Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Mati noče oddati stanovanja samohranilki

Mati noče oddati stanovanja samohranilki

Dol je tema o tem, kako težko najdejo stanovanje lastniki živali. Jaz sem bila pa zadnjič čisto zgrožena, ko se je ena znanka, ki oddaja stanovanje (in je mati) pritoževala, da se na oglas javljajo večinoma samohranilke ali pari z otroki. Takim pa noče oddati, ker bodo froci (njene) besede rasturili stanovanje, poleg tega pa je družine z otroki težko spraviti ven. Ne morem verjeti, da je ena ženska pa še mati povrh lahko tako brez srca.

Ma ja, brezveze se je za to sekirat. Je mogoče glupo in se zdi “brez srca”, če sam drugače razmišljaš, ampak to je njena pravica, da tako misli. Pri denarju (kar najemnina je) pa bi se tako ali tako morali manj odločati “s srcem”, pa bolj po pameti. Če tale tako meni, je zase pač dovolj pametna – njena nepremičnina, njen problem, koga hoče ali noče za najemnika. (Btw pa sem sama imela žival in vem kako je iskati najemniško stanovanje ko ti že po telefonu rečejo, a ja žival, ne potem pa ne – predvidevam, da je podobno pri takih, ki ne marajo otrok. Ampak sem iskala tako dolgo, da sem bila zadovoljna jaz in žival. Pač malo več truda vložiš, se pa splača, dobiš potem skoraj zagotovo tudi v redu lastnika.)

a je tvoja znanka slučajno socialna ustanova?
ji je stanovanje kdo šenkal?
ji boš ti plačevala stroške renovacije?
ji boš ti plačevala najemnino namesto tistih, ki so not?

lahko je s tujim k*** po koprivah.
potem pa ti kupi stanovanje, pa ga oddajaj za 100 evrov samohranilki brez službe, če misliš, da je to to.

Kdo je rekel, da gre za ljudi brez službe. A če je ženska smaohranilka, je kar takoj brez službe?

Koliko škode pa lahko povzroči otrok lepo te prosim. Več kot štirje študenti, ki jih je na koncu nabasala v 1,5 sobno stanovanje?

Kdo je rekel, da gre za ljudi brez službe. A če je ženska smaohranilka, je kar takoj brez službe?

Koliko škode pa lahko povzroči otrok lepo te prosim. Več kot štirje študenti, ki jih je na koncu nabasala v 1,5 sobno stanovanje?[/quote]

ampak če ostane brez službe, je pa kar naenkrat to gospodinjstvo brez prihodkov.

živimo v svobodni državi, kjer ti ne morejo sosedi predpisovat, kaj boš ti počel s svojim premoženjem. če hoče imet not študente, bo pač imela not študente.
če pa se ti smilijo samohranilke, pa kupi par stanovanj in jih začni oddajat njim. ti nihče ne brani.

Pa kaj je s tabo narobe? Verjetno si tudi ti taka, če si tako skočila kot poparjena mačka.
Kje si prebrala, da sem ji ukazovala, koga mora vzet v stanovanje. Samo povedala sem.

In, kot si sama rekla, živimo v svobodni državi, torej imam pravico povedat, da se mi taka diskriminacija zdi nagnusna.

Če bi pa ta ženska ne bi hotela vzeti podnajemnika, ker je gej ali črnec ali štajerc ali kaj podobnega, bi bilo pa vse narobe.

In brez službe lahko ostaneš tudi ti. A to je rezervirano samo za smaohranilke ali kako? pa ne gre le za smaohranilke, tudi zaposlenega para z otrokom ni hotela vzeti. Otrok je problem, a štekaš zdaj, kokoš živčna.

Otork lahko povzroči OGROMNO škode, vsekakor več kot 4 VZGOJENI (!!!!!!!) študentje. Lahko uniči pohištvo, popiše stene, razbije okna, zrcala … pojma nimaš, kaj vse so otorci sposobni ušpičit, pa ne iz hudboje, ampak ker so otroci in ker se z njimi nihče ne ukvarja. Sama sem bila tudi z otrokom najemnik, vendar me je zvilo na obisku pri znanki, ki je tudi bila najemnica in to v nulo spedenanega, do pike opremljenega stanovanja. Če bi bila jaz njen najemodajalec, leti ven prvih 5 minut z otrokom vred. Sorry, tolčenje z izvijačem v zid, zaletavanje s poganjalcem v omare, katerih fronta je iz ogledala od vrha do tal, skakanje v do konca blatnih čevljih po sedežni iz mikrotkanine – to niti niso najhujše “pregrehe”. Na moj frapiran pogled in vprašanje, kaj vendar počne, se je samo režala in mi zabrusila, da “flet itak ni moj, ne pizdi, stara”. Priznam, da je nikdar in nikoli nisme povabila k sebi!

JAz povsem razumem, da kdonoče oddat družini, pa sem sama mama. Dandanšnji bi krepko pretehtala, komu bi oddala in komu ne. To je navsezadnje moja pravica.

