Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Matura – darilo

Matura – darilo

Spodaj berem temo o zaključku – maturi. Omenja se darilo – mi nismo pomislili na to, a ni tako, da vsi končajo srednjo šolo, matura je pač del tega. A pri vas tudi date darilo? Kaj?

Naš je srednjo šolo zdeloval z 2-3. Koliko bo matura, bomo videli, ko bodo rezultati, smo nameravali na skupno kosilo ven. Zdaj pa berem, da še darilo… a to na dan razglasitve rezultatov? ALi ob vpisu na faks ali kdaj?

In predvsem – kaj dajete za zaključek?

Ob koncu šolskega leta nisva dajala daril.

Za opravljeno maturo pa torbo, kakršno sva vedela, da si želi za na faks, notri pa knjiga s tematiko, ki ga zanima, za poletno branje.

Ob koncih leta nikoli nista dobila daril, vedno smo sli na neko dozivetje, ki sta si ga zazelela (Gardaland, adrenalinski park …). Za maturo pa sta dobila darilo, ki sta si ga zazelela.

Pri nas nimamo te prakse. Otroci še šolajo in to je njihova obveznost in tudi dolžnost. Se pravi, da zadevo pripeljejo do konca. In to je njihova nagrada – da imajo lep uspeh, lep zaključek in če se želijo vpisati naprej, da imajo pogoje za to  – a ni to najlepša nagrada? Pa seveda pohvala od staršev – te so začuda, še najbolj veseli.

Tako, da mi se ob zaključku šolskega leta poveselimo tako, da gremo na skupno kosilo ven, tj. na zadnji šolski dan.

Mene so kot otroka vedno obdarovali in enako narediva midva svojim. Ob koncu leta dobijo finančno nagrado od starih staršev, od naju pa v obliki plačila dopusta s prijatelji ali potovanje. Eno leto je bil PS5, drugo leto pametna ura, kar so izrazili željo.

Zakaj jih ne bi nagradila? Saj so najini otroci!

Naš je ob zaključku gimnazije, odlično opravljeni maturi in sprejetju na faks dobil nov malo boljši laptop, edina stvar, ki si jo je res želel za na faks in ostalo kar počne. Dobil ga je v septembru, ko smo bili na potovanju. Ni bilo planirano, ampak bolj spontana odločitev, ker je bila odlična priložnost. Na koncu je bil polovico ceneje kot pri nas.

Sva mu pa v vsakem primeru nameravala kupiti nekaj. Mislim da se to kar spodobi. Kadar nima nobene posebne želje, mu kupiva ploščico naložbenega zlata, odvisno od priložnosti od 1g dalje.

Meni starši niso nikoli dajal ne daril ne pohval. Jaz pa mojim otrokom dam nagrado ob zaključku šole, dajam pa tudi žepnino.

Dajam jim pa tudi kar je najpomembneje, objemi, pohvale ter občutek da cenijo svojo vrednost.

New Report

Close