Me zanima koliko od vas bo to spljuvalo
Možno SAMO v Sloveniji – dejanski problem, ki nas bo pokopal (oz. eden od njih), se zreducira na nivo SDS, preverjanje slovnice in pljuvanja po šolnikih. O problemu pa noben nič – a je res vseeno, da se zatre še tiste redke motivirane učitelje, vseeno, da delo ni plačano? In to celo s strani države !!!
PA KJE STE TO ŽE VIDELI, OVCE SLOVENSKE? Dajte Novice iz rok, pa ugasnite Svet na Kanalu A in poglejte dlje od svojega trhlega plota.
adsf, al kaj si že….pa sej to že marsikdo ve, pa pač nič ne urkrene, ali bognedaj, reče; ker kaj pa bo potem….te glupe slovenske ovce ga bodo iz črede izločile…to pa boli, u kako boli….In na tak način je Slovenija dobila tisto,kra so želeli politiki; ubogljivo pridno , zagnano rajo,ki pleše in poje po nareku vodstva od gor.Vedno pravim in pravila bom tudi naprej:::: Slovenija ni zrela za punt in nikoli ne bo. Žalostno je , da narod še vedno upa,da nekje nekoč pa bovse drugače in bodo vrli politiki spoznali svoje zmote ….Tudi če bo prišel ta praznik, bo za vse prepozno. Kot je prepozno za krpanje več milijonse lukne, tako bo za tvojo učiteljsko plačo.
Žalostno a resnično.
P.S- Pa ne zdej po meni pljuvat, jaz sem samo povedala mnenje. …Pljuvajte po državi in pojdite na ulice ter javno in legitimno povejte to, kar leta in leta pišete tu gor. No, kdo je tak med vami, ki bi to naredil? Malo vas je. Ja itak da je lažje iti se nek komforteizem in samo čakati in čakati in jambrati v stilu….Saj je itak vseeno …Ni čist.
In tebi se to zdi prav??? Namreč, da nekaj delaš in za to NISI plačan? In da službeno nekam greš in NE DOBIŠ povrnjenih potnih stroškov? Je to prav??? Če neki pokvarjeni privatniki tako delajo s svojimi delavci, še ne pomeni, da je tudi država lahko tak pokvarjen delodajalec in da se morami vsi skupaj navaditi, da nam taka ravnanja postanejo sprejemljiva!!!
Katerekoli delavske pravice so si naši predniki že izborili, ko nam jih bo vlada enkrat vzela, jih ne bomo več nikoli dobili nazaj!!![/quote]
povej prosim od kje bi vzela, da bi vse te dolgo nazaj pridobljene (mnogokrat povsem nerealne) pravice financirala … potem pa lahko še kakšno rečeva.[/quote]
Kdor postavi takšno vprašanje, očitno nič ne vidi, nič ne sliši. Denar sploh ni problem, ga je čisto dovolj. Pa ti sploh spremljaš kaj poročila pa to, bereš kaj ali samo čakaš, kaj boš prebrala na monu pa kaj ti bo mož povedal, da misli?
Samo z ukinitvijo javnih naročil bi kar na lepem bilo na voljo na stotine in stotine milijonov evrov, se pa tukaj jajcamo za neke tri milijone. Noro res.
ker ti na oblasti uporabljajo svojo moč položaja, da z prisiljenim varčevanjem na raji polnijo svoje žepe…
to mi je pri tej vladi vse bolj očitno – samo nove in nove davke si izmišljujejo, in nove in nove reze na navadnih državljanih… nikoli ni dovol… samo poslušamo, kako moramo stisniti… za kaj – jaz vem, zato, da bo po 4 letih za nas državljane spet isto, oni pa bodo s polnimi žepi spokali iz oblasti (če jih bo nekdo drug premagal)…
naj pri sebi naredijo reze, pri svojih bonitetah najprej…
se spomnim že l 2009 ko je bla kriza in je cena bencina močno padla, pri nas samo ne, ker je bil razlog, da dnar rabimo za proračun… evo danes 9 let kasneje kje smo, kako se je tisto poznalo – nič, ker so ves dnar pobasali na oblasti sami…
empak iste floskule glede cene bencina in trošarin, ki jih poberejo pa nam še vedno prodajajo.
Pa saj varčevanje ni namenjeno temu, da bi pametneje ali smotrneje gospodarili. Namenjeno je temu, da se nakaplja dovolj denarja za mirno nadaljevanje s krajo. Koritarji so namreč požrešni, oni ne znajo in nočejo varčevati.
