Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Medicina Dela

Medicina Dela

Lep pozdrav, ne vem če pišem na pravi forum ampak po mojem se smatra tole kot delovna medicina?

V glavnem, 7.10 sem bil na Zdravniskem pregledu, za zdaj pustimo kje, in prvi dan opravim vse teste, dam kri in urin, ko se vrnem iz laboratorija me sestra prenaroči za naslednji dan, ki je bil Ponedeljek. (Teste sem delal v Petek)

V ponedeljek se vrnem, vendar mi zdravnica naroči naj prinesem potrdilo od psihiatra da sem mentalno stabilna oseba, ki ga v roku 3 dni tudi dostavim.

Problem je, sedaj od 14 ta mesec dalje zdravnica zavlačuje z izdajo potrdila, ne glede na to da sem samoplačnik, pod pretvezo da nima časa ker ima prezasedeno ambulanto. (cca 20 ljudi na dan).

Delodajalca sem že 5-6x klical in povedal da zdravnica še ni izdala. Vsak dan sem klicaril v medicino dela in je tako da imajo vklopljeno avtomatsko tajnico ki je ponavadi posneta za 3-4 dni pred današnjim datumom in sporoča da tisti dan ambulanta dela kaj vem kdaj, ali pa telefon zvoni v prazno. Ko pridem v ambulanto sta tam max. 2-3 v čakalnici, ko medicinska sestra stopi ven in ji povem zakaj in kako, pravi da je preveč dela da bi se zdravnica ubadala z administrativnimi deli. (Ki mi ni logično glede da gre zdravnica lahko vsake cca. pol ure ven iz ambulante in prismrdi po tobaku.

V glavnem, nima veze, ok pac oseba kadi, sem sam kadilec in razumem.

Vprašanje pa je sledeče, glede na to da mi zdravnica toliko zavlačuje z izdajo potrdila, namreč vsakič ko grem do ambulante dobim informacijo da naj počakam do 13-14 ure ker takrat ureja potrdila, ob 14 se ambulanta zapre in dobim brco v rit da naj pridem naslednji dan, to se ponavlja že 10 dni, kaj lahko naredim da pospešim vse skupaj, in kaj naredim če zaradi tega delodajalec najde drugo osebo za delavno mesto. Verjamem da me ima že precej poln pisker po domače povedano.

Nebi pisal, ampak tole mi izredno pije živce in se mi zdi malo absurdno da potrdilo še ni izdano glede na to da je zdravniški bil plačan 10. ta mesec z moje strani.

Hvala za nasvete in odgovore, če je pa kdo se že soočal s takim banalnim problemom pa bi prosil za kakrčenkoli nasvet. LP 🙂

Da dam neki Update;

Danes je za presenečenje se ambulanta zaprla in brez kakršnegakoli obvestila zaprta do po 1.majskih praznikih zaradi dopusta.

Morem reč, tudi jaz bi delal tako da lahko enostavno grem s službe in se odločim da bom počival 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close