Material
Živjo vsem!
Tokrat se obračam na vas s težavo, ki si sicer ni neposredno povezana s kozmetiko, ampak enostavno ne vem več kam naj se obrnem – sem poskusila že na vseh mogočih forumih (od naših tu pa ostalih), internetnih straneh pa ni rezultata.
Morda katera ve iz katerega materiala so vložki ali pa tamponi? Mislim posamezne znamke: O.b., viriana, allways,… Namreč kot velika večina deklet imam tudi sama težave z raznimi vnetji in potemtakem se tamponov ne bi smelo uporabljati. In zato iščem podatke na netu kje bi se dalo zvedet iz kakšnega materiala so te stvari, pa nikjer nič ne piše. Ima slučajno kdo kakšno idejo ali kakršnokoli informacijo v zvezi s tem? Najlepša hvala!
P.S: Kak preverjen recept v zvezi z glivicami bi tudi prišel prav.
Hm, ne vem sicer če ti bo pomagalo – je pa nasvet ginekologinje – mini tampon na hitro pomoči v navadni jogurt z bifidus in ne vem kakšno še kulturo in za kaki dve uri v nožnico…
Morda se sliši kruto, pomaga…
Pa še to, če ne maraš tampona, se lahko samo znotraj namažeš s prstom, samo je kao bolje s tamponom.
Glede vnetij ( verjetno belega izcedka iz nožnice ) ti svetujem vložke za v nožnico imenovane Canasten, ki jih dobiš v lekarni. V paketku so trije vložki, za tridnevno kuro zdravljenja. Če pa te izcedek tudi peče ali srbi uporabi kremo Canasten za zunanjo uporabo.
To mi vedno pomaga!
Žal ne vem iz katerega materiala so vložki in tamponi, mi je pa ginekologinja povedala, da so le-ti vzrok številnih glivičnih obolenj.
Ne piše gor. Sicer sem se pa pozanimala in baje tampone lahko komot uporabljamo. Glede “zdravil” pa tako: sem imela Canesten kremo, Canesten 1, Canesten 3, Canesten combi, Natrii Tetraboratis, Daktarin, Diflukan, Difluzon, Sporanox, itd, itd, itd, pa ni nič pomagalo. Do zdaj je najboljše res jogurt. Pa umivanje s kamilicami.
ja ja mam iste težave…ki so se izredno izboljšale, ko sem nehala uporabljat uložke always in njim podobne plastike…nabavila sem si kotex vložke ki so zame bistveno manj škodljivi, za doma, ko pa lahko letam na wc kadar hočem pa uporabljam kar vir 80…sama vata! in pa seveda bombažno perilo in skoraj nič tangic! in v predalu vedno canesten za svaki slučaj! 🙂