Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek melisin sirup

melisin sirup

ima katera recept? sem ga izgubila….:(

vem samo to, da gre malo mete, melise, limona…..sladkor….

hvala

Recept:

* sveža melisa
* 2 litra vode
* 2 kg sladkorja
* 2 citronki
* sok 4 limon

Svežo meliso operemo, obtrgamo listke, ter damo v velik lonec. Mora jo biti toliko, da jo 2l vode prekrije.
Vreti mora kakšnih 10 – 15 minut, da melisa spusti sok.

Precedimo, dodamo 2 kg sladkorja, dve citronki (v redčih škatlicah) in spet kuhamo, da se sladkor popolnoma raztopi.

Na koncu dodamo sok 4 limon, še vroče prelijemo v steklenice, zapremo in pustimo da se ohladi.

Sirup se pije razredčen z vodo, lahko ga damo v čaj, kompote ali “obogatimo” okus drugim pijačam (brezalkoholnim).

Super je, domače (čeprav je notri citronka in sladkor) in poceni!

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Tale je tudi preverjeno dober :-)))))))))))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

ej ta-maxi, a je to ful velik melise? jaz jo imam na vrtu, ampak se mi zdi da jo bo kljub vsemu premal za ta recept. daj povej tudi ali je treba steklenice zapret tako “original” (kot jih dobiš v trgovini npr) ali lahko s plastičnim zamaškom. se bojim da bi vse skupaj zavrelo, če ne bo dobro zaprto. hvala ti, čau…

Dodmo sok 4 limon in še vroče nalijemo v steklenice… Kakšen pomen ima na koncu limona, saj vročina uniči C vitamin?

@Tanja83:

študije so pokazale, da vročina C-vitamina ne uniči, uničijo pa ga železovi ioni, ki se sprostijo ob stiku z železom. Tako da ni treba preveč skrbeti 🙂

New Report

Close