Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mena – naravna prehranska dopolnila

mena – naravna prehranska dopolnila

Dovolj imam teh klimakterijskih nihanj, ko mi je 2 tedna vroče, sem brez apetita, jem malo, a se redim, potem pa me 2 tedna zebe, stalno lačna, pojem ogromno in hujšam, da ne govorim o tem, da mi je zadnjič šlo na jok, ko sem pogledala gumb na jopici, navaden gumb, navadna jopica, nobene asocijacije na nič, samo v hipu sem postala najbolj žalosten človek na svetu.

Katera prehranska dopolnila priporočate za kimakterične hormone, da jih vsaj malo zbalansiram?

Yep, menopavza res ni poštena in pravična…ene zdela za crknit , enim ni pa nič…so še pred kratkim pozno rojevale, direkt v menopavzo- vse polne energije in moči , skakljajo po otroških igriščih in se hvalijo kako so super ženske, zmorejo vse vrtčevske in osnovnošolske tekmovalne izzive in pasje procesije, če le katera pojamra…so pa zmerjane z debeluhinjami, lenobami, kavč peglarcami in še kaj…

Tak, da…počakaj zdaj kaj se bo usulo…

Jaz sem šla na keto dieto in se že v parih tednih počutila kot nova.

Je pa res da padem tudi v kategorijo mojega predhodnika, najmlajši otrok je star skoraj 5 let (jaz čez 50) in ga kar obvladam in skačem z njim in njegovim 2 leti starejšim bratom. