Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MEDICINA DELA – PRISTOJNOSTI

MEDICINA DELA – PRISTOJNOSTI

Pozdravljeni!

Evo, zdaj pa se na med.over.net res obračam s konkretnim, »zdravniško-etično« obarvanim, vprašanjem.

Medicina dela, ja. Zanima me v bistvu samo ena, čisto konkretna zadeva. Prosim, da mi morebitne direktne odgovore utemeljite z listinami (kodeks, pravilnik, sklepi zapisnikov…).

Ali sme medicina dela zahtevati v pregled celotno kartoteko, ki jo ima posameznik pri svojem osebnem zdravniku, ali je dovolj nekakšno mnenje, poročilo ali kakorkoli se že temu dokumentu pravilno reče, ki ga s polno odgovornostjo o posamezniku za potrebe medicine dela izda osebni splošni zdravnik?

Glede na to, da mi je moj osebni zdravnik povedal, da je po kodeksu zdravniške zbornice dolžan izdati takšen dokument in NE predati celotne kartoteke, me zanima, če me je po domače rečeno nahecal, ali pa je to res in smo navadni smrtniki tako zelo nevedni, da je kar hudo??

Se bom v vsakem primeru še 1x obrnila na svojega zdravnika, želim pa slišati strokovne obrazložitve. Za vsako koristno in utemeljeno informacijo bom zelo hvaležna.

lp in hvala.

Veste, kaj mi ni jasno? Vsi (ljudje in pravilniki) govorijo le o USTREZNI MEDICINSKI DOKUMENTACIJI, ki jo mora osebni zdravnik predati medicini del, nihče pa zadeve ne KONKRETIZIRA!!!

KAJ JE USTREZNA MEDICINSKA DOKUMETACIJA??

Porkaduš, ne mi reč, da na med.over.net-u vsaj iz firbca tem en prebira kakšen splošni zdravnik, ki pozna kodeks?? O pravilniku vem namreč že vse, ker sem ravnokar te zadeve prebrala, a je vsepovsod govora le o ustr. med. dokument. bla bla bla… Hočem TOČNO DEFINICIJO!!!

Prosim, no, saj so tle medicinski forumi…

lp

New Report

Close