Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mejni prehod karavanke in Lubelj

mejni prehod karavanke in Lubelj

V petek moram službeno v Celovec potem pa še v “Filah”.

Gor bom šla čez Lubelj nazaj pa čez Karavanke.

Zanima me, kakšne je kaj čakalna doba za osebna vozila v teh dneh, ko stavkajo.

Saj nebi raba zamudila na sestanek, pa tudi domov bi rada prišla kaj kmalu.

Hvala

Ajoj,pravopis je pa za osnovnošolsko enko… Sicer tam ni več nobenih mejnih kontrol,tako da tudi kakšnih večjih zastojev ni pričakovati. Lahko da te doleti kvečjemu prvi sneg 🙂

Kolk si pa ti stara? Pa si že kdaj šla čez mejo? Recimo zadnja leta, kar poznamo EU???

Ne smao pravopis, tudi vse ostalo ne štima….

V katerem stoletju pa ti živiš? Na meji z Avstrijo že nekaj let ni nobene kontrole, samo še stavbe stojijo….

SEJ NE VEM, AL NAJ SE SMEJEM, AL JOKAM………..

glih tolk za splošno razgledanost—

na Karavankah so navadno hudičeve gužve, ker se tunel plačuje in ker non-stop nekaj popravljajo in je potem enosmerni promet.

Kar se pa mojega pravopisa tiče: tukaj res ne pazim v kakšni slovenščini pišem; drugače sem pa verjetno več diplomskih napisala kot tukajšnja povprečna monovka.

pa lep sončen dan še naprej

Ja in tunela se ne plača DARSu ampak izjemoma carini, al kako ? Dej nehi komentirat, da ne zineš še kake bolj blesave.

Na Ljubelju so hiške od policije in carine podrli na naši strani, zdaj še rihtajo zadnje malenkosti. Kučic ni več. Meja je le še na papirju že,,,,,,,kar nekaj let.

Ja in tunela se ne plača DARSu ampak izjemoma carini, al kako ? Dej nehi komentirat, da ne zineš še kake bolj blesave.[/quote]

Poleg tega izhodni tunel plačaš avstrijcem, tko da je šans za zastoje zaradi stavke še bistveno manj.

Ne vem kdo ti je dal diplomske, ampak jaz se vozim tedensko službeno čez Karavanke in razen poleti kdaj pa kdaj ni nobene gužve. Če je tunel samo enosmerno odprt, še nisem čakal dlje od pol ure.
Pa še tebi nasvet v pomoč tvoji splošni razgledanosti – če boš šla nazaj iz Avstrije skozi Karavanke imaš na avstrijski strani desni pas namenjen samo plačilu na avtomatu. Ponavadi je prazen, ker se ga ljudje očitno bojijo. Pripravi 6,50 EUR v drobižu in lahko prehitiš celo kolono, ki čaka na plačilo tunela.

Madona, vsaj 3 x na teden se peljem skoz, pa “hudičeve gužve” ne pomnim. Se sicer zgodi, da se ob zapori čaka do 30 min, pa recimo 3 min v high sezoni, da folk skoprca drobiž skup – no, če je to “hudičeva gužva”, pol tud v redu. Očitno se dlje od lastnega dvorišča ne pelješ, jaz sem po celi Evropi naokrog, pa čakanja pod 3 urami na razbeljeni ali zamrznjeni AC res ne štejem med kak “hudičev” dogodek…. In ja, tunel se pa RES plačuje :))), z naše strani še vedno vleče ABC, če ga maš. Z une pa ne, lahko pa vržeš drobiž v avtomat in prešibaš vsakršno kolono :)))

New Report

Close