Mejni prehod Sočerga ob sobotah

To soboto gremo na morje, v Pulo. Zaradi gneče na cestah in mejnih prehodih planiramo, da bomo šli čez mejni prehod Sočerga, razmišljamo tudi, da bi naredili večji ovinek in šli čez mejni prehod Babno polje.
Zanimajo me vaše izkušnje s Sočergo ob sobotah. Koliko časa je potrebno čakati?
Najlepša hvala za odgovore.
Andreja
nazadnje sem šel čez Sočergo pred dvemi leti (sobota tja nedelja nazaj). takrat ni bilo nič posebnega, so me pa izkušnje na vseh poteh izučile, da nisem več presenečen, ko naletim na zastoj tam kjer ga nebi pričakoval ali tam kjer ga še nikoli ni bilo. zadnje čase odpovejo vse statistike in plani, saj se zastoji pojavijo ravno takrat, ko naj jih nebi bilo.
mejni prehod Babno polje pa je v veliki večini časa prazen, je pa pot proti morju precej počasna zaradi ovinkov. sam običajno v času dopustov prečkam meje med eno in četrto uro ponoči. razen če na meji uslužbenci spijo ni zastojev.

Mi hodimo na Socergo vsak vikend, ker smo pac “vikendasi”. Gremo sicer v petek proti veceru in v nedeljo nazaj. Se nikoli nismo cakali vec kot 10 min, ponavadi pa ni nic ali pa kaksnih 10 avtov pred tabo. Ce se obremenjujes, kok bo za cakat, a bi sploh sel ali rajsi ostal doma oz. sel kam drugam….mi gremo, dol bomo prisli 15 min gor ali dol. Zame se vikend-dopust zacne, ko se vsedem v avto. Ce godernjas, pokvaris cas sam sebi pa se drugim.
To sicer ne pase k tej temi, pa vseeno; lansko leto sva letela v Dominikano. Nihce nam ni povedal, da let ne bo direkten, ampak da gremo se na Trinidad in Tobago, odlozimo potnike, jih par poberemo in gremo dalje. Ker se je pri letalu en motor pokvaru, so nas odpeljali v hotel, tam smo prespali in nasl. dan nadaljevali pot. Folk je noru, kako si to dovoljo, da so oni placali dopust na Dominikani, zdej smo pa na TT, bla, bla, bla….Midva sva jih pa samo gledala in si mislila kako so butasti. Namestili so nas v hotel Sheraton 5*, vse super, videli smo se del Trinidada, nasl. dan pa prevoz na letalisce in polet na Dominikano. Namesto, da bi uzivali in bili hvalezni, da so se nekaj vec videli. Zato sem jest nacela: ko zapustim dom, sem na dopustu. Pa sori, ker ravno to ne pase k mejnemu prehodu Socerga

Na Crnem kalu dol z AC in ko prides na staro cesto bos kmalu videla odcep za Buzet. Cesta te vodi mimo Kubeta do mejnega prehoda Socerga, nadaljujes do Buzeta, potem pa desno po dolini Mirne(krasna nova cesta, kjer si skoraj sam), na koncu doline levo in ko po parih ovinkih prides v Vizinado, rahlo desno smer Porec, se 10-15 min in si v Porecu.