Mehaniki – alternator??
sori, šele zdej vidim tvoj post…..
uf, men je šu altenator, pa so bili sami zlatarji …. od KOGOVŠKA naprej!!!
no, naročila sem novega iz Nemčije, prišel je v 4-ih DNEH!!
O cenah …. pri nas nov – na pooblaščenem servisu, 850€ (ja, prav vidiš – ker ima altenator gor eno xy električno sranje), ponaredek 450€ (sem preklicala celo Slo), rabljen (beri: tak kot je bil moj preden je crknu ;-))) pa 200€
NOV, iz DE je prišel S POŠTNINO 140€ – menjal mi ga je sorodnik.
Če ti lahko kako pomagam …….. ??? Kakšen avto imaš??
Pozdavljeni
Imam tezavo in sicer renault clio 2001 1.2 avto vceraj predeu kot macka danes mrtvo vse dam kontakt obrnem ključ in tema sicer se sliši ko obrnem ključ klikne >klk< imam pa se nekaj tezav, mislim da je to vse poveznano z alternatorjem luci, osvetlitev kabine, pomik stekl, centralno zaklepanje nic ne deluje, oziroma centralno in pomik stekl samo trzneta ker je premalo poln akumolator samo predvidevam. verjetno je pokvarjen alternator in je batrija toliko prazna da nezmore obrniti zaganjaca. ce se ima kdo kasno mnenje naj sporoci LP
Na bmw petici sem obnovil altenator.Nove krtačke 10 eur,novi ležaji 20 eur ,ležaji so dobri tudi tisti za 5 eur,ki se dobijo za večino avtov razen za bmw je eden izvenserijski in je treba kupit original.Delo tudi ne more stat 50 eur tak,da mehanika prej vprašaj koliko misli opalit ceno.
Obnovljeni altenator za 3.0 motor stane od 50 do 70 eur komplet in je primerljiv z novim.Kupiš ga v primeru,da ti je crknila elektronika altenatorja
Pozdavljeni
Imam tezavo in sicer renault clio 2001 1.2 avto vceraj predeu kot macka danes mrtvo vse dam kontakt obrnem ključ in tema sicer se sliši ko obrnem ključ klikne >klk< imam pa se nekaj tezav, mislim da je to vse poveznano z alternatorjem luci, osvetlitev kabine, pomik stekl, centralno zaklepanje nic ne deluje, oziroma centralno in pomik stekl samo trzneta ker je premalo poln akumolator samo predvidevam. verjetno je pokvarjen alternator in je batrija toliko prazna da nezmore obrniti zaganjaca. ce se ima kdo kasno mnenje naj sporoci LP[/quote] preveri tisti pleteni kabel iz akumulatorja na masino (vlezt se bo treba pod avto)
ce se ni menjan, je zelo verjetno preperel in se je pretrgal.
to se je zgodilo meni.
koliko je nov, ne vem, ker je nov narejen kar v elektro delavnici in dela ko urca