Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Mazda

Mazda

Kateri avto bi bil ekvivalenten Mazdi 121 CT, tip motorja B3, letnik 1993, moč motorja 054, kabrio? Znamka ni važna.
Hvala

jst iščem za kupit takšno mazdo,ker se baje mazde zelo zelo redko kvarijo.

Najbolj ekvivalenten bi bil RENAULT TWINGO WIND. Podobno simpatična oblika, platnena streha. Za ne preveč veliko vsoto cekinov boš dobila dobro »porcijo« vetra in pogleda v nebo.
Če hočeš prav takšno MAZDO se boš morala »abonirati« na kakšen oglasnik in pozorno spremljati oglase. Zaradi majhnega števila in dejstva, da, se zadovoljni lastniki težko ločijo od nje.
Sicer ta MAZDA ni čistokrvni kabrio – pri slednjih v najbolj »slečeni« varianti nad višino vrat ostane le vetrobransko steklo in mogoče lok. Omogoča ti pogled okrog sebe brez »motenj« na … no si boš že sama zamislila.
MAZDA in podobna druščina, pa »odkrije« razmeroma velik del strehe nad glavo, strešna »konstrukcija« pa ostane.. Čistokrvnost se vedno plača.
Za pravi kabrio bo potreben milijonček in še kakšen cekin zraven; FIAT PUNTO CABRIO, RENAULT 19, OPEL ASTRA CABRIO, VW GOLF CABRIO, AUDI CABRIOLET …
Ponudba se veča proti 2 milijonom in seveda čez. Za ta denar dobiš že npr. legendarni roadster MAZDA MX-5, BMW serije 3 CABRIO, RENAULT MEGANE CABRIO …
Pri platneni strehi bodi pozorna na njeno kvaliteto in ohranjenost, dobro pa je da ima tak avto klimatsko napravo.
LP, Škorpjon.

A dobim tak Twingo za isto ceno, kot se dobi tako Mazdo? Ni mi poanta v strehi, čeprav pride poleti zelo prav. Gre se mi za cenovni razred. Mogoče je to malo težko ocenit, glede na to, da je to “en poseben” avtič. Twingo mi ne diši preveč, ker ima spredaj premalo “zaščite”. Zdi se mi, kot da drsim z nogami po tleh. Če odmislimo streho, kak avtomobilček za tako ceno kot Mazda 121 bi mi lahko prišel prav?

Na avto.net mas eno cabrio…
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=100556

Če se že odločaš za Mazdo in ti je všeč ti jo zelo priporočam imamo že tri pri hiši in nismo še imeli nobenih težav z njimi!!

Če se odločaš za nakup Mazde 121 boš jo v Sloveniji težko našla če pa že pa moraš malo v tujino pogledat!

Samo za takšen denar bi si lahko omislila malo večji model kot je npr. 323 in boš imela malo več od avta, je večji in prostornejši kot 121 ne boš tako utesnjena in v njega boš več spravla le da ne boš imela strešnega okna pa daš pač vse štiri šipe dol in bo enak občutek :)!!

Nasplošno pa če se že boš odločla za Mazdo ti ne bo žal samo moraš pogledat da je dobro ohranjena in da je bil motor lepo negovan in potem ti bo tekla zelo dolgo in ne boš imela velikih stroškov!!! Lp.

www.mazda-si.net slovenski mazda forum

Mazda je dober avto, o tem ni dvoma, dokler ti ga kdo ne zruka. Meni se to prepogosto dogaja in stroški popravila so visoki (glede na to, kaj ti dajo za totalko in da je avtič že star).
Rabim drug avto, ki bi bil ekvivalenten temu, streha ni pogoj, pogoj je 5 vrat in da ni modre barve.

Pogoj 5 vrat – potem TWINGO odpade. Sicer ga npr. letnik 93 dobiš za enak denar (okrog 400 tisočakov). Če ta avto ne poznaš, ti priporočam vsaj ogled pri kakšnem trgovcu, kajti po ogledu se ti bo spremenilo dojemanje pojma »notranja prostornost avtomobila«. In to na vsega manj kot 3,5 m zunanje dolžine.
Torej 5 vrat in bolj »masivna« zadeva, cenovni razred (glede na MAZDO 121) nekje med 300 in 400 tisočaki.
»Masivni« avtomobili so glede na tvoj zapis oz zahteve predvsem nemškega in švedskega porekla.
Mogoče bi bil zate GOLF II dizel. Je sicer večji kot MAZDA 121. Sicer pa bo solidno ohranjen in redno vzdrževan vsaj do nekje 300.000 km brez težav odigral vlogo drugega avta. Pravi »tank«, trpežen, vzdržljiv avto z majhno porabo in praktično nič stroški. Bivši lastniki jih imajo v lepih spominih predvsem glede omenjenih lastnosti.
Obstajajo tudi bencinski motorji, imajo večjo porabo, so pa občutno cenejši. So pa prav tako vzdržljivi, nezahtevni za vzdrževanje. Priporočam ti motor 1,6.
Izredno rad bi ti svetoval še kakšen avto, vendar ne vem kaj ti je všeč in kaj ne. Predvsem, ker je v velikostnem razredu MAZDE 121 bolj malo »masivnega«. Zato ti svetujem, dvoje;
– če kupuješ rabljen avto, daj prednost avtomobilom, katerih lastnike oz njihov odnos do avtomobila (stil vožnje, vzdrževanje) poznaš. Lepo ohranjen in vzdrževan avto je več vreden od »bleščeče« znamke avtomobila. In vzemi si čas. Veliko takih lastnikov je dobesedno zaljubljenih v avto, in rabijo čas ali pa dober razlog, da se ločijo od njega (sem sam kupoval od enega takšnega človeka in se je izplačalo čakati)
– poglej tudi na http://www.avto.net. Ponudba je velika in izberi si »svojega«, pred nakupom pa vzemi nekoga, ki se spozna na »zadevo«
p.s. če ni skrivnost, je mogoče kakšen poseben razlog, da ti ni všeč modra barva?
LP, Škorpjon.

