Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Matematika in sovražni govor

Matematika in sovražni govor

Gremo vsi skupaj gradit na črno. Ma ni šans, da zberejo toliko inšpektorjev, da bi nas popisali, kaj šele kaznovali, da o rušenjih sploh ne govorimo, ker bomo vse stroje rabili mi črnograditelji za gradnjo in rušitelji ne bodo prišli v špil.

Me prov zanima kaj bi inšpekcija naredila, če bi se jaz spravla delat bajto tam nekje sred rodovitnega polja, seveda brez ustreznih papirjev, kjer so naokoli obdelana polja. Mislim, da mi ne bi uspelo zaliti niti temeljev, medtem, ko Cigani to lahko počnejo. Ko postvijo svoj “tabor”, ki se kmalu razširi in tako izsilijo, da legalizirajo črnogradnjo. Staroselci pa to lahko samo mirno gledajo… Primer – Krško polje Kerinov grm.

Če bi se problematike črnih gradenj želeli lotiti tako dosledno kot umujete na tem mestu bi ostalo v Sloveniji bore malo prebivališč. Stvar niti ni tako enostavna, kot morda izgleda. V kislo jabolko je pa zelo težko ugrizniti. Popis nepremičnin je menda začetek začetka.

Ja, če si eden naredi nadstrešek, ali prizida eno sobico k obstoječi hiši, pa če to naredi brez papirjev in kak “prijazen” iz soseske to prijavi, je to črnogradnja, za katero mora pač dotični plačati vse takse, te ciganske kolibe pa stojijo sredi polja, gozda, brez kakršne koli urejene infrastrukture, da o urejenosti okolice ne govorimi, sama svinjarija in smetišča. Prosim bodite dosledni pri vseh dejavnikih.

Še do pred kakšnima dvema desetletjema nazaj se je gradilo precej stihijsko. Gradbena dovoljenja in podobna navlaka so bili zgolj opravičilo za korupcijo v vseh nebodigatreba organih, ki so sodelovali pri gradnji.

Saj pravim, da mora črnograditelj poravnati vse strroške, vse takse in tako stihijsko se tudi ni gradilo. Res pa je, da večje živine kot so bile bolj so gradili na črno.
Ampak cigansko črnogrdnjo pa poravnava občina in se morajo občine trudit, da jih čim več legalizirajo.

Jaz sem mislila, da se pogovarjamo o privilegijih in ne o črnih gradnjah. Ker nisem iz prave družine, nisem okusila slasti prvih in nimam izkušenj z drugimi. Pa sem kljub temu strpna do neenakosti pred zakoni kadar se rešujejo rak rane naše družbe.

O tem so veliko povedali domorodci iz Ambrusa. Prav zaradi njihovega načina pridobivanja sredstev za preživljanje jih v tam nočejo več.

A ni to privilegij, če mora nekomu občina legalizirat črno gradnjo, drugi pa mora za en nadstrešek kar globoko seči v žep.

Je.

V bistvu ni privilegij ampak diskriminacija in s pametjo skregana kršitev vseh pravnih norm.

Tko nekako, kot če bi parlament sprejel zakon, da blondinkam ni treba plačat frizerja, če slučajno pozabjo tošl doma.

Maš prav.

Mujo, ne vem sicer ali si 7.12. odgovarjal meni ali ne.Če si, mi prosim razloži:” Levičarji pa v tem vidite fašizem”.Zakaj sem jaz levičar. Nisem v nobeni politični stranki, pa tudi papam le z desno roko.

New Report

Close