mehčalec za perilo
Ali uporabljate mehčalec za perilo in katerega? Ali je uporaba mehčalcev sploh zdrava stvar?
lp
Uporabljam Life z vonjem po breskvah. Vendar doziram tako kot mi je serviser pralnega stroja priporočil: pol zamaška mehčalca in pol zamaška vode, ker so mehčalci pregosti. Ne uporabim ga pa pri vsakem pranju.
Ja, najrajši Coccolinota (še iz otroštva me matra tisti medvedek na plastenki, ki je bil (plišast) včasih priložen v Italiji), Lilly and Riceflower, pa ta temnozelenega tudi. Je pa res bolje malo varčevati pri količini, ker ob pretiravanju meni npr. brisače smrdijo (ko se prvič zmočijo).
LP
Uporabjam Life, preizkušam različne vonje, a vsaj pri brisačah ugotavljam, da niso nič mehkejše, če uporabim mehčalec. Zato se večkrat vprašam, če ga je sploh smiselno uporabljati. Pisano perilo pa po uporabi tekočega detergenta – Rex -vsaj meni lepše diši kot po mehčalcu.
Srečno 2004!
Majdka
Kot sem že povedala,sem izredno občutljiva na perilo.Rada imam čisto perilo , dišeče,mehko…
Uporabljam že nekaj let jabolčni mehčalec,ki se kupi v avstriji…zelena kantica….sama zelena jaboljka so narisana…definitivno zelo dober vonj….in perilo je res mehko….vonj pa ostaja dolgo….
Mehčalec redno uporabljam. Pa ne toliko zaradi vonja ali mehkobe, ampak predvsem zato, da je perilo manj naelektreno. Znamke in vonje pa vsake toliko menjam. Trenutno imam moder quanto.
Aja… za tiste z občutljivo kožo priporočajo, da po mehčanju perilo še enkrat splahnejo s čisto vodo. Torej še enkrat zadnje izpiranje, brez vsega.
Coccolino dobiš v Italijanski Gorici.
Živjo,
Coccolinota imajo v Leclercu (včasih so ga imeli tudi v Muellerju, ampak nič več).
Sicer pa (na Starši staršem) za alergične in bolj občutljive priporočajo (mislim, da je namenjeno za pranje plenic) dodajanje kisa in malo eteričnega olja sivke, kar naj bi zmehčalo perilo, sivka pa prekrije vonj po kisu.
LP
Mehčalec uporabljam le za pisano perilo. Za spodnje perilo in brisače ga ne uporabljam, ker smo bolj občutljive sorte. Je pa res, da belo perilo sušim v sušilnem stroju in je po sušenju perilo prijetno, mehko.
Meni je najboljši Silan jasmin – pride zelo mehko perilo in nežno diši, pa tudi Lenor summer ni slab, ostali pa dišijo samo dokler jih vohaš v embalaži, perilo pa ne diši nič, niti ni mehko. Prozoren Quanto je pa sploh trdilec, ne mahčalec…
Če želi katera zelo mehko perilo, potem naj uporablja Mercatorjev mehčalec za perilo. Neverjetna mehkoba perila, preverjeno.
Rumeni Lenor (summer) je meni odličen……….
LENOR je najboljši. Edini, ki res dooolgo obdrži vonj tudi v omari.
lenor summer……
Hvala bogu, da si napisala da bisače smrdijo. Jaz se že nekaj časa sprašujem od česa. No zdaj sem jih preprala brez mehčala in ne smrdi več. Hvala! LP.
Forum je zaprt za komentiranje.