Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek matura-ustni del :(

matura-ustni del :(

Mogoče mi bo znal kdo dati nasvet… opravljala sem maturo in ker mi je šla slovenščina zelo slabo, računam na to, da bi jo opravila pogojno, s tem da bi imela oceno 3 iz psihologije in angleščine.

Pisni del angleščine je šel brez problema, pričakujem okrog 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} … se mi je pa grdo zataknilo pri ustnem.Angleščina mi je šla celo življenje, nikoli nisem imela nobenih problemov, niti se je nisem rabila učit, ker mi je jezik preprosto sedel v uho. Na ustnem izpitu pa so me dejavniki tako zmedli, da ne vem, če bo sploh točk za pozitivno (delam v drugem roku, v prvem roku sem imela 16 točk od 20 na ustnem).

Namreč prvo vprašanje sem odgovorila normalno, sodelovala pri pogovoru, mi je šlo normalno dobro, pri drugem pa so vzeli v učilnico še dva dijaka, da se pripravita, in me je to malo zmedlo (pogovori profesorice z njimi vmes), in se zato med pogovorom nikakor nisem mogla spomnit ene BUTASTE besede, čeprav je moje besedišče precej bogato- nikakor se nisem mogla spomniti, kako se reče VZHOD po angleško in sem najprej rekla ZAHOD in se mi je učenec za mano začel smejati ter se pridušeno smejal še kakšne 3 minute, ko sem jaz ZMEDENO odgovarjala, bilo mi je strašno nerodno, začela sem kar sklanjati narobe glagole, ker se mi je živčnosti začel kar jezik zapletati in sem potem do konca tretjega vprašanja tam pa tam komaj kaj povedala in po večini samo kimala, ker se mi je jezik kar vozljal.Profesorica je sicer učenca 2x opozorila, ampak zame je bil to tako moteč dejavnik, da ne vem, če bom dobila 10 točk od 20ih, ker se zavedam, da sem s tistim zapletanjem jezika (stavek povedla z tresočim glasom, nesigurno) dala profesorici občutek, kot da nimam pojma.

In problem je, da mi te manjkajoče točke lahko znižajo oceno iz db 3 na zd 2, kar pomeni, da predmeta slovenščina pogojno ne opravim. Ali je mogoče tu karkoli narediti, kar se tiče ustnega dela?

Hvala…

Pritoži se, da nisi imela optimalnih pogojev.

Ko boš dobila rezultate, najd unga, ki se je smejal in ga prtegn ene dvakrat. Mogla bi ga takrat opozorit da naj takoj neha in utihne, čeprov probi vseen stopt do tistih profesorjev, k so bli takrat v razredu in upraši njih če se da kaj nardit.

Lahko se pritožite zaradi pogojev pri opravljanju izpita. Večina profesorjev zna upoštevati take dejavnike, sploh, če ste na prvo vprašanje brezhibno odgovarjali in je bila vaša zmedenost dejansko vidna. Sicer pa, če angleščino obvladate tako dobro, da se vam ni potrebno učiti, boste zagotovo kljub taki napaki dobili 4.

New Report

Close