Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Med iskrenostjo in strahom

Med iskrenostjo in strahom

Izhajam iz velike družine. Kot najstarejša sem bila bolj mama mlajšim sorojencem, kot sestra. Spotoma naj omenim, da staršema nikoli ne bom odpustila, da mi nista pustila biti otrok, da sem bila žrtvovana za »pestrno« zato, ker sta si ona dva želela velike družine. Nič nisem imela ne od otroštva, ne od mladostniških let. Ko sem pri 19ih letih imela prvega fanta me je povabil na morje. Mama se je strinjala, da lahko grem, če vzamem sabo 6 in 7 letna brata in sestro. Seveda, da sem ju, fant je po dveh dneh ušel, saj nisva imela niti trenutka zase, jaz pa sem takrat sklenila, da v življenju nočem imeti otrok, da nihče več ne bo krojil mojega življenja, kot jaz sama in tako sem v tujini opravila ustrezen poseg, ki je nepovraten. Zdaj je v moje življenje prišel moški, ki je drugačen od vseh dosedanjih. On je imel nekaj smole z ženskami zato otrok še nima, si jih pa neskončno želi. Jaz mu za moj poseg, ki mi onemogoča imeti otroke, nisem povedala. Ker nisva dolgo skupaj imam občutek, da me bo zapustil, če mu povem. Kolebam kako mu razložiti, če sploh.

Je prav da poveš. In tudi razložiš zakaj je tako.

Ni prav ljudem krast čas, energijo, pozornost in jim dajat lažno upanje. To mnogi počnejo. recimo klasičen primer, ko lažejo, da iščejo resno vezo a v bistvu iščejo le sex.

Mi je žal, da si imela grozno izkušnjo z starši, nikakor niso imeli pravice te uporabljat za varuško, vzgojiteljico, čistačico itd itn, ker to je bila zloraba.. in ti želim, da bo ta tvoj videl več v tebi, kot le da hoče z eno otroka..

Izhajaš iz doma, kjer si bila razočarana, izkoriščena,…, ne širi tega naprej. Moški si zasluži resnico in naj potem sam presodi.

Odgovor na objavo uporabnika
ČŽ, 27.12.2024 ob 16:33

Izhajam iz velike družine. Kot najstarejša sem bila bolj mama mlajšim sorojencem, kot sestra. Spotoma naj omenim, da staršema nikoli ne bom odpustila, da mi nista pustila biti otrok, da sem bila žrtvovana za »pestrno« zato, ker sta si ona dva želela velike družine. Nič nisem imela ne od otroštva, ne od mladostniških let. Ko sem pri 19ih letih imela prvega fanta me je povabil na morje. Mama se je strinjala, da lahko grem, če vzamem sabo 6 in 7 letna brata in sestro. Seveda, da sem ju, fant je po dveh dneh ušel, saj nisva imela niti trenutka zase, jaz pa sem takrat sklenila, da v življenju nočem imeti otrok, da nihče več ne bo krojil mojega življenja, kot jaz sama in tako sem v tujini opravila ustrezen poseg, ki je nepovraten. Zdaj je v moje življenje prišel moški, ki je drugačen od vseh dosedanjih. On je imel nekaj smole z ženskami zato otrok še nima, si jih pa neskončno želi. Jaz mu za moj poseg, ki mi onemogoča imeti otroke, nisem povedala. Ker nisva dolgo skupaj imam občutek, da me bo zapustil, če mu povem. Kolebam kako mu razložiti, če sploh.

Kje v tujini pa opravijo dokončno sterilizacijo ženske, ki ni še nikoli rodila??? Nam lahko zaupaš?

aha, ti pa bi krojila usodo moškemu, ne da bi mu povedala?

Ne morem verjet, da starši to naredijo otroku. Pa so, na žalost, tudi taki :((. Pri tebi sedaj niti umetna oploditev ne pride v poštev?

Prav je, da mu poveš resnico. Če pa bo zelja obojestranska lahko posvojita ali pa prej poskusita z rejništvom in tako rešita enega otroka.

Tudi mene zanima kje  v tujini opravljajo take posege in koliko stanejo?

PS

Pri zmišljevanju zgodbic je potrebno preveriti dejstva!

New Report

Close