Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek medicina

medicina

Če je tu kakšna iz medicinske stroke, eno kratko vprašanje. Kakšen namen , učinek naj bi imele injekcije lidokain ?
HVala.

Lokalni anestetik

Lidokain je lokalni anestetik, se pravi da ti omrtviči tkivo, tako da ne čutiš bolečine. Omrtviči ti pa tisti del, kamor ti injicirajo.

O, hvala za tako brzino.Mogoče pa katera ve tudi to, koliko časa naj bi to zdravilo (omrtvičenje, prenehanje bolečine) tudi delovalo? Če sploh, ker meni po nekaj dneh še ni bolje, le boli še bolj, pa zelo čudno, omotično, slabo se počutim skratka.

Navadno učinek mine po nekaj urah (po puljenju zoba npr), rahla zaspanost omotičnost se pojavi redko. Je pa trajanje učinka odvisno od aplicirane količine in mesta. Lahko pa je tvoje stanje povezano s posegom, zaradi katerega s lidokain dobila.

Aja, ali si mogoče lidokain dobila kot blokado pri kašnem bolečinskem stanju? Ali se samo čudno počutiš ali imaš občutek, da ti tudi srce razbija?

Abby, dobila sem nekaj injekcij v boleče mišice.( kronične večletne bolečine)
Na splošno se slabo počutim, tudi srce čutim, prve tri dni nisem nič mogla spat, danes pa nenormalno veliko. Amapk najhuje je to, da še vedno boli.
Hvala ti, mi je kar lažje, da sem nekomu , ki se spozna, malo “pojamrala”, v bistvu sem samo želela informacijo, kaj to sploh je.

Če ti srce nenormalno razbija mislim, da bi bilo dobro iti do zdravnika (sploh če lidokaina nisi dobila nikoli prej). Če pa se samo počutiš čudno in jutri še ne bo bolje pa pojdi jutri.
Lidokain ti je samo pomagal, da te ni bolelo, ko pa je učinek popustil se je bolečina vrnila.

Abby, jaz se ti iz srca zahvalim za prijaznost.

New Report

Close