Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Medsebojno ocenjevanje.

Medsebojno ocenjevanje.

No , ker je za mano še eno srečanje z nekom , o katerem smo si vsi že začeli ustvarjati mnenja , naj vas vprašam nekaj.
Kaj je tisto , kar kogarkoli med nami napelje , da si o človeku , ki ga ne poznamo , ustvarimo tako nepreklicno pozitivno ali negativno mnenje , da ne moremo preko tega?
Namreč. Vsi smo dovolj stari , da vemo , da je tole tu huda virtualnost. Da se navadno ljudje na takih klepetih kot je naš , raje predstavljajo lepši , boljši , pametnejši , mlajši – skratka vse tisto , kar bi radi bili.
Nekateri pa uživamo ravno v tem , da smo lahko TOČNO taki kot smo , brez pretvarjanja , z zavestjo , da smo lahko mi ravno zato , ker nas nihče ne pozna.

Ampak , hec nastane potem , ko se že toliko časa oglašamo , da vsak od nas nehote privzame neko vlogo , stil pisanja , neko značilno pojavnost – rdečo nit samega sebe. Čeprav mogoče v resnici ni glih tak. Mogoče bi tak samo rad bil. Mogoče pa se je vloga izoblikovala sama od sebe , brez namena .
Pa se beremo in si ustvarjamo mnenja , smo si simpatični ali zoprni . Vibracije vsakega od nas so tako enemu pozitivne , drugega odbijejo.

Pa se potem srečamo.
Ajme. In ugotoviš , da je ravno največji gobec od vseh v resnici tiha , nežna , plaha miška , ki je anonimnost izkoristila za to , da se jo vsaj kdaj sliši. Ma to ni mišljeno slabo , nasprotno. Eni smo že taki , da radi gobcamo , ko pa gre zares , pa stisnemo rep med noge in si ne upamo niti postaviti zase.
Ugotoviš , kako si se pravzaprav motil o ljudeh. Pa te je mogoče celo malo sram , ali pa se kesaš , ker si bil do nekoga prezaupljiv.

No , kaj me zanima . kako hitro in podlagi česa se odločamo , a bomo nekoga sprejeli ali ne ?
So mogoče posredi tudi predsodki ?
Ker je človek nekje , nekdaj napisal kaj , s čimer se ne strinjamo ?
Ali pa samo ta virtualna slika , ki jo je nekdo narisal o sebi , vzbuja tak odboj , čeprav bi se morali zavedati , da je lahko totalka zgrešena .

Nikitka bi rada mal razpravljala

vibracija crk, ki sestavljajo vzdevek :):)) pri pisani besedi je mnogo lazje najti prepoznavnost kot v govorjeni … ce znas poslusati, to odkrijes v melodiki besed … tu pa so samo stavki .. razvleceni s pikicami .. ali pa zgolj samo nakljucno nametane besede, ki nekomu “utrnejo” zvezdni utrinek .. nekoga pa “pahnejo” cez rob :):))))

ce si to, kar si nimas tezav … tezave “nastopijo”, ce si hoces nadeti odraz v zrcalu, ki ni tvoj :):))) potem lahko pride, do “sranja” … ko se naenkrat ne spoznas vec … a vloga, ki si jo zacel igrati ne more, kar izpuhteti …..

saj se se spominjate nadaljevanke .. “Izgubljeni v vesolju”, ki so jo nam prekinili nekega nedeljskega popoldneva in se vedno ne vemo, kaj se je zgodilo z onim, ko ga je “nekaj” potegnilo pod povrsje :):))))))))))

Nikitka…tole je izredno zanimiva pa tudi zahtevna tema.Čeprav me zvija čas in nimam ta teden možnosti posedati pred PC,bi se rad pridružil in skozi pogovor našel smisel tega kar si omenila.

--------------------------------------------------------------------------------------------- Nič delati je bolje,kot z mnogo truda nič doseči!

