Najdi forum

Mauritius

Odhajam na Mauritius, pa me zanima, ce je ze kdo bil v hotelu Klondike in kaksen je? Zelo pa bi bila vesela informacije se o kakem drugem hotelu zmerne cene.
Hvala!

m+m kdaj pa potuješ ?
ker tudi midva greva na Mauritius (začetek maja), bi te prosila
za čimveč informacij (ko se vrneš seveda)…

lepo in čimbolj zanimivo potovanje ti želim !

Potujeva cez dober teden, ampak jest sem tam ze bila pred 4-mi leti. Super!! Se vracam, pol ves, da je gud.

V tem hotelu sicer nisem bila (ko sva z dragim izbirala prenocisce na tem res prekrasnem otoku je bil ena izmed opcij in pomoje je nekaj srednjega, ne smeta prevec pricakovati), sem pa obiskala Flic en Flac. Zelo simpaticno mestece, sicer mogoce malce prevec turisticno (vendar pa se zdalec ne tako kot katastrofalni Grand Bay na severu), ampak vseeno je pustilo super prvi vtis. Prekrasno prijetno toplo turkizno morje, filao drevesa na plazi – na zalost ni palm :(, dolga pescena plaza… Mi je kar zal, da je najin dopust tako hitro minil… Uzivajta!!!

Hoj! Za kateri hotel pa sta se potem odlocila? Tudi blizu vasice Flic&Flac? Jest sem na Mauritiusu ze bila pred leti, ampak v najeti hisi in ne v hotelu. Ce se ti da napisati, kaj sta vse obiskala, bi to z veseljem prebrala. Mi smo si takrat ogledali Krokodiljo farmo, Zemljo sedmih barv, Pticji park Cassela, cajne plantaze in tempelj v blizini, Port Luis s trznico,sli na otok Ile aux Cerfs, Eureko, sli v notranjost otoka na en hrib, s katamaranom na otok Sv Gabriele, pa mogoce se kaj.
Kdaj pa sta se vrnila iz Mauritiusa in koliko vaju je prisel aranzma, ce ni skrivnost?

Morda kdo želi LP Africa, kjer je tudi

Mauricius. Posodim za eno leto.

Pokliči.

LP!

Š3tof

Lepo od tebe, ampak jest ga ze imam. Mogoce ga bo pa res kdo potreboval. Si ze bil na Mauritiusu?

Flic en flac je malo visje na zahodni obali, visje od hotela Klondike. Ce se ne motim, je zraven te vasice hotelcek Villas mon Plaisir.
Mi potujemo enkrat poleti (odvisno kdaj bomo na dopustu), pa me zanima, ce je res na severu, Z obala, topleje kot nizje (prav tako zahodna obala). Nekje sem zasledila to info, ma bi rada slisala se iz prve roke. Kolebava med poceni hotelckoma Klondike in Villas. Na agenciji nama je priporocila Klondike, meni zaradi klime bolj disi Villas, je pa res, da so vse znamenitosti bolj na jugu.
hvala!

Studentka, jest ti bom o hotelu Klondike lahko kaj vec povedala po prihodu. Ko sem bla jest prvic na Mauritiusu, sem bla tud tam bliz tega hotela, ki ga omenjas ti, ampak ti povem, da smo vsakic, ko smo sli na oglede, ki so res vecina na juznem delu otoka, preklinjali guzvo skozi glavno mesto, ki smo ga morali preckati. Ravno zato misliva zdaj bivati nizje od Port Luisa, da ne bo treba stat v koloni avtomobilov.
Hotel Klondike je cisto blizu vasice Flic&Flac, tvoj hotel pa je na SZ obali, blizje Grand Baya. Takole pise na i-netu;Villas Mon Plaisir lies on the north-west coast of Mauritius at Pointe aux Piments.
Glede klime pa sem jest slisala le to, da je zahodna in severna obala boljsa, ker je manj dezja, kadar pac je, glede temperatur pa vecje razlike ne more bit, saj je otok majhen in ima, ce gres po cesti okrog in okrog le 330 km.

Zelo vesela bom, ce mi bos ob povratku dala kaj več informacij. Tudi o tem, ce se da direktno rezervirat, ker Klondike nima svoje spletne strani (ali pač?) ali kar prideš tja…te variante se raje ne bi posluzila, ker bova potovala z dvoletnim otrokom in verjetno bo že sit poti, kaj šele, da bi potem hotel iskala. Lahko mi pišeš tudi na osebni mail: kpockaj@yahoo.com
Hvala ti vnaprej in lepo se imej na Mauritiusu!

Midva sva bila potem v Blue Bayu na jugovzhodu (5 min stran od letalisca) v privat bungalovu na plazi. Obiskala pa sva Mahebourg, Vanilla Crocodile Park, Souillac, hindujski tempelj Ganga Talao, Bois Cheri tovarno čaja, Domaine du Chasseur na vzhodnem delu otoka, parfumerijo Ylang Ylang, izlet z čolnom s steklenim dnom (v Blue Bayu je super, če snorklata), botanični vrt na severu otoka, Port Luis, Glass Galery, Chamarel, Alexandra Falls, Le Morne, Black River, vulkanski krater.. ter seveda vse plaže!
Bila sva vsega skupaj 14 dni (od tega sva približno polovico poležavala na plaži, polovico pa se potepala naokrog), vrnila sva se sredi oktobra lansko leto.
Nisva šla z agencijo, ampak v lastni režiji, tako da naju je vse skupaj prišlo res poceni. Letalska karta 150.000 sit + 20.000 sit prevoz do Munchna. Prenoščiče pa okoli 100.000 sit za oba skupaj za 15 nočitev. Ker nama je praktično celoten otoček razkazal Mauriščan, pri katerem sva živela, naju tudi vsi ogledi niso drago prišli. In tako se bova zagotovo še vrnila nazaj, saj je ostalo še dosti, česar nisva videla in doživela. Ne pozabita se naučiti SEGE!

A mogoce kdo ve, ali rabis za voznjo po Mauritiusu mednarodno voznisko dovoljenje? Kako pa je z najemom vozil?

Hi !

Na neki spletni strani sem zasledila, da jo rabiš…
Cene najema avtomobila se gibljejo okrog 10.000 sit na dan
vozijo pa po levi strani ceste, tako, da lahko najameš tudi avto
s šoferjem…
te info sem našla na i netu, na Mauritius pa potujem 2.5.06, če planiraš
potovanje po tem datumu, ti lahko več sporočim, ko se vrnem…

Lep dan še naprej !

Tangerine, ali še imaš naslov ponudnika bungalova, kjer sta stanovala? Hvala.
utrinkica@gmail.com

New Report

Close