MAURITIUS
Pozdravljeni! Vse, ki ste že obiskali Mauritius oz. ga kaj poznate, bi prosila za kak nasvet glede hikinga po Mauritiusu – kakšne zanimive ture (ne ful, ful zahtevne). Zanima me tudi ali je mogoče it v lastni režiji, ali je bolje imeti s sabo kakšnega lokalnega vodiča-kakšna je možnost da se izgubiš, so poti dobro označene? Zlasti me zanima tura na Black River Peak. že vnaprej havala za odgovor in lep dan pe naprej!
Hej!
Dvakrat sem še bila na Mauritiusu- na severu bivala blizu Grand Baia (kraj Pereybere) v privat
apartmaju. Bilo je krasno. Ogledi z lokalnemu avtobus (zelo poceni) ali pa dnevni izletie z
privat taxijem. (cena po dogovoru ca. 50 Evro na dan)
Ogledala sem si ogromno kakšne ture pa nisem šla kjer mi je bilo pre vroče!
Če rabiš več informacij mi javi na mail.
LP
Živijo!
Upam, da ne boš presenečena nad tem pismom, ampak danes sem se prijavila na trevel.over.net in iskala info glede otoka Mauricius. Ker sem videla, da ste vi že bili, bi prosila za kakšne informacije. Ali je na otoku možno “delati” še kaj drugega kot ležati in se potapljati? Kakšen treking? Za vse informacije bom hvaležna, pa brez zamere
Alenka
Ali je na otoku možno “delati” še kaj drugega kot ležati in se potapljati? Kakšen treking?
Prav gotovo! Julija sem bila dobrih 14 dni na otoku. Na razpolago imaš kup športnih aktivnosti – ko sem bila jaz je pihal kar močan veter, kar pomeni veliko užitkov za sufrarje, kajtarje…
Priporočam čim več gibanja po otoku – najceneje z avtobusi toda pot kamorkoli traja kar nekaj časa ker so ceste bolj na psu. Na severnem delu si lahko sposodiš skuter pa se odpraviš okoli.
Izleti – jaz sem bila na otočku, ki je zraven Mauritiusa in je čist simpatičen, čeprav kar poln obiskovalcev.
Bistvo otoka se je meni zdela ravno raznolikost narave in ljudi. Domačini pa so eni izmed najprijaznejših bitij na svetu. Midva sva tudi kar veliko štopala in vedno naletela na same super ljudi!!!
Ti zavidam ;)))
Še kaj?