O igranju težko govorim , ker v resnih debatah napišem točno to , kar mislim.
Zato imam mogoče včasih težave pri razkrivanju bistva pri sogovorniku , ker pač izhajam iz stališča , da je tak kot jaz – da mu ni do skrivanja.

O ustavrjanju slik sem mislila malo drugače – eni veliko gobcamo , tako tu kot v resnici.
Pa takrat ne paziš glih na besede , pa mimogrede uporabiš napačne , mogoče pregrobe , mogoče se preveč zaženeš v neko temo.
Da mal pojasnim – sama velikokrat spustim kako na račum seksa . Zdej , če bi me ocenjevali po tem , bi rekli , da mi nikol ni zadosti :))))
Ma , he , he , bi blo treba vprašat gospodarja , bi povedal čisto drugače :)))
Recimo.

Nikitka bi še veliko povedala , ma naj še drugi kaj

No , izvoli , kar začni , pa bolj počasi , če te čas stiska.

Saj o tebi si nismo še prav veliko ustvarjali mnenja :)))

vsaj Nikitka ne

Problem virtualnega je ravno v tem, kar si napisala v prvem stavku … ” … o katerem smo si vsi že začeli ustvarjati mnenja , …. “.

Spoznamo nekoga preko interneta, z njim si dopisujemo več tednov, mesecev, mogoče celo let … brez da bi sploh vedeli, kdo ta človek sploh je … in ker se nam zdi, da ga preko tega kar piše že poznamo in si mislimo, da smo postali že prijatelji … si v naši glavi … s pomočjo naše ogromne domišljije … že predstavljamo, kako ta človek izgleda …

Problem je v tem, ker vsak si napisane stavke razlaga drugače … Vsak stavek si lahko interpretiraš na najmanj dva načina … zato pride velikokrat na forumih tudi do nesporazumov … ker ne vidiš človeka pred seboj … in ne veš, na kakšen način je vse to povedal … ali se je zdraven smejal, ali jokal … ali je bil resen … ali je kremžil obraz … … … …

Če dam recimo moj primer … Na forumih sem zelo aktivna … kot bi bila največje gobezdalo na tem planetu … če se pogleda število mojih postov … Potem pa človeka spoznam v živo … in človek sploh ne ve ali sem to res jaz … Zakaj? Zato ko človeka komaj spoznam se moram nanj najprej navaditi … ga spoznati … pa čeprav sem z njim klepetala po netu že celo večnost … in šele nato začnem biti to kar sem na netu … gobezdalo … :)))))))

Zaradi česa si ustvarimo sliko o določeni osebi na netu? Hm … če bi vedela …
Za mano so tri srečanja z udeleženci foruma.
Prvo je bilo totalna katastrofa … ker sva bila v dveh … jaz in še en fant … in sva si predstvaljala srečanje totalno drugače … Hvalabogu, da sva potem razčistila in sva kljub vsemu ostala prijatelja … in srčno upam, da se bova spet kdaj srečala.

V drugo je bilo fantastično … bilo nas je 8 forumašev … ki smo se med seboj enkratno razumeli … in preživeli cel popoldan skupaj … on pijački na toplem sončku. Jaz sem žal morala prej odpeketati domov … oni so bili skupaj do 11h zvečer :))))) … od 1h popoldan … :)))))). Upam, da bomo to še kdaj ponovili.

Tretje se je zgodilo včeraj … in je bilo tudi prijetno presenečenje … Pa čeprav sva se za srečanje zmenile neverjetno hitro … Bilo je v redu ravno zaradi tega, ker si nisem o Nikitki naredila še nobene slike … pač .. premalo časa sem bila tu, da bi si lahko naredila sliko … ampak zdela se mi je v redu … zato sem se tudi rade volje z njo srečala … in bilo je uspešno … in šaldo upam, da bova še kdaj to ponovile … Lahko tudi na Mandriji en popoldan na konjskih hrbtih :))))))))))

