mejni prehod karavanke in Lubelj
glih tolk za splošno razgledanost—
na Karavankah so navadno hudičeve gužve, ker se tunel plačuje in ker non-stop nekaj popravljajo in je potem enosmerni promet.
Kar se pa mojega pravopisa tiče: tukaj res ne pazim v kakšni slovenščini pišem; drugače sem pa verjetno več diplomskih napisala kot tukajšnja povprečna monovka.
pa lep sončen dan še naprej
Ne vem kdo ti je dal diplomske, ampak jaz se vozim tedensko službeno čez Karavanke in razen poleti kdaj pa kdaj ni nobene gužve. Če je tunel samo enosmerno odprt, še nisem čakal dlje od pol ure.
Pa še tebi nasvet v pomoč tvoji splošni razgledanosti – če boš šla nazaj iz Avstrije skozi Karavanke imaš na avstrijski strani desni pas namenjen samo plačilu na avtomatu. Ponavadi je prazen, ker se ga ljudje očitno bojijo. Pripravi 6,50 EUR v drobižu in lahko prehitiš celo kolono, ki čaka na plačilo tunela.
Madona, vsaj 3 x na teden se peljem skoz, pa “hudičeve gužve” ne pomnim. Se sicer zgodi, da se ob zapori čaka do 30 min, pa recimo 3 min v high sezoni, da folk skoprca drobiž skup – no, če je to “hudičeva gužva”, pol tud v redu. Očitno se dlje od lastnega dvorišča ne pelješ, jaz sem po celi Evropi naokrog, pa čakanja pod 3 urami na razbeljeni ali zamrznjeni AC res ne štejem med kak “hudičev” dogodek…. In ja, tunel se pa RES plačuje :))), z naše strani še vedno vleče ABC, če ga maš. Z une pa ne, lahko pa vržeš drobiž v avtomat in prešibaš vsakršno kolono :)))