melita* in vsi prisotni na žuru
Ja, tudi jaz sem brala in odgovarjala v včerajšnji zgodbi in brala tudi današnje nadaljevanje. Še vedno mi ni jasno in se ne morem sprijazniti z dejstvom, da nihče od gledajočih ni preprečil slačenja tega dekletca. Pa kaj vam je ljudje??? Okajenost ni prav noben izgovor!! Ne bom obtoževala ampak razumem pa res ne in melita* odgovarja, da ne ve, kako bi reagirala punčkina mama, če bi deklico potegnila dol z mize. In tako so vsi stali in opazovali!!?? Če se postavim v tvojo kožo melita*, meni bi ob takem dogodku počil film. Pa mi je vseeno, če bi se njena mama postavila na glavo. A smo res postali neobčutljivi in brezbrižni za stiske ljudi, se bomo kar obračali proč in rekli: hudo mi je ampak ni moja stvar, da se vmešavam?? Pa saj je šlo za otroka ljudje in, če je njena mama dopustila tako dejanje se mi poraja samo vprašanje, zakaj nobeden drug tega ni preprečil? Žalostno! To moralno vprašanje je zame dosti bolj pereče, kot pa dejstvo, kdo se je še ponorčeval v melitinem* imenu.
Ja, ena je lepo napisala, da je vprašanje, če bi sama pri 24-ih upala reagirati na npr. 40-letno mamo… Pa zraven je bil alkohol, jointi,… Tako da po eni strani razumem, da je za Melito* prišlo vse skupaj oz. resnost situacije šele kasneje.
Zase – pri dobrih 30-ih – vem, da bi na licu mesta popizdila. Zamera gor ali dol. Deklico bi potegnila z mize, mamo nakurila kot garjavega psa, zagrozila, da bom prijavila zadevo in s takšne bedne “zabave” odšla – s tem, da bi bila (zase govorim) zagotovo trezna in ne imela zakajene pameti.
Vseeno je treba Meliti* priznati, da ima vest, ker jo tako razžira – upam, da bo iemla dovolj opore in podpore, da bo ukrepala.
Okej,. pretiravat pa vseeno ne, ljudje. Z deklico se ni dogajalo nič slabega. Pač plesala je in se slačila. Do spodnjih hlačk, kolikor jaz razumem. Nihče je ni otipaval ali se je dotikal. Če bi kdo reagiral, bi morala mama. Kdo sem jaz, da bi se vtikala v vzgojo nekoga, ki ga ne poznam? Punca se je pač slačila sama od sebe. Naj bi ji na silo tiščali obleke gor? Mama je bila tukaj glavni faktor. Vsem drugim se je najbrž zdelo samo smešno, punca pa definitivno ni bila maltretirana. Njej se je zdelo namreč čisto normalno, ker je isto obnašanje videla pri materi.
Bučka, se strinjam. Da se je nekdo poigral z Melitinim nickom se mi sploh ne zdi nobena tragedija. Ni ne prvič ne zadnjič. Bolano je, da nihče na žurki ni odreagiral ob striptizu osemletnice!!! Mislim, da ti pade tema na oči, res. :((
LP
To samo odraža stanje našega duha, ki je na nuli. Jaz pa zelo verjamem, da ni nihče odreagiral. Saj so bili vsi zadeti in zakajeni. Še zase niso vedeli, kaj šele za druge.
Če bi bila normalna družba, kjer bi se ZABAVALI in ne zadevali, potem se to ne bi zgodilo. Pa tudi skupna odgovornost naredi svoje.
Mislim, resnično ne štekam, zakaj si ne bi upali? A če bi bil to tvoj otrok (pa ne bi bila ti na žuru, ampak npr. tvoj partner) in bi to izvedela – kako bi reagirala? Bi ti bilo logično, da nihče ni (upal) reagirati???
LP
Ne vem, kaj bi jaz naredila pri 24-ih, najmlajša, neznanka v družbi ljudi, ki se med seboj poznajo. Gotovo mala ni počela tega prvič, s tega vidika melita ni zagrešila fatalne napake, ko male ni prekinila.
Še zdaj pri štiridesetih nisem čist čist ziher, a mislim, da bi se sprla tam z vsemi, ki bi se postavili mami v bran. Da bi jih streznila.
no, saj ni čudno, da ob prometni nesreči redko kdo pomaga, večina stoji in opazuje, par dni nazaj na tem forumu berem, da se je v Lj. na Bavarcu zgrudila visoko noseča znanka ene s foruma, pa ji nihče ni pomagal, komaj je vstala, ko je prišla malo k sebi. Če je osemletni otrok na divji žurki, pa brez enega od staršev med neznanci….pa ne spi takrat, ko morajo otroci spat….pa potem še striptiz…. anmpak vsi se brigajo le zase.
KAJ JE S TEM FOLKOM? OČITNO SAMI ZOMBIJI HODIJO NAOKROG; BREZČUTNI; VASE ZAGLEDANI; EGOCENTRIČNI… ZA BRUHAT; ŠE SREČA; DA NISEM ENA IZMED NJIH
Imam dva otroka. Hvalabogu s tem nimata opravka. Pravim samo, da je tukaj problem v materi. ONA je šla zbudit otroka. ONA ga je pustila med tujci. ONA je bila najverjetneje pijana ko daska, pa še zadeta, skupaj s folkom na žuru. Kot prvo, ta deklica ni imela tam sploh kaj iskat. Kot drugo, verjemite, še vse kaj hujšega bi se lahko zgodilo, kot se je. Sem za to, da se mater prijavi in celo odvzame otroka, če je pol napisanega res. Trdim pa še zmeraj, da se deklici ni dogajalo nič hudega v danem trenutku. Zanjo je bilo verjetno vse normalno, ker je to že doživela. Če prav razumem, je ni nihče silil, naj pleše, ampak je začela sama?
