Meditacija
Pa dejmo še nekaj o tem.
Ste kdaj meditirali. Če ste, kako ste se počutili, kakšna spomine ste si priklicali, kakšna je vaša izkušnja.
Če niste, zakaj niste, niste hoteli, ne poznate nikogar, vas je bilo strah?
Jaz pa ne znam meditirat pa se tudi naučil ne bi, ker ne vidim neke potrebe po tem.
Za pomiritev duha pa mi je dovolj iti v gozd, se na morju s šnorkljem in plavutkami odpravit za par ur stikat po dnu, ali pa se preprosto ponoči vsest na balkon in prisluhnit zvokom okolice.
to sem se šel kot mulc, ko sem še tekmoval.
je bilo treba bodoče truplo spraviti v maksimalno gibljivost in povečati temperaturo telesa, da se med tekmo ni podhladilo ☺
Imaš milijon vrst meditacije. Jst vsak dan po malem meditiram (beri umirjam svoj um), da sploh preživim v džungli.
Tudi jaz meditiram. Vsakič, ko grem na en cigaret. Se pravi približno 10x na dan po 5 min.
to ni meditacija .. to je zdravljenje zavrtosti
mama te ni dojila tipom ga pa ne moreš vlečt ☺
to ni meditacija .. to je zdravljenje zavrtosti
mama te ni dojila tipom ga pa ne moreš vlečt ☺[/quote]
Ha, si videl? Pa pravijo, da je kajenje škodljivo. Cccc.. pojma nimajo.
Ja, sem meditirala. Pred leti sem se vključila v neko delavnico od Šri Činmoja. Bilo mi je všeč.
Sicer sem doma meditirala po svoje, ne po njegovih navodilih. Nekaj let mi je uspevalo, potem pa je za to vedno bolj zmanjkovalo časa. Moram reči, da sem jo pogrešala, tiste trenutke miru, sama s seboj.
Sicer pa pravijo, da je veliko vrst meditacije in ni nujno, da sediš- lahko je tudi v plesu, kolesarjenju, pucanju, ko čakaš avtobus.. ker gre pač samo za dosego stanja miru v umu.
Forum je zaprt za komentiranje.