Škorpjon pa nene ji o Golfu II razlagaj saj pa ja vemo kaki so Golfi II nisem še vido lepo vzdržanega pa vsi so zarjaveli pa voziš se ko v neki kišti pa tudi nima nikakršnih dobrih lasnosti kot npr: lega zavore…… Pa tudi robusti niso če še tega ne veš!! Če ga sam voziš ga ne rabiš tako hvalit pa še za takšno ceno niso vredni kot jih prodajajo ker je pač Golf!! Lp.

www.mazda-si.net slovenski mazda forum

MAZDA 323. Tukaj ni “prostor” namenjen prerekanju o GOLF-u 2. Namenjen je Tanajeri, ki išče nov drugi avto in zbira predloge. Če se ti čutiš prizadet, ker ti je napisala … »Mazda je dober avto, o tem ni dvoma, dokler ti ga kdo ne zruka«… je to tvoj problem. In prosim, ne stresat jezo na druge.
Sicer; si mogoče že bil lastnik GOLF-a 2, da lahko govoriš o njegovih lastnostih? Če si bil zapiši svoje izkušnje pozitivne oz negativne? Sicer pa bodi raje tiho. Da ne ostaneš na nivoju branjevk, ki izrečejo vse mogoče, samo, da svojo »robo« prodajo.
Če bi rad spregovoril o GOLF-u odpri novo temo. Na tem mestu, pa s svojimi predlogi pomagaj, da Tanajera pride do primernega avta.
LP, Škorpjon.

Kar se modre tiče… je čisto OK barva. Vendar… Do sedaj sem mela dva avta, oba modre barve in oba sta postala totalka.
Drugače pa kakšnih posebnih želja nimam. 5 vrat in da so kosi poceni. Pa, da je avto kolikor toliko varen. Mislila sem tam nekje do 1.000.000 SIT. Če pa bi bil še rumene barve…ooooo to pa bi bilo ta pravo.

Joj, jaz sem tudi trzala na takšno mazdico, pa so bile glede na opremo čisto predrage. Všeč mi je pa še vedno, sploh take s platneno streho.
Mogoče kakšen accent, podoben po obliki, le da je večji, ima 5 vrat, samo kabrio variante ali vsaj platnene strehe pa ne. Tudi cenovno je ugoden in ker jih je veliko, gotovo lahko najdeš lepo ohranjenega. Glede na to, da imaš na razpolago 1.000.000, si praktično lahko omisliš katerikoli avto, ki ti je všeč. Kaj pa mazda 323, nissan almera?

Glede barve sem te spraševal le iz enega razloga. Ob tvojem … »da ni modre barve« … sem se spomnil na prijateljico, ki je bila dobesedno … (ne vem kaj naj rečem) na modro barvo. Pri njej je od A do Ž vse tej barvi. Če gre kaj kupovat imajo veliko prednost artikli že veš katere barve. In čisto brez pomena je razlagati kakšne barve avto je kupila.
Verjetno je bila tudi tebi všeč, sedaj pa malce spremembe. Spremembe vsekakor ne škodijo. Rumena. Brez dvoma boš opazna v sivini (ki sedaj prevladuje). Le malce več iskanja bo potrebnega. Rumena ni ravno pogosta barva na naših »jeklenih konjičkih«.
Glede varnosti. Najbolje, da si ogledaš spletno stran http://www.euroncap.com Tu boš videla kako je kakšen avto prestal preizkušnjo in kako so ga glede varnosti ocenili. Mogoče dobiš kakšen dober predlog glede tvojega novega avta.
LP, Škorpjon.

iščem jeklena platišča – rezerva za zimo za Mazdo 3 15″ – če lahko pomagate. Hvala vnaprej

New Report

Close