Najdi forum

mediaset programi

Zanima me, če se da “lovit” mediasetove programe (canale 5, rete 4, italia 1) z DVB-T anteno v Novi Gorici. Glede na to, da jih je kabelska morala zatemnit in od danes naprej predvaja le Mediaset Italija-program za tujino.

Jaz jih vidim z navadno anteno in ne samo te še nevem koliko drugih in nisem iz Gorice ampak okolica.

Jst sem tud ugotovila danes, da mojih priljubljenih programov ni več, zlasti Canale 5 , to pa zato, ker kabelska ni plačevala teh programov, ampak jih je “kradla”,no signal je kradla…..naj raje ukinejo druge lokalne programe iz ostalega dela Slovenije in naj pustijo mediasetove programe za nas primorce. Mislim, da če bi se jih plačevalo, da bi jih leanko naprej gledali, oni so jih kao predvajali brez njihovega dovoljenja, vsaj tako je pisalo v dopisu, ki so ga poslali medsetovci naši kabelski…….grr sem prav jezna…..

Se bojim, da ni toliko kriva kabelska, ampak prav Mediaset. Že pred leti so prepovedali predvajanje T-2, Siolu… Kabelska je vlekla kolikor je mogla dolgo. Sedaj so morali ukiniti prav vsi, tudi kabelska Tolmin, Sežana… Mediaset namreč dovoli predvajanje lastnih programov le na ozemlju Italije.

Nam preko antene delajo vsi Mediasetovi programi.

Nam delajo preko navadne antene na strehi. Rabiš le digitalni pretvornik.
Je pa verjetno vprašanje časa, koliko časa bomo sploh še lahko lovili.
Res žalostno. Ob teh kanalih smo zrasli.

Na Hotbird (13,2 east) je vecina teh programov in vecino casa so odklenjeni. Dela pa to po celi Sloveniji ne samo Primorska. Dobi se tudi Rai, za Sky Italia pa je treba imet kartico.

Rai vidimo, jaz bi rada vidla nazaj vsaj Canale5. Me razsvetliš in mi razložiš kaj je to Hotbird (13,2 east)?

lp in hvala!

Rai vidimo, jaz bi rada vidla nazaj vsaj Canale5. Me razsvetliš in mi razložiš kaj je to Hotbird (13,2 east)?

lp in hvala![/quote]

Satelit.

lp in hvala![/quote]

Sateliti na poziciji 13.0 East:

satelit s paketom mediaset:

http://www.lyngsat.com/Eutelsat-Hot-Bird-13C.html

vsi sateliti na poziciji 13.0 East (zelo dolga lista programov zato sem dal samo 13C zgoraj)

http://www.lyngsat.com/Eutelsat-Hot-Bird-13A-13B-13C.html

(ce imas sprejemnik dobis vse satelite na poziciji 13.0 East s pravo usmeritvijo antene torej 13 A, B in C)

Na tej poziciji je tudi RTV Slo, HRT, Polsat in ostali evropski programi vendar so nekateri kodirani. Rabis opremo za sprejem DVB-S in tehnika, ki ti anteno usmeri. Oz. se da ukvarjat s satfinderjem bo pa tehnik tudi povedal, ce je mediaset zadnji cas kaj spreminjal, ker nimam vec sprejemnika in antene in ne vem, ce je vse kot je bilo oz. ce niso kaj kodirali. Na spisku programov pa so se oznaceni kot free. Sicer pa je beam nad celotno Evropo in se, da nekodirane programe brez problema gledat.

Sicer pa vprasaj mal monterje satelitskih anten, ce je media set odklenjen in pol vidis, ce se ti splaca kupovat opremo. Cena je nekje od 100 eur (najcenejsa) naprej zato se splaca prej preverit. Ker jst ti novih podatkov ne moram dat, ko sem pa bil v Sloveniji sem pa programe, ki jih nastevas vcasih gledal na satelitski, ker sem se mal ucil jezika.

Kensington hvala za podrobna pojasnila…..glede staelita pa ne vem če bo kaj, ker zaenkrat imamo pogodbo z kabelsko tv, internet in telefon…..bo treba malo razmislit, ker ni dnarja za ga proč metat 🙂
hvala še enkrat in lep večer.

lp,Kristi+

Pac opremo je treba kupit, sprejem pa je za brezplacne programe brez mesecne narocnine. 🙂 Vzemi si cas pa se odlocis, ali pa tudi ne. Ni problema, tudi tebi lep vecer. 😉

Pa dobro,pa kje živite toliko let ste v Gorici pa še ne veste, da delajo vsi z navadno anteno,ahjoj,tisto kabelsko si pa kar imejte,sedaj ko so vam jo odklopili ste se izgubili v svetu,NAVADNA antena IN vse dela že 40 let.

@navadna antena. Živimo v centru, v bloku in ker je bilo pred leti zmenjeno, da naša domovanja ne bodo kot božična drevca, smo šli na kabelsko, vsi. Spraševala pa sem zato, ker sem pred časom zasledila, da povsod po Gorici pa ne lovi. Verjetno antene ne bomo mogli dat na streho (soglasja sosedov) in ker smo v prvem nadstropju, v strnjenem naselju, se mi je postavilo vprašanje ali bomo sploh lovili signal.

>Ja tudi pri nas je isti problem, mi smo se preselili in imajo vsi kabelsko, na strehi ni več navadne antene (drugeče pa vem, da je lovila navadna antena) in tudi pri nas verjetno ne bi dobili soglasja za postavljati anteno na streho…..tako da iščemo druge opcije.
Tebi “navadna antena” pa hvala za prijaznost..

lp

Kristi, če najdeš kako primerno opcijo, jo sporoči 🙂

Če bom kaj našla že sporočim, enako velja tudi zate :))

Lep dan

začasna rešitev je gledanje tv preko interneta. na strani http://www.coolstreaming.us/blog/diretta-tv/.ITalia 1 je na ch2 in can5 na ch3

Ma kaj boste tega Berlusconija podpirali, raje si poneumljajte možgane kje drugje.

moja mati bi rada gledala canale 5 in italia uno.lokacija šempeter pri gorici?

Mi smo vse upali gledt z moderno italijansko tv, ki ima dekoder vgrajen. V zadnjem tednu pa spet mediaset nagaja. Kako to rešit??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close