MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE
Tudi moja izkusnja je podobna.
Mi smo rentanje uredili kar v sloveniji, in v ZDA nato pri samem najemu ni bilo treba dati mednarodnega.
Je pa boljse imeti mednarodnega kadar te ustavijo policaji. Takrat sploh ne komplicirajo (nas so ustavli, ko sem jst vozu), mogoce pri slovenskem bi…
Se splaca za tri leta dat, mislim da, 5200 SIT.
Lp
Andrej
kar se tice mednardnega vozniskega dovoljenja je tako (vsaj v Virginiji) kjer sem ponavadi jaz nastanjena, da ce bivas tam vec kot 30 dni potrebujes njihovo voznisko dovoljenje, a je tako, da se je stvar po 11.9.2001 tako zaostrila, da je pridobitev njihovega dovoljenja zelo tezka. jaz sem tam bivala eno leto in vse leto sem se vozila z mednarodnim vozniskim dovoljenjem. problem je bil le ta, da sem imela enkrat prometno nesreco in so mi pogledali skozi prste, zato ker nisem bila jaz kriva za nesreco drugace bi pa morala placati kazen ker sem se vozila z mednarodnim dovoljenjem. stvar je bila pa se ta, da mednarodni vozniski nima anglescine in glede na to, da amricani razumejo samo anglesko jim moras potem ti vse prevest.
kar se pa tice najema avtomobila tam pa je tako, da se ga da najeti tudi z mednarodnim vozniskim dovoljenjem. samo nekako si probaj zrihtati zavarovanje, ki ti velja za tujino. ce imas nesreco tam ti stroski v momenti narastejo na nekaj tisoc dolarjev. pazi!!!!!!!!!!