No … uf .. sem zakomplicirala sceno :)))))))

Lp, Bgv

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

saj ravno to hocem “izpostaviti” … ko si o nekom ustvaris mnenje … pri nekomu “z lahkoto” odkrijes, da se “igra” …. igra v tistem pozitivnem pomenu besede …. ko stoji za svojimi besedami …. no meni se ne zdis kaka pohotna zrebica …… ker pac “ne iscem tega” v tvojem “oglasanju” …

mene recimo moti “sprenevadanje” …. pa ne v smislu vroce-hladno ……. motijo me “igrice”, ko danes igrajo “osebki” neko vlogo .. … jo igrajo nekaj casa … potem pa ali “pozabijo” ali pa se navelicajo “one” vloge in jo zamenjajo … in to ponavadi storijo na “ne ravno posrecen nacin …. no da “iskristaliziramo” …. “zvestoba samemu sebi z veliko dozo humorja in pretiravanja” je meni najbolj “vsecna” kombinacija .. za “medsebojno ocenjevanje” :):))))))

Oj Nikita..kakšna tema..
Ne vem če bom zdela bistvo.ampak bi rada le nekaj povedala…
Vse bom govorila le zase..tako kot znam..In sama sebe dobro poznam..
Tkole,zame je na tem forumu pač značilno da gobcam vsevprek.da sem glasna,da se vtaknem v vsakega ..da mi bolj seka khm na…ja na hec!
Vse skupaj ni igranje..taka sem..tudi če na pogled v resnici delujem čisto drugače.vsaj po odzivih na srečanju heh sem marsikaj zvedela o sebi.ja nekateri so se me celo bali.
Ampak kaj naj rečem…igram ne,sem slaba igralka,predstavljam se takšna kot sem.MOgoče tukaj lahko dam več iz sebe,kot pa v realnem živlenju.Tukaj me nihče ne bremza,pišem kar mislim,rečem kar mislim…
Zdej kaj vem človek si ustvari določena mnenja in sliko o nekom,takole preko neta.In verjemi ta slika je prava.Tisto kar se vidi v realnosti je zame neko okostje-ogrodnje prave osebnosti,ki se skriva tukaj in tudi predstavlja na nek način…Včasih se marsikaj prebere med vrsticami..ali pod njimi tako da prekleto pišemo iz duše in srca.Vse skup je pomešano z ogromno dobre volje in tistega zdravega heca..Sicer se pa v večini znamo prau prebrati.Kljub temu da včasih izgleda malce nenavadno za nekoga,ki uleti sem gor mimogrede.Tko..če je čist mim se opravičujem…

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Lahko sodim, lahko presodim, lahko si mislim , pa vendar je na koncu le vse zgolj ,” moje mnenje ” . Eno in na trenutke edino, dokler se ne izkaže drugače. ali pa tudi ne ! Ker sem izredno nezaupljiva, ker rabim čas, ker se mi radi pojavljajo dvomi, sem zelo previdna… običajno do tistih, ki jih še ne poznam drugače, kot preko pisane besede.
Dejstvo je, da se pisana beseda, lahko dostikrat interpretira popolnoma drugače, kot je bila mišljena dejansko. Zato menda, nastane včasih kje tudi nesporazum. Kaj vem, saj veste, sama se res dejansko ravnam po svojem občutku!! In hitro odreagiram v plus, ko se mi v stiku z nekom pojavi pozitiv vajbrejšn !

zvestoba samemu sebi, to je tisto ! Tega nimam !

A veš ,kaj sem imela najbolj v mislih ?
Recimo , ko se je prvič oglasila Bgv, jo je muca kar nahrulila, ker – roko na srce – Bgv je uporabila svoj način predstavljanja in izbiro besed , ki ji je bila značilna na mladih. Je učinkovala odbojno. Ampak včeraj sem jo srečala. Znimivo je to , da se ti tako v živo pokaže kot odkrito , malo zadržano bitje , ki SPLOH NE govori tako napadalno , kot je bilo značilno za njeno pisanje. Priznam , da sem bila zelo prijetno presenečena.
Dobro , to je prvi vtis. Ampak na tem človek gradi naprej.

