Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mazel J: Zdrava vitkost za ….

Mazel J: Zdrava vitkost za ….

Knjigo Judy Mazel sem prebrala. Diete se še nisem lotila, se mi pa zdi zanimiva. Ali je kdo poskusil ta 35 dnevni program in ali so bili uspvehi? Hvala in lep dan

Jaz sem zdaj pri osmem dnevu in so zdaj sem izgubila 3 kg. Malo me skrbi, da teža prehitro pada, tako da ne vem ali se bom diete držele vseh 35 dni.

Dieta mi je drugače kar všeč in nisem preveč lačna. Sem pa že kar malo naveličana ananasa.

a mi lahko katera pove kakšna je to dieta.Npr. če mi lahko napiše en dan diete.

Najlepša hvala!

Z moje strani…..ti ne priporočam.
Jaz sem sicer že 2x poskušala, pa sem prišla do 10., največ 14. dneva…in še tisto kg, kar sem izgubila, sem na hitro dobila nazaj!!
Saj vse lepo piše, da vse ješ (mmm, kitajska hrana, piščanec, itd.itd.)-eno samo nakladanje!
Meni se je tud zdelo “Uau, ful dobr”, ampak ko dejansko poskusiš, je pa to čist druga pesem…
Zdaj prakticiram “Veliko sadja, zelenjave,ločevanje kombinacij, voda” + gibanje….pa da jem tisto in takrat, ko meni to paše, ne ko mi neka dieta narekuje vrstni red – če mi paše jabolko, pojem jabolko, če grenivka, jo pač pojem itd..upam, da me razumeš, kaj ti hočem povedati..
V vsakem primeru ti želim veliko sreče z dieto (pa kakršna koli bo že)

Hello!

Twin, to knjigo si lahko izposodiš v knjižnici. Gre po principu razkrojevanja hrane….katero hrano telo najhitreje prebavi, kateri encimi razkrajajo določeno vrsto hrane….. torej začneš s tisto vrsto hrane (sadje), ki jo telo najhitreje prebavi nato pa nadaljuješ postopoma po navodilih.
Primer enega dneva je tak:
ananas, koruza v storžih, solata
Sistem je tak, da najprej ješ ananas…..lahko ga ješ tudi pol dneva, če zdržiš. Nato mora med ananasom in koruzo miniti vsaj dve uri. Ko enkrat daš v usta koruzo, ne smeš niti pomisliti več na ananas. Ta dan ga ne smeš več jesti. Lahko pa poješ veliko koruze. Med koruzo in solato pa mora miniti najmanj ena ura, s tem, da solato lahko okisaš čisto običajno….
To je pač en primer dneva. Sama tega nisem poskusila, čeprav je avtorica dokaj prepričljiva….. je pa to zelo draga dieta, če se je lotiš, tako da jaz še vedno verjamem v hrano v manjših količinah ter veliko gibanja!

Lep pozdrav!

Trenutno imam knjigo pred sabo, zato ti lahko napišem še kakšen primer dnevne diete po Judz Mazel.
1. dan ananas, koruza in solata s prelivom “Mazel” (to je njena različica preliva)
2. dan suhe slive (250g), jagode, pečen krompir
3. dan grozdje
4. dan suhe marelice (250g), mini solata, testenine
5. dan ananas, papaja, ananas
6. dan papaja, zrezek ali jagnječje zarebrnice in rakci na katerikoli način
7. dan ananas, solata
8. dan grozdje (po želji tudi rozine, pokovka)
9.dan suhe slive (250g), jagode, piščanec ali puran
10. dan suhe marelice (250g), papaja, ananas

Tako….se nadaljuje do 35. dne. Seveda imaš potem v knjigi vse razloženo od dneva do dneva glede načina in priprave jedi z jedilnika. Količina hrane je skoraj neomejena.
Upam, da ti je kaj v pomoč!
Lep pozdrav!
Jessy

Tudi jaz sem prišla do spoznanja, da razno razne diete sicer
lahko imajo kartkotrajen učinek, na koncu sem pa še na slabšem.
Običajno je tako, da se držiš neke diete, morda celo trpiš v
njej, komaj čakaš, da je bo konec, nato pa zopet nadaljuješ po
starih navadah, ki so pripeljale do prekomerne teže.

Zato nisem pristaš diet, ampak spremembe načina prehranjevanja.
Ampak ne za en določen čas. V glavi je treba razčistiti, da je
tako spremenjeno prehranjevanje tvoj način življenja za naprej,
malo več fizične aktivnosti in rezultati ne morejo izostati.

Še nekaj: vse (vsaj večina) nekako občudujemo filmske igralke,
mankenke, ki imajo “idealno” postavo (ta ideal so nam vsilili).
Vendar radi pozabljamo, da te ženske za svojo postavo celo
življenje izbirajo hrano in pijače, ter se odrekajo nekaterim
“priboljškom” celo življenje. Torej, če samo malo prevzamemo
njihovo disciplino pri hrani, pijači in telovadbi, bomo prej
zadovoljne s svojo postavo, pa še počutile se bomo bolje.

Tudi jaz ne verjamem v diete… Do svojega dvajsetega leta sem kar naprej nekaj hujšala, se držala nešteto diet, ampak končni rezultat je bila še večja telesna teža in celulit. Zadeve sem se lotila na drugačen način in sicer s fizično aktivnostjo. Na začetku je bilo precej težko in marsikdaj se mi ni dalo naprezat, ampak ko se mi je kondicija izboljšala, sem začela uživat v teku, plavanju… Tako po svoji službi in opravljenem delu doma komaj čakam, da oddrvim na trim stezo ali kam drugam v naravo. Rezultati se poznajo že po dveh tednih. Vse kar je potrebno je 20 min teka trikrat na teden. Zanimivo, da se ti potem začne upirati mastna hrana in poveča želja po svežem sadju in zalenjavi.Vsporedno se izboljša fizično in psihično počutje. No, to so ugotovitve tudi ostalih kolegic, ki so se zadeve lotile na tak način. Vsekakor je življeneje zdaj lažje – v vseh pogledih!
Uh, če kdo ne bo prebral celega sporočila bo še mislil, da delam reklamo za kakšno top-shop napravo… haha…

Dieta je seveda učinkovita, če se je držiš (tako kot vsaka druga, le da se nobene dobesedno ne držimo). Zgleda pa dieta kot da je nevem kašna znanost, ves princip pa je na tem da si ves dan malo lačen. Meni je čisto jasno, da če bom jedla cel mesec ves dan samo sadje samo zvečer še nekaj enoličnega, da bom shujšala. Ta gospa Mazel je pač ena od tistih, ki so znali vnovčiti nekaj kar je vsem jasno- stradaj pa boš shujšal. Glede nato, da vseskozi mlatiš v glavnem sadje po mojem shujšaš v enem mesecu malo – okrog 5 kg. Ko sem po porodu hujšala po dieti klinike Mayo,( ki seveda ni zdrava in prehitro shujšaš )sem toliko shujšala v 12 dneh. In teh kil nisem več nikoli dobila nazaj, ker pač po naravi nisem velik požrešnež. Pri gospe Mazel pa cel dan samo sadje, sadje , sadje … pa še to po možnosti ene vrste brrr.

Ali lahko napišeš to dieto?

New Report

Close