Kdaj ste nazadnje slišali, da je proračun od vsega tega silnega varčevanja in ukrepov kaj debelejši? Ni možno.
ker ti na oblasti uporabljajo svojo moč položaja, da z prisiljenim varčevanjem na raji polnijo svoje žepe…
to mi je pri tej vladi vse bolj očitno – samo nove in nove davke si izmišljujejo, in nove in nove reze na navadnih državljanih… nikoli ni dovol… samo poslušamo, kako moramo stisniti… za kaj – jaz vem, zato, da bo po 4 letih za nas državljane spet isto, oni pa bodo s polnimi žepi spokali iz oblasti (če jih bo nekdo drug premagal)…
se spomnim že l 2009 ko je bla kriza in je cena bencina močno padla, pri nas samo ne, ker je bil razlog, da dnar rabimo za proračun… evo danes 9 let kasneje kje smo, kako se je tisto poznalo – nič, ker so ves dnar pobasali na oblasti sami…
empak iste floskule glede cene bencina in trošarin, ki jih poberejo pa nam še vedno prodajajo.[/quote]
Največji problem sploh niso ti na oblasti, teh je vsaj številčno razmeroma malo. Veliko bolj bogatijo tisti, ki niso štiri leta stalno na tapeti – in te verige so razbohotene.
Med nekim izdelkom, ki ga kupijo prek javnih naročil, in končnim porabnikom je vsaj pet ljudi, ki ima od tega masten dobiček. Govorimo o težkih denarjih, ne žepnini. Zdaj pa računaj.
povej prosim od kje bi vzela, da bi vse te dolgo nazaj pridobljene (mnogokrat povsem nerealne) pravice financirala … potem pa lahko še kakšno rečeva.[/quote]
Kdor postavi takšno vprašanje, očitno nič ne vidi, nič ne sliši. Denar sploh ni problem, ga je čisto dovolj. Pa ti sploh spremljaš kaj poročila pa to, bereš kaj ali samo čakaš, kaj boš prebrala na monu pa kaj ti bo mož povedal, da misli?
Samo z ukinitvijo javnih naročil bi kar na lepem bilo na voljo na stotine in stotine milijonov evrov, se pa tukaj jajcamo za neke tri milijone. Noro res.[/quote]
kdo je odgovoren za krajo v imenu javnih naročil?
Strinjam se večinoma z učiteljico.
Prišparamo lahko tudi tako da ukinemo sindikate. Zakaj jih pa moramo plačevat? Kaj pa počnejo? Če bi delali svoje delo, se delavci ne bi rabili borit. Tako pa kot da jih ni, le plačujemo jih mastno.
Pa takih učiteljev s srcem je žal malo. Veliko je brezposelnih. Pa naj naredijo čistko nesposobnih učiteljev.
Samo z ukinitvijo javnih naročil bi kar na lepem bilo na voljo na stotine in stotine milijonov evrov, se pa tukaj jajcamo za neke tri milijone. Noro res.[/quote]
kdo je odgovoren za krajo v imenu javnih naročil?[/quote]
Vsak prisklednik za svoje področje – Cerar gotovo nima nič od tega, da recimo v UKC naročajo stvari po višji ceni, kot bi jih lahko kupili na trgu.
o čem pa ti pišeš?
linki?[/quote]
6.022 + 10.423 pokojninskih dodatkov
http://www.zurnal24.si/sramota-bi-bila-ce-bi-jim-pokojnine-vzeli-clanek-220554
Vsak prisklednik za svoje področje – Cerar gotovo nima nič od tega, da recimo v UKC naročajo stvari po višji ceni, kot bi jih lahko kupili na trgu.[/quote]
koliko ljudi v UKC pa ve kje odteka denar in kdo vse od tega nekaj ima?[/quote]
Vsak prisklednik za svoje področje.
Lej, pejdi tja pa vprašaj tovariša Zemljariča, ki ima v službenem času prost dostop do direktorja Vrhunca in se mu tam pojavlja ‘z nekimi idejami okoli bolnikov’.
če ta gospa učiteljica misli, da je edina, ki oddela kdaj kaj zastonj..potem je padla z marsa…naj pride malo naokorg v kakšno privat firmo..koliko dela je opravljenega zastonj po delovnem času, delo doma, sobote , nedelje, mobing in šikaniranje na delovnem mestu..za vsega skupaj 860 eur..za uni izobrazbo..odgovorno delo, kjer ni edina skrb ta, če se bo starš bunil ker otrok ni dobil 5, namesto 3 itd…in danes je služba, naslednji mesec ne veš več..ker se podaljšuje za mesec, tri mesece..kdor je srečen za 6 mesecev…ti v šoli so pa zaščiteno kot beli medvedje…
in če je ona res tako s srcem pri delu, potem bo pomagala tem otrokom, ki jim ne gre, tudi brez 58 eur, ki jih je dobila za to delo v decembru..prav ona je tista, ki je najmanj s pravim namenom pri stvari, bi jaz rekla…upam, da učiteljice mojih otrok zadnji čas nimajo samo teh par evrov v glavi, kot ona..in da res učijo in se posvečajo delu…imam dobro znanko, ki je razredna učiteljica in iz prve roke vem, da tale zgoraj pretirava, kar se tiče obveznosti…marsikdo bi se šel iz svoje službe spočit v šolo..
