Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Meditacija

Meditacija

Vi, ki meditirate, mi lahko opišete na hitro kakšno obliko meditacije, katera bi mi pomagala do vsaj malo sprostitve. Sem namreč popolnoma nesproščena in nesamozavestna. Vedno me je česa strah.
Mi lahko pomagate?

poglej na spletno stran od Spirale, našla sem jo pred dnevi in naročila en cd, mislim, da kar deluje.

Meni je zelo ok meditacija, ki je v sklopu joge, gre pa predvsem na osredotočenje na dihanje – vsedeš se v sproščen položaj, najbolje turški sed ali, če zmoreš, lotosov cvet, dlani daš s hrbtno stranjo na kolena in skleneš palec in kazalec v krog, se umiriš, nekajkrat malo globlje vdihneš, nato pa umirjeno dihaš in spremljaš samo tok zraka v telo in iz telesa, ko vdihuješ, si predstavljaš, kako črpaš prano (vitalno energijo) iz kozmosa, ko izdihuješ, pa kako se sproščajo stresi, napetosti, strupi, vse gre iz telesa… In tako vsaj kakih 10-15 minut, lahko tudi več, če imaš čas. Potem pa imaš variante pranajame, ko izmenično dihaš z levo in desno nosnico, npr. najprej z levo vdihuješ z desno izdihuješ, in obratno… so razne variante tega, poglej še v kaki joga knjigi…

Ti svetujem vsekakor da poskusiš z jogo. Naučiš se z dihanjem umiriti duha in stres , hkrati pa narediš tudi nekaj za svoje telo .

Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da pomaga .

se strinjam, poznavalka, joga je meni predvsem všeč, ker je tako celostna – deluje na duha, dušo in telo, zajema dihanje, meditacijo, asane… krasna stvar, res!

New Report

Close