Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Matrix Reloaded – vprašanje

Matrix Reloaded – vprašanje

Vem da ne spada na ta forum ampak me zanima če ima že kdo Divx. Vem da ga ni za dobit, ampak me bo razneslo od čakanja.:)))
Že imate rezervirane karte za premiero v Ljubljani? :((

Jaz sem tud ze gledala…ampak nic najdla…:-(((

Sem slišala, da divxa ni za dobiti, ja, ampak jaz ga niti nočem, ker tak film je itak treba gledati v kinu, na velikem platnu in z dolby sourround sistemom. En teden bom pa ja še zdržala. 😉

Včeraj sem rezervirala karte za premiero 22-tega v Celju in komaj čakam:))))
To bo družinski ogled, ker smo vsi štirje oboževalci:)
LP

Wake up Neo – The Matrix has you….

Prav, da ni Divx-a 🙂

Nisem vedel da tudi ženske gledate matrix. 😉 Js se tut že tresem še dva dni (mogoče pa tut kak dan več).

A se ti hecas?
A je Keanu mogoce bolj moskim vsec al kaj? (no mogoce kksnmu ze…;)

Škoda za Aaliyah, ker se je ponesrečila….No vsaj približna uteha bo Monica Belucci. Samo Neo mora imeti oči sam za svojo Trinity 😉

Jep, Aaliyah bi bilo fino videti v Matrici. A bi ona morala igrati vlogo od mrs. Smith? 😉
Sicer sem pa prav vesela, da je Keanu končno dobil vlogo, v kateri se znajde. ;p

Ja, res mu je pisana na kožo, glede na to, da meni deluje precej leseno kot igralec :S :))))) Mrs. Smith 🙂 – ne mislim da jo je zamenjala Jada Pinkett a.k.a. Nioba.

Reloadin’ – noch 1 Tag! 🙂

Jauuu, kako bi bil ju3 v Berlinu…

Sej, Jada Pinkett = Mrs. Smith. 😉

Se strinjam glede Keanuja, dečko je drugače mejčkeno lesen, ampak očitno je bil rojen za Matrico. 🙂

Jst mam tudi že karte za jutri, sem danes šla vsa naivna do Komune, ker jst imam raje mestna kina in je bila prva predstava še kar prazna. Takrat imam ravno čas. 😉

Potem pa obilo ultramegaikozaedričnih užitkov. Jaz sem že ves odpet in v črnem danes ;))

Sem gledal par odlomkov – tisti je ta hud, kjer se Neo bori s 100 agenti Smithi. Jao, norci, kaj danes že delajo iz filma 🙂

Film sem gledala včeraj, efekti so res hudi – na isto foro kot v prvem delu, samo še bolj dodelani (čeprav sem zadnjič, ko sem gledala Jackieja Chana v Polnočnem obračunu, ful bolj uživala ob njegovi koreografiji). Meni je bila bolj všeč kamera, ko so se podili po avtocesti – boš videl, je dobro narejeno.
Drugače je pa film kr neki – neke logike iskat se ne splača. Prve pol ure je čist brez veze, na koncu je neka kao romantična patetika med Neom in Trinity (bljak), tudi film se zaključi tako, da si nekak prisiljen, da greš gledat še tretji del.

V glavnem, uživej ob gledanju & na sončna očala ne pozabi!

Hm, neke logike iskat se ne splača?
Sploh ne bom odgovarjala na to, mogoče se bo Don Vitu dalo. 😉

Sem že vsa v pričakovanjih za nocoj, komentarji pridejo. 🙂

Ok, hvala za tvoje mnenje, vendar sem si ga včeraj ustvaril sam. Vsekakor sem gledal na film kot del trilogije. Kot npr. Attack of the Clones (Star Wars II.). Sem slišal komentarje, da je preveč tega flow-motiona (ko se kamere zavrtijo okoli v digitaliziranem kristalno čistem počasnem posnetku) – meni se je to zdelo bolj kot spektakularni premor (pa še svetovni zvok je zraven) med sapo jemajočimi specialnimi efekti in super skoreografiranimi boji. Uhh, ker sem ljubitelj cyber šnik-šnaka in ultraspecialnih efektov so me take scene, kot npr. Neo proti 1000 agentom Smithom, kako metki parajo zvok v počasnem posnetku, kako se Neo odbije od tal Matrice, da poleti in najbolj spektakularna scena – avtocesta in kamera okoli, ki se na koncu združi v klimax dveh kamionov, ki z vso silo trčita pa se vse zavrti okoli in v tem trenutku prileti Neo….Uhhh, kar zazeblo me je na čase :))) Absolutno najboljši specialni efekti do sedaj videni…V bistvu je vse že tako daleč, da je meja, kaj je cyber z računalnikom narejeno in kaj v real life-u čist zabrisana – ves čas sem bil pod vplivom, da se vse preliva…Krazy!

