Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija melje pa melje pa melje…

melje pa melje pa melje…

A bi mi znal kdo dati kak uporaben nasvet glede mojega PCja?
Namrec zadnje case mi skatla kar naprej melje pa melje pa melje, pa nic ne naredi al pa traja celo vecnost, da kaj odpre, zapre, zamenja okna…karkoli…ok sej ne recem ni bogve kaka masina, le P-200 in 64 Rama, pa tud prostora na diskih imam se vec kot dovolj. In nikoli prej mi ni se tako mlel in mlel in mlel kot pa zdaj…
Mene to pocas spravlja ze ob zivce in nevem vec zakaj kar naenkrat to…nisem instalirala nobenih dodtanih programov, laufajo mi tudi samo potrbeni (torej ce sem na netu le Outlook in IE) itd…

In sploh je tudi IE problem zase, zadnje case mi ga zapira po dolgem in pocez, potem mi zgine se ikonca za povezavo na net in se skinem dol lahko samo z resetom itd…

Aja virusa pa ni, redno preverjeno z updejtanimi antivirus programi…

Torej kaj hudica mu je? PC to 🙂

In ne mi prosim da naj si nabavim ze kaj sposobnejsega, ker sem na psu z denarjem kot studentka, PC pa seveda nujno rabim.

hvala!

Mogoce poganjas veliko obseznih background programov, recimo takih katerih ikonce so nanizane desno v sistemski vrstici (ob uri), imas nasnetih veliko pisav, nastavljeno kaksno ozadje ki veliko zasede, … ?

Najenostavnejsa resitev? na novo posnami Windowse, pa prej ne pozabi sformatirati diska.

LP

Router

emmm da vidim kaj imam poleg ure: ikono za realplayer (tega skusam “skint” saj kot laufanega pa mi ga cist vedno butne nazaj) in pa za program za skeniranje
in nic drugega

formatirat disk in posneti windowse na novo…huh ja a ves da tega ne znam, prav tako ne poznam nbenga k bi to naredu namest mene in mi se dal windowse poleg tega?

ok kaka druga resitev?

Glede realplayerja: Start -> Run (zazeni) -> vpisi ‘msconfig’ (brez navednic :>)

pojdi na dadnji zavihek .. mislim da je Startup (zagon), ta modkljukaj real player, resetiraj masino.

Glede ostalega pa lahko za zacetek poizkusis defragmentirati filesystem. mislim da s rece programu Defrag .. ta ki je zravn. Ali pa ce imas sanso uporabi Nortonov ScanDisck al pa kj podobnega

LP

Router

reskiraj ene 10 jurjev pa si dokupi se 128Mb RAMa, potem bo pa letelo.

lp ajs

Pozdravljena,

Dam kar prav router-ju.
Verjetno imaš naloženega hudiča in pol in ti zaseda “ozadje” procesorja.
Moraš vedeti, da ti vsi programčki (ohranjevalniki zaslona, Real Player, ipd..), ki delajo v ozadju zavzemajo procesoski čas in je posledica počasnost.
Defragmentacija bi bila tudi OK in pa še kakšen programček za čiščenje diska.
Vedi, da se pridno nalagajo “cookii” ob vsakem obisku na internetu.
Jaz jih vsake toliko časa izbrišem, kot tudi Temporary internet file.

l.p.

David

A ti ohranjevalniki povzročajo takšne težave tudi če niso nastavljeni in jih je torej bolje povsem izbrisat ali samo, če so vključeni?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close