Bgv – zame si fajn punca !

Se mi je pa zgodilo , da sem se spoznala (smo se , mi vsi ) z osebo , ki je preko svojega pisanja ustavrjala videz čutečega , strpnega , razumnega …vse taboljše človeka , pa se je kasneje izkazalo , da je bila vse huda igra . Zelo spretna. Mrsikdo je bil močno potegnjen za nos.

No , sama sem se naučila ene pomembne lekcije. Če mi tu kdo ni glih ne vem kako simpatičen , okej , lahko je čisto v redu oseba , se bom pustila prepričat , če ga kdaj srečam , ampak oglašam se mu pa ne . Saj se vedno najde dovolj drugih , da komunicirajo še namesto mene .

Ne vem , ti si nekoga prepoznala , saj se mi zdi , da vem , na koga cikaš , samo meni se tudi tista prejšnja oseba ni zdela ne vem kako napačna . Dobro , ga je parkrat pokronal , ampak po moje ni bilo zlo mišljeno.

Nikitka je pa včasih tudi naivna, ko gre zato , kaj in koliko komu verjame

Ni mimo , kar si napisala . Velja pa v glavnem za nas tu , kaar sem že sama ugotovila.
Ampak poglej mal drugam , boš vidla , da so ljudje , ki jim doooooolgo uspeva o sebi ustvarjat drugačno sliko , zelo uspešno vztrajajo v vlogi , ki so jo privzeli. Ne bi o imenih :)))

Se pa strinjam v nečem s čebelico in s tabo – marsikaj lahko prebereš med vrsticami. Še posebej , če nekoga dalj časa bereš.

Nikitka je muco čist prav ocenila , cmok :)))

Uha zdej pa tema..ratala..

a lahko samo na nekej spomnim..Ko sem jest bila pač primorana menjat nik v muco..sej se spomnite vsi!
za koga ste me označili..in cvelca me je celo popikala????!!!
In kaj potem tole vse skup le ne drži…
vsak verjame in slika slike po svoje..eden si malo več upa,drug malo manj…
Ampak vse je pa odvisno od tega kolko ima zaupanja v ljudi..pa naj bodo to čisti tujci..izkušnje so važne,ki si jih člvek pridobiva v živlenju..al na tak al drugač način…eko!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Hm … in kaj je pri tem še bolj zanimivo … Veliko oseb tu gor me ima za precej napadalno … ampak jaz svoje poste sploh nočem pisat napadalno … in … po moje jih nit ne … Ampak mogoče je res, da v očeh drugih tako izpadejo.

Kakorkoli … tu pri vas je bilo vse še v mejah normale :))))

Lp, Bgv

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Bungi…..sej si vidla da mi je blo takoj žal! Ker sem prehitro odreagirala..Tudi opravičla sem se ti.men ni tezko priznati…če ga pobiksam pač tudi priznam..kjerkoli če treba…taka sem!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

:))))) Pa seveda … pa saj me sploh nisi tako hudo napadla … Vsaj jaz nisem občutila to tako hudo … Je bil pa tisti moj prvi post res malo hud … sem bila pač zeloooooo zelooooooo slabe volje in žalostna …

Ti si vsaj povedala direkt, kaj si misliš … in verjamem, da ste tu malo v strahu, ker je vsak od vas … vsaj večina … bil vsaj enkrat opljuvan dodobra … Zato si potem vedno v tisti … obrambni drži …

Kakorkoli … tako sem vesela, da sem tu z vami … :))))

Lp, Bgv

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Pridna si !
Sej pravim !