Če pa bi se takrat kup tujega folka zbunil, jo potegnil dol, na silo oblekel in se spravil na njeno mamo, da ni normalna, si upam trditi, da bi bila to zanjo večja travma.
Zdaj pa poglejte kakšen mlad talent šov, ko nastopajo deklice in fantje. Da se ti obrne želodec. Zvijajo se v erotičnih gibih in oponašajo odrasle. Edina razlika je, da so oblečeni, čeprav pomanjkljivo. A to je pa prav? Celo v TLP sem jih videla in imajo svoje menedžerje. Kako naj potem punčka ve, da dela nekaj narobe, če pa odrasli to podpirajo in se nad tem navdušujejo?
Problemi v tej družini so se začeli že davno pred tem žurom in s tem, ko bi takrat povzročili ogenj v strehi, ne bi rešili prav nič, samo v deklici bi vzbudili občutek sramu, ker najbrž niti ni vedela, da počne kaj narobe.
ja eva 22, tako, kot si napisala, postajamo brezčutni za ljudi okoli sebe, najprej za tiste, ki jih ne poznamo pa še za svoje otroke nam ni mar:( In strinjam se tudi z marto, ko je napisala, kaj starši delajo svojim otrokom s prijavljanjem na razne mlade talente in miss showe. In ti otroci se zvijajo na odru in pojejo debilna besedila, ki ves čas namigujejo na sex in stari so od sreče preč. Se pa ne strinjam, da se deklici ni nič hudega zgodilo, če se je ni nihče dotikal, v tole pa me ne bo nihče prepričal. Za osemletnega otroka to vsekakor ni normalno. In tudi v tem pogledu, da otrokom takole “krademo” otroštvo se vedno bolj strinjam z izreko: “SVET JE IZ TEČAJEV”!!
Marta, a se ti hecaš?? Deklice ni nihče ničesar silil?? A meniš, da bo 8-letna deklica sama od sebe pred družbo odraslih začela plesat striptiz, in to potem, ko jo je “mati” spečo potegnila iz postelje (kakšna mati pa je to, da gre otroka budit iz takšnih razlogov?? mene bi sredi noči zbudila npr. če bi hiša gorela!!!)
Morda je ni nihče “silil” na licu mesta, mati jo je očitno le “spodbudila”, ima pa mala očitno od prej “indoktrinirano”, da se to pač počne, ko mati zahteva – torej ne glede na to, a si utrujen, a spiš, a ti ni, boš pač šel, ko se “materi” sprdne, na mizo plesat striptiz… in to pred zadetimi odraslimi, ki se ob tem celo zabavajo!!
To se tebi zdi otrokova svobodna volja in lastna odločitev?? A ne vidiš za tem cele indoktrinacije iz preteklosti?? To je hud primer psihološkega trpinčenja otroka, kaj bo pa iz nje nastalo, pa lahko ugibamo… pa boste potem čez nekaj let, ko jo srečate na vogalu ulice, govorile, da se je deklica tako sama odločila… Ja, seveda se je “sama” odločila”, ampak s svojimi OPRANIMI in trpinčenimi možgani v preteklosti! NE MOREM VERJET!!!
se strinjam s tabo. tudi s temi otroškimi tekmovanji so res grozni.
jaz bi se vprašala, kaj se nasplošno dogaja v tej družini. mislim, ok starši imajo zabavo, fino.
se mi zdi nasilno že otroka budit, kaj šele kaj drugega. poleg tega otrok na zabavi polni pijanih odraslih nima kaj iskat. po moje itak po 20:00, ko gre enkrat spat (razen če je bolan) nima kaj okoli za svetit oz. kot rečeno, kaj je staršem, da jo sploh budijo. ne vem….
Sigurno totalno drugačna zgodba, pa vendarle…pred nekaj dnevi je nek tip pri naši hiši lovil psa, ko ga je končno dobil, ga je z lato pretepal, da me še dandanes spreletava…seveda mu je pes ponovno pobegnil in sam bog ve, kaj se je zgodilo, ko se je vrnil domov.
Nisem poznala niti tipa, niti kako se piše, še manj, kje stanuje, a face ne bom nikoli pozabila…A čeprav gre” samo” za žival, sem se drla na tipa na žive in mrtve (mi je dol viselo, kako bo on reagiral), pograbila telefon, mu grozila z ovadbo,….,ma vse mogoče. In se tudi pri policiji pozanimala, kako in kaj naprej.
Hočem samo reči, če bi videla, kaj ta punčka počne in kaj mora početi vpričo mame, ma ni variante, da je ne potegnem s “plesišča” in jo poskušam zavarovati, materi pa itak ne vem, s čim vse bi ji zagrozila….Te reakcije in akcije ti govori “nekaj notri”, če seveda to premoreš, deluješ instinktivno….
Če sem prav prebrala, je bila družba let med 24 (Melita) in 47…Ena sama beseda me prevzema in gnus…sramota!
Melita, želim, da pritožba ne naleti na gluha ušesa!