Jaz pa s ponosom povem, da je bila ga.Potočnik moja učiteljica slovenščine v osnovni šoli (mislim da 6. ali 7.razred, to nisem več 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) Kakorkoli…ženska ima (ponovno) povsem prav. Je pa milo rečeno patetično in žalostno, da jo nekateri pljuvajo pa se bori za njihove (naše) otroke. Ker ona v bistvu ne potrebuje nič od tega., ne zastonj zajtrk (hipotetično), ne učne pomoči, pa tudi zaradi tistih slabih 60€ se ne bo spufala, ampak je sporočilo čisto nekaj drugega. Ljudje, ki jim nese višje od pranja brisač in hitrostnega kuhanja ter pedenanja možov to razumejo, ostali pa pač spet pluvajo, ker kaj več z luknjo v glavi tako niso sposobni naumit. Bravo Bojana!
si tam zaposlena? imaš določene informacije? če veš, da ima lobist, ki živi na račun davkoplačevalske naivnosti in posledično zmanjšanih zdravstvenih pravic prost dostop do direktorja in mu krade čas (da o našem denarju ne pišemo) … zakaj potem nisi bolj glasna?
ne prideš ven z imeni še zdravnikov, ki očitno tudi sodelujejo pri tej javni kraji?
če bi ti otroci imeli doma urejene razmere, v prvi vrsti zadovoljne starše, z rednim in življenju dostojnim plačilom za svoje delo, večina v gospodarstvu, ne pa mučenje za 600 eur, s tem da ne veš, če jutri služba še bo..potem marsikdo od otrok sploh ne bi potreboval te posebne šolske pomoči v šoli..tako pa bedo staršev, v prvi vrsti povezano z brezposelnostjo in prenizko plačo čutijo prav otroci…
Res sijajen sklep. Ker v gospodarstvu nesposobni in pokvarjeni managerji zahtevajo od svojih zaposlenih delo zastonj in sikanirajo podrejene, naj potem tudi v javnem sektorju delajo zastonj… Krasno, res. Delam kot razvojnik v gospodarstvu in na svoji kozi cutim, kako bi gospodje lastniki in uprava, pa njihovi lakaji iz srednjega in nizjega managementa zeleli, da bi mi delali cimvec za cimmanj. Prekleto dobro pazim, kaj jim dovolim in cesa ne. Na neki tocki se moja pripravljenost na zastonjsko delo neha in to tudi povem. Je pa res, da sem morala dovoliti stvari, ki jih pred desetimi leti niti slucajno ne bi. Pa ves, zakaj je to tako? Zaradi tega, ker sem prevelik strahopetec, da bi jim v fris rekla, kar si mislim. Se bolj pa zaradi takih kot si ti, ki hlapcevsko prenasajo, da se od njih zahteva zastonjsko delo v nedogled in celo sikaniranje, zivijo v negotovosti, ali sploh sluzba bo ali ne in imajo polne hlace, pa tih gobec in za razliko od mene tudi pisnejo ne. Gobec odprejo samo, ko je treba udrihati po tistih, ki se jim zdi taksno pocetje nesprejemljivo.
empak iste floskule glede cene bencina in trošarin, ki jih poberejo pa nam še vedno prodajajo.[/quote]
Največji problem sploh niso ti na oblasti, teh je vsaj številčno razmeroma malo. Veliko bolj bogatijo tisti, ki niso štiri leta stalno na tapeti – in te verige so razbohotene.
Med nekim izdelkom, ki ga kupijo prek javnih naročil, in končnim porabnikom je vsaj pet ljudi, ki ima od tega masten dobiček. Govorimo o težkih denarjih, ne žepnini. Zdaj pa računaj.[/quote]
se strinjam…ampak so povezani med seboj…. ti pri koristu so njihovi izvajalci, medsebojno se dogovarjajo in vsi imajo vzajemne koristi procente od zaslužka… tako,d a če bi bili na oblasti odgovorni ljudje, s širšo družbeno odgovornostjo in zavestjo delati pošteno in za prosperiteto vseh… bi se posledično vse anomalije vseh verig vo ozadje tudi počasi ustavile, pa tudi splavale na dan in pred odgovornost.
Med nekim izdelkom, ki ga kupijo prek javnih naročil, in končnim porabnikom je vsaj pet ljudi, ki ima od tega masten dobiček. Govorimo o težkih denarjih, ne žepnini. Zdaj pa računaj.[/quote]
se strinjam…ampak so povezani med seboj…. ti pri koristu so njihovi izvajalci, medsebojno se dogovarjajo in vsi imajo vzajemne koristi procente od zaslužka… tako,d a če bi bili na oblasti odgovorni ljudje, s širšo družbeno odgovornostjo in zavestjo delati pošteno in za prosperiteto vseh… bi se posledično vse anomalije vseh verig vo ozadje tudi počasi ustavile, pa tudi splavale na dan in pred odgovornost.[/quote]
Me zanima. če bi poslanci bili pripravljeni delat za minimalca ali zajamčen OD?