Nikitka teče božat eno drugo muco , zdaj pa zares , čeprav bo Brus jutri spet neki stegaval jezik na ta račun

hihi pobožej jo še zame..mislim tisto na štirih tačkah..hehee

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Tud jest sem vesela da si z nami….******

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Moram rečt, da meni največ o človeku povejo oči. Ne glede na to, kaj kdo reče, kako kaj reče … oči so tiste, ki povejo kakšen je človek.

Zdej, ker pa na netu ni ravno priložnosti človeka gledat v oči, ko mu kaj govoriš, ali pa on tebi … lahko nastane ta problem, da si pač ustvariš o nekom mnenje, ki se lahko razlikuje od tistega, ki bi si ga ustvaril, če bi se z njim najprej srečal v živo. Men te zadeve ne delajo posebnih problemov, ker nisem človek, ki bi osebno jemala vse pripombe, opombe, opazke in tako … mogoče je kdaj katera povsem na mestu hehehe …

.. ampak ko se takole, dan za dnem pogovarjamo tukaj .. mislim da smo res že ugotovili, da se štekamo … vezi med nekaterimi so mogoče bol močne … samo to je čist naravna zadeva .. kemija ane … jaz na netu nisem nezaupljiva .. drugo je tisto, ko potem človeka srečaš, pa si želiš primerjati ga s sliko, ki jo imaš o njem ustvarjeno v svoji glavi …

.. tudi to, da smo na netu več ali manj vsi gobezdala, ko se srečamo .. pa smo malo bol zadržani (hehe, rep med noge :))) … ma to se meni zdi čist naravna stvar … pač .. najprej se je treba navadit na bližino, na ljudi .. preverit če kemija iz neta deluje tudi v živo … in spet .. eni se odprejo bol hitro, drugi mal bol počasi in tako …

jaz se nikoli ne delam drugačne kot dejansko sem … povem kar mislim (prevečkrat preveč :), hecam se (čeprav moj humor ni vedno razumljiv vsem 🙂 … frkam špinele :))) (čeprav jih doma ne :))) včasih rečem kakšno stvar bol dvoumno .. nikoli z namenom komurkoli vzbujati kakšne posebne dvome … pač, samo zato, da debata lahko ‘skrene s puta’ …. ma jest pravim, da je najbolje bit tak kot dejansko si … in se tega držim 🙂

drugač pa nimam še nobene neprijetne izkušnje z ljudmi z neta … moram rečt, da sem do zdaj kar ok precenila marsikatero situacijo … aja .. pa rajši se umaknem .. kot pa da bi se kregala z ljudmi, ki jih sploh ne poznam .. no .. to je nekak na kratko 🙂

ja še to … BGV … men je všeč to, da si sem prišla z istim nikom kot ga imaš na mladih … ja , tko !!

oki … B. ima še kar dobre nos za ‘psihološki profil’ hehehe … pa verjame, da je net predvsem namenjen zabavi … pa se poskuša tega držat tudi sama :)))

pozitivni zabavi ….

B.

Samo to … Barbi … ta nick uporabljam povsod kjer sem na netu … Razen na enem forumu, na katerem sem bila še preden sem prišla sem in izbrala ta nick … Tko da … sem razpoznavna povsod :))))))

Lp, Bgv

..................................................... Lp, Bgv (nč več incognito) (bugnavilea.mojforum.si)

Bravo, čebelica, to, da, prav to je tisto …. s pikicami
razvlečeno in namerno dano v razmislek. … In tisti
izgubljeni v vesolju??? Uahhh, kdaj sem to gledala,
in še danes, zdaj, ko si me na to spomnila, me je začelo
jeziti, ker ne vem in ne poznam konca, bemtiš! In konca nas samih ne pozna nobeden od nas, niti mi sami, je tako? Smo nekaj, kar smo, smo nekaj, kar smo bili, smo nekaj, kar bi želeli biti, smo pač ljudje, ljudje dobre volje, razigrani in željni klepeta, a kot polži, ki hitro izginejo v hiško, če se jim preveč približamo.

