Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mejni prehod Sočerga ob sobotah

Mejni prehod Sočerga ob sobotah

To soboto gremo na morje, v Pulo. Zaradi gneče na cestah in mejnih prehodih planiramo, da bomo šli čez mejni prehod Sočerga, razmišljamo tudi, da bi naredili večji ovinek in šli čez mejni prehod Babno polje.
Zanimajo me vaše izkušnje s Sočergo ob sobotah. Koliko časa je potrebno čakati?
Najlepša hvala za odgovore.
Andreja

Mi bomo šli kar čez Babno polje – ni nikoli gužve (ne na cesti, ne na prehodu). Ponavadi vozimo po prazni cesti. Nam je vseeno kje gremo, ker je po km enako, ampak omenjena cesta je najbolj prazna.

Mi gremo vedno na Sočergo in ni nobene gužve. Ponovno gremo v nedeljo v Peroj pri Puli.

tudi mi hodimo v Peroj, vedno čez Sočergo, redkokdaj je res gužva, ampak tudi če je, se še kart hitro premika.

Sem iz Ljubljane in ne poznam manjših mejnih prehodov kot so Sočerga, Babno polje. A ste tako prijazni in mi napišete kje se to gre? Tudi jaz bi šla kdaj za vikend na morje v Istro, pa vedno cvikam zaradi kolon na mejnem prehodu.
Hvala že vnaprej in lep dan vam želim.

Do mejnega prehoda Sočerga pridete tako, da na avtocesti pri Črnem kalu (malo zatem, ko prevozite viadukt Črni kal) greste dol in pot nadaljujete proti Buzetu (Hrvaška).
Do mejnega prehoda Babno polje pa pridete tako, da greste dol z avtoceste pri Cerknici (če se prav spomnim, je izstop Unec) in pot nadaljujete proti Cerknici in Sterem trgu pri Ložu in še na jug na Babno polje.
LP, Andreja

New Report

Close