne vem sicer kolk jih je, ker so povsod drugačne informacije. Zadnjič je Miha reku, da jih je trideset. Otroci dobijo otr. doklade, ki sigurno niso samo 15 tisoč na osebo, odrasli pa verjetno najmanj 40 tisoc, kolikor dobijo slovenci za brezposelnost, če so prijavljeni na zavodu in če aktivno iščejo službo. Kaj pa cigani? Enkrat pravijo, da so nepismeni?! Kako pišejo prošnje in kdo bo vzel v službo nepismenega. Danes bo kmalu že snažilka morala delati z računalnikom…Že kar so v Postojni, bi se lahko naučili pisat. Saj tam nič ne delajo, kot kadijo. Se bo pa verjetno nataliteta slovencev na njihov račun povečala

Sonja,novico sem slišale ekrat te dni na radiu HIT.Res ne vem kdaj, pa saj veš kako hitro se danes svet obrača…
Mogoče pa je sedaj na čakanju in dobiva nadomestilo iz zavoda za zaposlovanje?(šala mala), ali pa bo čez čas tožil državo (ker so ga “prisilno”izselili v Postojno) zaradi izpada dohodka, pa bo spet za kakšno šteko cigaret.
Kako so lahko nepismeni, saj je pri nas, v Sloveniji osnovna šola po zakonu obvezna.Ali pač ne?

Se mi je zdel, da se boš danes dobre volje, ker so šle včer delnice mal gor.

no mojca jest sem pa tukaj doma zato vem!!vem pa tud kakšne svinjarije delajo.

Sonja,si predstavljam kako je in jih ne zagovarjam.Napisala sem že, da če ste ji 12 let trpeli, ste jih trpeli 12 let preveč.Včeraj sem bila dobre volje, pa sem vse obrnila na hec.Verjamem pa, če si z Ambrusa, da ti ni do heca.

Imam idejo:Cigani so bili tudi vedno nomadi, selili so se iz kraja v kraj, od sejma do sejma in brusili nože in škarje, igrali, plesali in peli, pa so si zaslužili kakšen krajcar.Včasi so si kaj izposodili in nikoli vrnili…,ampak taki so, taka je njihova mentaliteta, ne bodo se spremenili, pravijo nekateri…(Op:.Jaz se s tem ne strinjam)Torej, če ne delajo, ker so pač cigani, če ne hodijo v šolo, ker so pač cigani, če včasih kaj ukradejo, ker so pač cigani…,zakaj jim potem iščemo hišo, kjer bodo živeli.Naj bodo pa še nomadi, zato predlagam, da jim država podari ŠOTOR…

Kolkr jest vem, je pr nas taborjenje dovoljeno samo na točno določenih mestih. Opaziš jih po tem, da so ograjeni, pred vhodom pa je tabla, na kateri piše AUTOCAMP. In seveda zadeva ni zastonj, poleg kampiranja je pa treba običajno plačat še turistično takso.

Ampak, to seveda spet velja samo za “čivile”.

V stari Jugi oni prvi, Cigani niso smeli bisti na istem mestu, da več kot 48 ur. Lahko bi to ponovno uvedli. Baje, da imajo podobno urejeno v Franciji, baje imajo točno določene kraje kjer se lahko utaborijo.
Sicer pa enkrat se imajo za državljane Slovenije, drugič za manjšino, naj se enkrat odločijo kaj bi radi bili. Vedno so tisto, kar jim paše. Preveč imajo pravic te jim je nekdo detaljno povedal in obrazložil, medtem ko za dolžnosti ne vedo.
Sicer pa mislim, da je vse to naštimala naša “ljuba” opozicija, ki hoče na vsak način vreči vlado. In kot vedno ne izbirajo sredstev.

Sedaj ni več problema. Strojan se je nekam skril in noče povedat kje je in naj ga za hudiča vendar ne iščejo.

Mujo,pa jim bomo ja častili kamp iz proračuna a,na?Ja, pa tud z ograjo jih lahko zaščitimo, s tako z bodečo žico zgoraj, pa 220voltov.Da jih ne bo kdo napadel ali pa jim agragata ukradel.Se strinjaš?

Tegale odgovora sm pa prov vesel. Ker je tko simptomatičen, da ne bi mogel bit bolj.

Že od vsega začetka namreč zagovarjam enaka pravila za vse.
Kar je vsaj po mojem bistvo demokracije. Levičarji pa zgleda v tem vidite fašizem. In tako vpitje se razleže čist v vsakem podobnem primeru – naj si gre za cigane, za izbrisane, homoseksualce al pa kogar koli že…

Po logiki naših levičarjev je vsak, ki je proti privilegijem neke skupine, ki je tist moment glih na tapeti, fašist. Kar seveda ni res – privilegij za neko skupino ni nič drugega, kot diskriminacija vseh ostalih, ki v to skupino ne pašejo. In glih fašizem je ideologija, ki je zrasla na diskriminaciji. Zato tisti, ki zagovarja enakost pred zakonom, nikol ne more bit fašist. Tisti, ki pa zagovarja privilegije, na osnovi rase, nacionalnosti, spolne usmerjenosti – da o pripadnosti določenim ekonomskim razredom niti ne govorim, pa je.

Tko da… tisti, ki zagovarjajo enaka pravila za vse, nikol niso in ne bodo postavljal koncentracijskih taborišč in vanje trpal nikogar. So pa to delal ideloški predniki naših levičarjev. Niti ne tko dolg nazaj…

Načelo enaka pravila za vse bi bilo lažje izvajati v praksi, če bi se ga držali predvsem tisti, ki pravila sprejemajo, potem tudi tisti, ki nadzirajo, da je vse po pravilih in tisti, ki kaznujejo tiste, ki se ne vedejo v skladu s pravili. Pa še vsi tisti, ki bi morali biti zgled ostalim, ki jih mika, da bi kakšno pravilo prekršili. Recimo gospodarstveniki, prfoksi, novinarji, zdravniki, pravniki, itd.

Malce čudno bi mi bilo recimo, da bi mi izdala odločbo o rušenju črnje gradnje sodnica na vrhovnem sodišču po tem, ko so jo zasačili, da je črnograditeljica sama. Na primer. Ko smo ravno pri nempremičninski problematiki ambruških Romov.

New Report

Close