Koliko škode pa lahko povzroči otrok lepo te prosim. Več kot štirje študenti, ki jih je na koncu nabasala v 1,5 sobno stanovanje?[/quote]

ampak če ostane brez službe, je pa kar naenkrat to gospodinjstvo brez prihodkov.

živimo v svobodni državi, kjer ti ne morejo sosedi predpisovat, kaj boš ti počel s svojim premoženjem. če hoče imet not študente, bo pač imela not študente.
če pa se ti smilijo samohranilke, pa kupi par stanovanj in jih začni oddajat njim. ti nihče ne brani.[/quote]

Sama sicer podnajemnika ne bi izbirala po navedenih kriterijih, ampak je pa točno tako kot pravi socialna ustanova.

To so njihova stanovanja in njihova izbira, ne vaša; tudi ni na vas, da se ob tem, koga izberejo za najemnika, zgražate. Če bi izbrali pa Roma, bi se pa eni spet zgražali. Če ne bi hote.li izbrati Roma bi se zgražali spet tretji. Če nočejo živali, otrok, je to njihova pravica vi pa nimate nobene pravice se vtikat v to in jih imet avtomatsko za slabe ljudi. dobro je napisala socialna ustanova, s tujim k.. mahate.

Tukaj je itak polno enih sovražnic otrok in nasploh družin. Kompleksi, ker ste same, neporočene, brez otrok. Res ste uboge.

A niste sposbne pomislit, da se vam jutri lahko zgodi enako. Da boste z otrokom iskale stanovanje in vam ga noben ne bo hotel oddati zaradi vašega otroka. Res ste bresrčne. Sram naj vas bo.

Sem ti napisala da sem bila v točno taki situaciji z živaljo – in ni res, da “noben” ni hotel oddati. Pač je malo trajalo, da sem našla, ko pa sem, sem našla pravega. Isto je z otroki. Ne dajejo vsi tega pogoja – nekateri so družin celo veseli. Zato ne delaj drame tam, kjer je ni.

Nimam besed za take.

In potem se vsi čudimo, kako so lahko politiki in dleodajalci in ostali na položajih tako okrutni, da izkoriščajo delavce, jim ne dajejo plače, nočejo zaposliti mater samohranilk, odpuščajo nosečnice…Saj ni čudno, da so taki, ko ste pa tudi navadni državljani tako okrutni.

Sam ne jamrat, ko se bo vam zgodila kakšna diskriminacija. Sram naj vas bo.

Lej, bejba, nisem ne sama, sem poročena in imam 2 otroka. 15 let sem bila najemnica, 10 let sama, 2 leti z možem in 3 leta z otrokom, skupno sem imela 3 najemodajalce. Pri zadnjem smo bili vsega skupaj skoraj 9 let. Prekleto dobro vem, o čem govorim. Ko sva s takrat še fantom prišla v stanovanje, sva plačala vrtoglavo varščino in visoko najemnino. Po 3 letih nama je vrnil 70% varščine in znižal najemnino za 30% – v časih, ko se je vse samo dražilo, ker je lastnik videl, kako delava s stanovanjem in mu je bilo presneto jasno, da ga bo, ko bova odšla, dobil nazaj v boljšem stanju, kot ga je oddal. On ni bril naju, midva pa sva s stanovanjem delala, kot bi bilo najino. Marsikaj sva popravila na svoje stroške ali s svojim delom – je pa lastnik to res znal ceniti. Ko sem zanosila, sva mu takoj povedala in ponudila, da ponovno položiva varščino, pa se nama je samo smejal. Pogodbo smo podpisali za 3 leta, namesto za običajno eno, da “boste na varnem”, kot je rekel. Razšli smo se kot dobri prijatelji, za seboj nismo pustili ene praske, ene buške. Sem pa v tem času srečala ogromno ljudi, resnici na ljubo PREDVSEM družin, ki razmišljajo v stilu “Itak vse plačam” in “flet ni moj” in jih čisto nič ne zanima, kaj in koliko uničijo ter kaj pustijo za sabo. To, da imaš otroka, pač ni nekaj, kar bi opravičevalo vse po spisku in ti dajalo ne vem kakšno prednost. Zakaj točno pa bi jo?!

Zato pa je ta država tako globoko zabredla, ker je narod takšen. Če razmišljate samo o profitu, brez trohice človečnosti in usmiljenja.

Bodi zgled, kupi stanovanje, oddaj ga za bakšiš komur želiš. Tvoja stvar.

joj dej pomiksala si vse v eno sluzavo mineštro. jaz sem najemala davno prej, ko je “država globoko zabredla”, pa je bil narod tudi “takšen”. a ni to čudno. Verjetno zato, ker so do svoje lastnine zaščitniški – imajo vso pravico.

Sicer pa, kaj dramatiziraš – daj potem sama kupi stanovanje in ga oddajaj samohranilkam, no, pa boš lahko usmiljena in človeška kolikor boš hotela (pri tem poudarjam da sama nimam problema z oddajanjem družinam. ampak ne za 100 evrov, iz usmiljenja. pričakujem tudi enako stanje, kot sem ga oddala, ne slabše).

No, kje si zdaj? Kupuješ stanovanje?

Potem pa vse tiho je bilo………..

