MAVRIČNI MI GRE NA ŽIVCE!
Ni res, mavrični, upam, da nisi užaljen, to res mislim dobronamerno, in obenem menim, da bi marsikomu med nami kdaj koristil obisk psihoterapevta – ne gre za psihiatra, ki te nafila s tabletami, ampak za psihoterapijo, ki je bolj pogovor, kjer se poskušaš dokopati do bistva svojih težav – npr. v Ameriki ima skoraj vsak človek svojega “shrinka” in je to nekaj čisto normalnega, tukaj pa se mi zdi, da je kar nekako tabu, v smislu, če greš tja, je gotovo nekaj narobe s tabo. To sploh ni nujno, vsi pa imamo določene težave in se bolj ali manj uspešno poskušamo spopadati z njimi, včasih pa pri tem pač potrebujemo pomoč – enako kot pri zdravniku – npr, če imaš navaden prehlad, ne boš letel k zdravniku, če pa se ti določene težave ponavljajo oz. trajajo dalj časa, se boš pa seveda, če si pameten, odpravil po pomoč. Enako je pri psihi, pri enih zadevah si sami zelo težko pomagamo, ker sami ne vidimo problema, medtem ko bi ga drugi, predvsem usposobljen strokovnjak, zlahka videl in ti morda zelo hitro in zlahka pomagal. Poskusit pa ni greh.
ne vem, jaz žal v obisku ne vidim, da bi mi kaj pomagalo
vse me spominja na tisti prizor iz filma Nori na Mary, ko je glavni junak govoril o svojih problemih, terapevt pa je v sosednji sobi malical
po mojem mnenju je največ odvisno koliko si sam motiviran, da greš spreminjat določene stvari
meni osebno postaja vedno bolj vseeno ali bom imel punco ali ne, nekako sem se sprijaznil
misli niso namenjene, da bom jaz nekakšno pozornost pridobival, pač pa kot nekakšno dobro delo tistim, ki to berejo
kar se tiče jamranja in patetičnosti se jaz kot takega ne jemljem, prav tako me tudi tisti, ki me osebno poznajo takšnega ne jemljejo
me pač vsi, ki tu berete zmotno dojemate
priznam deloma sem tudi jaz kriv, ker sem pač parkrat v takšnem tonu pisal
priznam, velikokrat tudi napišem stvari, vendar iz povsem drugega razloga
rad malce delam poskuse in napišem nekaj in opazujem odzive ter kaj se bo iz tega razvilo
sam po sebi pa ne iščem pozornosti, ker mi dejansko nič ne pomaga, čeprav mogoče tako zgleda
se pa držim načela, da če nekdo nekaj meni pokomentira je prav in olikano, da jaz temu odgovorim…in tako se včasih zgodi, da tema doseže čez 100 odgovorov, Primož popizdi, ker misli, da iščem pozornost in me zablokira, jaz sem pa dejansko samo odgovarjal na “pisma bralcev”
pu, točno to sem hotela jaz včeraj napisati. Toliko je tu forumov, da bi si gotovo lahko našel kaj bolj sebi primernega. On pa kar tu vztraja. Saj verjetno si želi partnerice in družine…ampak prav zato bi se moral “gibati” med sebi enakimi, če bi hotel dobiti sorodno dušico za skupno pot. Tu je ne bo našel.