mazda 3 ali renault megane
Jaz mam sicer Mazdo 5, pa sem zelo zadovoljna. Na servisu zelo prijazni in ne pretirano dragi, poraba je ok, registracija je itak odvisna od motorja (si pa lahko na AMZS narediš info izračun pa vidiš kolk te košta), teče kot po maslu.
Mama ima pa megana pa je zdaj, ko se je vozila z mojim, rekla, da bi morda menjala za Mazdo.
Mazda itak slovi po dobrih avtih in je po mnenju kupcev že večkrat dobila naziv najboljšega avta (razmerje cena-kakovost). Pa še 10-letna mazdina pomoč na cesti se mi zdi ok.
Ne vem no, oba sem vozila, pa sem bolj navdušena nad Mazdo. ampak seveda o je pač moje mnenje. Pojdi mal poskusit v avtohiše. Pa kako ti bodo kaj popuste nudli.
Ker imam Megana ti svetujem nakup Mazde.
Megan je z eno besedo “brezvezen” avto. Ima sicer vse “igračke”, drugače pa se v njem slabo sedi, 1,6 motor deluje slabokrvno, notranja oprema deluje plastično in ceneno.
In seveda se non-stop kvari. Enkrat te kličejo, da ti menjajo stransko šipo (lahko bi sama od sebe padla dol), drugič ti crkne ročka za “žmigavc” – in ti zato zamenjajo cel volan (še dobro, da je bil v garancjji), itd.
Servidi so seveda dragi.
Glede stroškov registracije – ti so odvisni od moči motorja.