Zgodba mi je čist smiselna in jo tudi razumem. Saj sem prvi del gledal večkrat in tudi drugega bom 🙂 V drugem delu je delovanje same Matrice bolj razloženo in pojasnjeno, ampak še vedno malo misteriozno 🙂 Npr. tisti govor o vzročnosti s strani Merovinga se mi je zdel kot čista življenjska filozofija – hudo globoko. In Matrica v celoti je globoka pogruntavščina. Zavedanje samega sebe, vzrok, zakaj tako, zakaj ne ono. Kaj je sploh odločitev… Tudi Neovo srečanje s stvarnikom Matrice marsikaj pojasni.
Zanimivo so predstavili tudi Sion – se mi je zdelo, da bo to kot nekakšna utrdba – mi pa tista muzika rula, ko Neo in Trinity sexata, ostali pa imajo tako “sproščeno” zabavo – mater tak super industrial-tech-trance-house :)))))
Dosti ljudem ne bo všeč, dosti jim bo, vsak si ustvari svoje mnenje.
Ma, na koncu sem dobil občutek, da je sporočilo – Ni še konec, počakaj še do jeseni na Revolutions 😉 In ne bo mi težko. To bom z užitkom :)) Če se mi je s prvo Matrico porodilo dosti vprašanj, jih je Reloaded delno odgovoril in zastavil ogromno novih, očitno bo sklepni film Revolucija 🙂

p.s.:
Iri, si ostala do konca napisov? 🙂

Lih ko sem brala tvoj post sem si mislila, da te moram vprašati, če si ostal do konca napisov. :)) Ampak je pa bilo napisov, ej…

V bistvu nimam kaj komentirati, ker si ti že vse napisal, se bolj ali manj strinjam s tabo. Film je res treba gledati kot trilogijo, verjetno se da kot celostno zaključeno enoto gledati samo prvi del. Glasba mi je bila tako hudo dobra! Med pretepi, med plesom, tolkala in tehno meet komorna glasba. 🙂 Soundtrack je a must have. Še najslabše pesmi v filmu so med napisi.
Komaj čakam, da pride Revloutions ven, da ga dobim na divxu in da si v istem dnevu pogledam vse tri dele zaporedoma. Bilo bi bolje, če bi pogledala prvi del preden sem šla gledati drugega, tako sem ga pa videla že več kot pred letom nazadnje, ampak zgodbo sem vseeno celo razumela. At least i hope so. 😉
V tem delu imajo Linka, da poskrbi za par komičnih vložkov. Aja, pa Aaliyah ne bi imela velike vloge, kolikor se spomnim, bi ona morala igrati Zee, Linkovo žensko.
Akcijske scene so bile res neverjetne, pomoje sem pozabila slino požirati, ker sem požirala samo z očmi. 😉 In glasba zraven, ah… :))
20.11. pa Revolutions.

Ej s teboj je pa tako fajn o filmih razglabljat, mava dost podoben pogled 🙂
A tako, jaz pa sem mislil, da bi ona naj bila Nioba. Drugač pa meni afro-beybe hudo rulajo, kar topil sem se.

—–Med pretepi, med plesom, tolkala in tehno meet komorna glasba. 🙂 Soundtrack je a must have. Še najslabše pesmi v filmu so med napisi.——
Phukin’ agreein’ in all details!!!! 😉

Meni sploh ni bilo panike, ker sem si ravno pred cca. mescem x-tič zavrtel Matrix 1. Mam taki plašč tud :))))))))))) (hecam)
Res zakon kostumi – cyber tech meets retro-gothic :)))

Tisti, ki ste jo že videli: samo to mi povejte, a reloaded še nosi v sebi zgodbo, ali je samo veliko efektov in napet konec, da bi si ogledali še tretji del. Res upam da jo ima, saj se mi zdi prvi del matrice ravno zaradi zgodbe en najboljših ZF filmov.

Ej, hvala enako glede razglabljanja o filmih! 🙂

Prej sem – meni se zdi da v Vikend Magazinu – brala kritiko od tega soundracka, pa niso bili preveč navdušeni. Linkin Park so baje še najslabši gor. Jeee! ;))

Men je važen samo komad Mona Lisa Overdrive (komorna gl. meets house ;). Zaradi tega si ne bom celega cd-ja kupoval. Že dol potegnil 😉 Špecialno 😉

Zgodbo ima vendar ne več tako dobro kot prvi del- vsaj za mene.

Lp Oliver

Aha, bom sledila tvojemu vzoru. 😉
Kaj pa tista glasba, ki je med fight sceno s tipom, ki preverja Neovo identiteto? Tista je tudi fina…

Jao pa res, tisti solo z bobni! Bom še tisto probal 😉

Lepo prosim, dobre filme je pa ja treba podpreti !!
Se pravi, film v kino ene 5-krat gledat. 😉
Potem pa še dvd ploščatek nabavit, ko pride v naše trgovinice s ploščatki.

Lp

Kako se Vam je zdel film ???

… follow the white rabbit.

New Report

Close