Kaj sem jaz, kdo sem jaz, kako o meni mislijo drugi … kakšno si me je kdo, ki me je že spoznal, predstavljal? Ne vem, ker sem pač strahopetna in nisem nikogar po tem vprašala, ko pa sem prišla domov, sem razglabljala o tem: pa bogme, kakšno je sedaj Janijevo mišljenje o meni, kako me sedaj vidi, kaj o meni misli Lili, pa naša Barbara …. oh, pa naš preljubi Štumpi? Nisem imela poguma o tem vprašati ljudi, s katerimi sem sedela za mizo, pravzaprav ne gre toliko za pogum kot za pomanjkanje časa, ki je moj gospodar, bela cesta. In jezi me, ker še danes ne vem, ali so me virtualni prijatelji videli in vzeli tudi v resnici tako, kot se jim pokažem vsak dan, zgodaj zjutraj in potem čez dan. Nikoli ne bom vedela! Nič zato, še zmeraj sem tisto, kar sem bila, en mali grdi strahopetni grdi raček. A sem zelo zelo vesela, ker sem spoznala ljudi, s katerimi delim jutra, nekaj dneva in ki so mi pogledali v oči, me stisnili v objem in v katerih sem začutila tisto privlačnost, ki smo si jo izkazovali tu gori.

Jaz sem to, kar sem; včasih malo obupujem, pa splezam tu gori, včasih sem prešerno navihana in mi ne bi človek prisodil mojih častitljivih let, pregršno pohotna, …… dramatična ….. predvsem pa srečna. Zaradi vsega, kar že imam in zaradi tega, kar od vas dobivam.

To sem jaz … in še kaj …..

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Mariči…ma ti si srce zlato!!
Edino česar nisem nekako pričakovala,ko sem te spoznala je to,da si taka štoserka,da človeka pošteno začnejo boleti trebušne mišice.,.da solze smeha tečejo v potokih…da te človek z velikim veseljem in toplino objame in se potem počuti še bolj zaželjeno…Jaz te občudujem res!Svaka ti čast !! Ostani nam taka…*****************

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Muca, sam da pridem na Bled, te stisnem in te
objamem in izcedim iz tebe sleherno kapljo tekočine,
bemtiš, da bova imeli prostor za drugo tekočinco!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Zelo zanimivo temo ste načeli(ali pa končali).Sama sem v realnosti velika klepetulja, virtualno pa namečem trenutno stanje,kakršno koli pač to je.
Glede na to , da sem sama šele leto dni na internetu,pa sploh ne bi o zaupnosti na forumih.Nekajkrat sem za zabavo poklepetala na kar nekaj forumih (npr.blod).Moje prve izkušnje so bile slabe.Tako naivno sem pisala in kaj kmalu prejela perverzno pošto,tej so sledile druge…….in kmalu sem se skrila za pc-jem.Tudi jaz rada napišem kaj dvoumnega, pa ne zato, da bi tako mislila kot zato, da bi se kdo razpisal in pustil domišljiji prosto pot.
Klepet na forumih mi pomeni oddih, duhovno se sproščam ob pisanju in branju vsakdanjih ali manj vsakdanjih stvareh.Sama imam zelo veliko družbo prijateljev in sorodnikov(ob nedeljah sedimo pri mizi 12 najožjih), zato mi večkrat prija se dreti v tišini.Na krtjavendanu sem spoznala prijetne ljudi z različnimi osebnostmi, ocenila sem vas po prebiranju vaših postov in povem vam, da brez izjeme ste vsak po svoje nekaj posebnega.
Takšni smo ljudje, sama imam malo presodkov in pri tridesetih si še o marsičem izoblikujem mnenja o življenju,o stvareh……glede ljudi pa se izogibam tistih ob katerih se ne počutim dobro.Tako se imam večkrat dobro.
Mariči, ti pa si mi prva stopila v srce in mislim oz. vem da imaš krasno osebnost.
Lep pozdrav
paty

paty

New Report

Close