Vsak ima pravico svojo lastnino zaščitit. In tako je, ker je cel kup ljudi, ki jim dol visi, kako delajo s tujim premoženjem. Njihovo itak ni, tam ne bodo živeli do konca svojih dni, torej – si mislijo – zakaj se sekirat. Tako pa je, ker je najemojemalec v marsikaterem primeru zakonsko bolj zaščiten, kot najemodajalec. Ta ga ne more “ven vržt” niti, če je potekla doba najema, niti se jih ne more rešit (po pretečenem najemu) tudi, če bi njegov otrok zdaj rabil stanovanje … Tudi, če ne plačujejo najemnine, ne more nič. Še vode, elektrike ne sme odklopiti. In če se odloči, da bi se vseeno rešil družine/samohranilke z otroci, je on tisti, ki je “grd”, čeprav se je 100% držal pravil in dogovorov. Tako, da jaz čisto razumem, da izbiraš, koga boš imel v stanovanju. Druge pa lahko sodiš, ko boš imela sama nekaj tovrstnih izkušenj …
In seveda ne govorim, da je najemojemalcem lahko.

Država brede predvsem zaradi tega, ker so ljudje tako zabiti kot ti. Če še po vsem tem, kar je bilo napisano tu gor in ti jasno razloženo,v čem je stvar, ne dojemaš, potem si strašansko neinteligentna, ker bodisi resnično ne razumeš ali pa se delaš da ne razumeš, ker hočeš na vsak način peljati vodo na svoj mlin, čeprav je že od daleč vidno, da ti to ne bo uspelo.

tole z oddajo stanovanje je velika loterija,vse je odvisno kakega(karakterno in zrelost) najemnika dobis in ne ali ima ta otroke,pse,macke..
po sloveniji je veliko praznih stanovanj,ljudje so se opekli.

Ni problem, da bi bil nekdo brez srca, problem je, da če oddajaš stanovanje pričakuješ plačilo – upravičeno ali ne?? Pri enostarševskih družinah pa je velikokrat tako, da ti ne morejo plačevat – a mora biti stanodajalec takoooo dobrega srca, da ji bo kar “odpustil” najemnino? Poleg tega so samohranilke zaščitene kot kočevski medvedi. Ne smeš jo dati iz stanovanja, če ji ne najdeš primernega stanovanja na istem nivoju! A se bi ti šla vso to ceremonijo, če se ti ni treba iti in imaš poleg samohranilke na razpolago še druge najemnike, s katerimi naj ne bi bilo težav? Oprosti, ne vem kje ti živiš, ampak jaz zavestno v težave že ne bi rinila, če si že ti takšen tip človeka!

haha, komu ti kokoš živčna.
ja valjda je otrok problem. ne samo, da naredi lahko škodo v stanovanju (čeprav je to zanemarljivo), če ti starši ne bodo plačevali, boš ti tisti ta grdi grdi, ki boš metal ubogo familijo z otroki na cesto. enega samskega lahko postaviš na cesto brez slabe vesti, če ti ne plačuje, ko pa boš postavila na cesto mater z otrokom, ker ti že pol leta ni plačala ne elektrike, ne najemnine, boš pa državni sovražnik številka ena.
zato pa naj vsak dela s svojo lastnino tako, kot mu paše. če nočeš imet not otrok, tvoja stvar.

saj res, še nisi kupila tistih stanovanj za samohranilke?

Oddaja stanovanja zame ni neprofitno človekoljubno delo filantropije.
S socialnimi zadevami se ukvarja CSD.

Bila sem (zelo dober) najemnik, ki se je zelo dobro zavedal, da upravlja z najetimi prostori in je s tujo lastnino gospodarno ravnal.

Zdaj imam stanovanje, ki ga oddajam.
Oddajam ga poslovni ženski srednjih let, ki potuje med Milanom in Ljubljano.
Je zelo korektna – tako kot jaz.

Če bi ga oddala samohranilki z otroki – ne.
Tudi družini z otroki najbrž ne.
Imam svoje otroke in vem, kako je včasih težko preprečiti uničenje.

Želim pa, da najemnik spoštuje trud in denar, ki smo ga vložili v stanovanje, da je zdaj urejeno b.p. Pričakujem tudi, da najemnik redno plačuje vse obveznosti, kar pa je pri samohranilkah morda malo težje..

No, pričakovanje gre v obe smeri. Recimo, da lastnik zrihta nedelujoč boljer. Ali pa uredi z vodovodarjem zaradi puščanja cevi v kuhinji. Ne pa da samo pobira najemnino in obljublja, na koncu pa ne naredi ničesar. Je vse na najemniku. Najti drugo stanovanje, če imaš otroke (kot ste že ugotovili), pa ni tako enostavno. 10 let smo bili po raznih najemih (menjali 4-krat), enkrat zaradi tega, ker je gospod želel stanovanje dati svojemu sinu, enkrat ker ga je gospa želela prodati … no, enkrat tudi zaradi nas, ker sem menjala službo. Tisto, da družine ne moreš dati na cesto, so bučke. Nas so vsakič brez težav ‘vrgli’ ven z enomesečnim odpovednim rokom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close