Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MB in okolica – dobra gostilna

MB in okolica – dobra gostilna

Punce, posebej štajerke, vem, da boste znale pomagat …

Iščem eno dobro gostilno ali kmečki turizem, v okolici Maribora, Pohorja, tja do Gornje Radgone ali proti Ptuju, ki sprejme dobrih 50 ljudi v en prostor in ima še toliko prostora, da se da tudi plesat. Pa seveda bolj kmečkega tipa in ne predraga.

Hvala za ideje, se pa priporočam še za kako številko ali link.

LP!

Zdravo!

Jaz poznam eno full dobro gostilno, kjer ne boste razočarani ne s postrežbo ne z urejenostjo lokala in ne s ceno.

Gostošče MAJOLIKA V TRŽCU!!!

Tržec je v smeri Ptuj – Podlehnik. Morda je malo daleč, vendar Vam ne bo žal. Vse skupaj lahko popestrite z sprehodom okrog podlehniškega jezera, kjer lahko greste tudi na kakšno pijačo v Gostišče pri ribniku (strežejo tudi hrano), ki je v smeri od Tržca proti Podlehniku na desni strani – odcep GORCA!
Okoliški bregovi so že v znamenju jesenskih barv, tudi kostanj lahko naberete…….., skratka čudovita okolica za prijeten dan.

lp, talari

Zelo priporočam kmečki turizem v Svečini (smer Zgornja Kungota):
Nataša Pliberšek, Svečina 4, 656-48-81.
Turizem je urejen v starem objektu, ki je fenomenalno obnovljen, ker je gospodar mojster lesa. Obokani strop, masivne hrastove mize in stoli, krušna peč, ki tako domače greje… vse to je le nekaj od tega, kar je mene osupnilo. Hrana okusna in dober domači jabolčni sok in vino.
Okolica pa zelo primerna za sprehode – vinorodni okoliš, posejan z vinogradi in sadovnjaki, vzpon na Plački razgledni stolp…
Ne vem pa, koliko ljudi lahko sprejmejo – povprašaj.

Lep pozdrav,
Misxy

Kadar grem jaz v ” tisti konec ” ( od MB proti Gorni Radgoni ) se obvezno ustavim v gostilni Kramberger.Če ne tjagrede, pa sigurno za nazaj.Preverjeno se tam zelo dobro je ! TO JE TO

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Tudi jaz priporocam gostilno Kramberger, ki je v Pernici (ob cerkvi). To je ob glavni cesti Mb Lenart, kaksnih 8 km od velikega krozisca…
Lp

V Gorišnici (smer Ptuj – Ormož ) imaš zelo dobro gostišče BOTRA, kakšne tri kilometre naprej v Cvetkovcih pa gostišče PRI MARTI – tudi urejeno, dobra hrana. Če te pot ponese še naprej imaš v Ormožu gostišče PROSNIK (ko prideš z viadukta v semaforizirano križišče zaviješ za Ormož, gostišče je zraven OMV Istrabenz), če boš šla v smeri Ormož- Ljutomer (seveda če boste imeli čas) pa se le zapeljite v Jeruzalem po vinski cesti v gostišče BRENHOLC ali pa v TAVERNI (ob glavni cesti je velik vinski sod kot kažipot , reklama za ti dve gostišči), v Noršincih (smer Ljutomer-Radenci) je zelo dobra gostilna KURBOS.
Sem se še nekaj spomnila:))!
V Ptuju, je dobra gostilna SVENŠEK ‘PRI TONETU’ (ko zaviješ za Ptujske toplice takoj na levi) pa v Hajdini (smer MB-Ptuj) gostišče ČELAN (full dobro in zmerne cene).Tud pri ROŠKAR-ju v Hajdini je dobro, sam je malce dražje!
Pa v Račah (center) gostilna KARLA – dobra postrežba, zmerna cena, lep ambient.
Iz Ptuja smer Borl je v Zabovcih lepo gostišče AMBIENTE (z glavne ceste odcep levo – glej tablo).

Če se še kaj spomnim ti napišem, tam gor proti Zg. Kungori pa ne poznam, ti bo že katera kaj več napisala. Tale KRAMBERGER v Pernici je pa res vredu pa še poceni je.

lp, talari

aha, pozabila pripisat – vse sprejmejo minimalno 50 ljudi, pa tud za plesat je. Na določene lokacije od naštetih hodimo tudi mi plesat, v ostalih pa je dovolj prostora, da se to po potrebi uredi.

talari

Kako daleč ste pripravljeni it izven MB proti Koroški ali Slov. Goricam?

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Kmečki turizem MARKUŠ v MALEČNIKU. Velik prostor, dobra hrana, zmerna cena.
TEL. 02 473 03 38
02 473 23 37

talari

Sem našla en link:

http://www.mojagostilna.com

tukaj pa boš našla vse kar želiš vedeti:))!
lep dan
talari

Najlepša hvalaaaaa! Super ste. Lola, Pohorje, Ptuj, Maribor proti Lenartu, recimo pol do 3/4 ure od Maribora v vse smeri.

Pa mislim, da izmed vse pestre izbire sigurno kaj najdem!

Hvala še enkrat!

Poglej na:
[b]www.e-gurman.si/gostilne-restavracije[/b]

New Report

Close