Maxx servisna mreža
Ali ima že kdo kakšne izkušnje z Maxx servisno mrežo za servisiranje avtomobilov? Pred dnevi so imeli v Delu celostranski oglas za osnovni servis avta za 30 evrov, v katerem je zajeta menjava olja in filtrov. Cena se mi zdi glede na siceršnje lopovsko-oderuške cene zelo ugodna. Bi pa rad kaj slišal iz prve roke, ne pa kakšnega filozofskega nakladanja kakšnega izmed mehanikov, ki še vedno računa menjavo olja 150 evrov.
Jaz bom zihr že v bližnji prihodnosti odpeljal mojega golfa na Maxxa, pa da vidmo kaj bo. Avto je star pet let in ga ne mislim vozit na servise, kjer te oderejo kot mačka. Upam, da bomo končno tudi slovenci postali po tej plati bolj normalni, ne pa da nas ropajo in perejo kot da bi bili res totalni Butalci.
Mene je zadnji servis na pooblaščenem servisu za Mazdo 2 prišel 115 eur. Delali pa so menjavo olja in filtra ter menjavo kabinskega filtra, olje sem imel pa s sabo. Vendar je tu še vključena asistenca pomoči na cesti, ki pri Triglavu pride 30 eur, kar sem prej sklepal. Ker pa je to pri tem avtu že všteto v servis, če ga opravljaš pri pooblaščencu pa kar tja vozim. Avto bo pa aprila star 5 let in to velja do desetega leta starosti vozila baje. Poleg tega je še zimski brezplačen pregled vozila, če vsega tega po 10-em letu starosti ne bo več pa bom tud jaz na tak servis vozil, ali pa doma avto dvignem z dvigalko in podložim s klocnami in sam tisto olje pa filter zamenjam, za ostalo pa peljem k kakšnemu popoldancu.
Pa sej je ravno v tem poanta, da so zaradi velikosti servisne mreže pri Maxxu še veliko cenejši od popoldancev. Popoldanec verjetno kupuje olje v najbližji avto-moto trgovini, pri tako veliki mreži pa se kupuje olje in dele direktno od zastopnikov ali pa kar proizvajalcev. Po mojem nabavijo cele cisterne olje, zato pa imajo tako ugodne cene, da ti naredijo menjavo olja z materialom vred za 29.90 eur.
Cela poanta posla je pri Maxxu po mojem v velikosti mreže, natančni logistiki in skupnih nabavnih kanalih – tako se pač dela v razvitem svetu. TO NI NIČ NOVEGA, razen za naše šmire, ki mislijo, da te lahko zgolj zato, ker si vstopil v njihov garažni kozolec oskubijo za 100 evrov še preden so pogledali pod havbo tvojega avtomobila.
Jas sem bil pred kratkim prvič na Maxxu v Novi Gorici. Zamenjali so mi olje in filter. Za vse skupaj sem dejansko plačal 30 evrov, kot je pisalo v oglasu – za vsak primer sem ga imel kar sabo če bi kdo kaj sral. Lokalec mi je pred tem vedno računal za enako zadevo vsaj 60 eurov. In jasno brez računa, keš na roke, nobene kartice. COOL, upam, da bo tako tudi ostalo, da ne gre zgolj za kakšno kratkotrajno promocijo
Tipi so zakon. Mali servis so mi naredili hitro in za daleč najmanj denarja do sedaj. Za vse skupaj dajejo enoletno garancijo. Sem vprašal, kako da lahko naredijo menjavo olja za tako malo denarja, pa mi je tip razložil, da delujejo prek skupne firme, ki ima še druga zastopstva in da dobijo zato full kvalitetna olja in ostale dele za skoraj pol nižjo ceno od manjših mehanikov.
Z maxx servisam v Sk.loki zelo zadovoljen. Poslal poprasevanje oni so me poklicali smo se dogovorili za tocno uro. Pridem do delavnice starejsa gpspa mi ponudi kavo, mehanik je vzel kljuce od avta i gass. Bilo je menjava olja + filter 29.90 olje mi pokazal odprl je kantico olja Elf 5-30 nalil olje do max cca 3,7 litra ta cas je avto pregledal bremze podvozje izpuh gume roke ni da ni res si čas vzame. Jst osebno priporocam delavnico ker tut obcutek dobis da si STRANKA dobis njihovo kartico kontrolni list kaj so vse predali ali je ok racun itd. V poblascenem so me brili za isto stvar po 70 do 80 evr pa se obnasa se kot da je BOG