Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek melatonin in spanje

melatonin in spanje

Ima morda kdo izkušnje z melatoninom kot pomoč pri spanju? Malo sem skeptična, ampak menda je popolnoma naravno. Skeptična pa sem zaradi tega, ker je bil v Sloveniji vzet iz prodaje in se ga ne da več dobiti, v (mislim, da vseh) sosednjih državah pa je na voljo v prosti prodaji. Za vaše izkušnje bom hvaležna.

Naravno je, kadar ti telo n aosnovi bioloških dejavnikov samo sproži proizvodnjo melatonina. Ni pa naravno da ga sama vnašaš v telo, kadar to tebi paše. Melatonin je dodatek, ki se lahko jemlje le krajši čas, sicer ima lahko kar nekaj neljubih učinkov. Res ne vem, zakaj s takimi zadevami eksperimentirate ljudje sami, ko niti en veste, koliko koristi ali škode boste od tega imeli.

Res ne vem, kakšna je škoda ali korist in prav zaradi tega tu sprašujem – da bi več izvedela iz vaših izkušenj.

Melatonin se lahko koristi v primerih večjih časovnih razlik med leti (Slovenija-Avstralija)…

Ker delam v zdravstvu, petek in svetek, ritem pa podrt, si med letom pomagam z uspavalnimi tabletami. Ko nastopim dopust, vzamem melatonin ali Baldrimed tablete in se očistim kemikalij. Vzdržim kar tja do 3 mesece, potem pa spet po stari poti do naslednjega, če le lahko, vsaj teden dni dopusta, ko se zopet čistim.
Melatonin glih ni za zobat kot bonbončke, če ga vzameš občasno, pa tudi ne bo nobene škode.
Evo, jaz sem danes prišla iz nočne, odpeljala froce v šolo, ob 9. uri vzela 2 melatonina, likala, skuhala, pospravila…, sedaj bom vzela še 2 in adijo do jutri zjutraj, ko moram biti fizično in psihično spočita za 16 urni delovnik. Pač, cena moje službe….

Hvala za tvoje iskrene informacije – in moje sočutje ob tako ubijalskem delavniku. Dobra si, da zdržiš.

Se ga dobi v naših lekarnah, a na beli recept. Predpiše ga lahko že osebni zdravnik.

New Report

Close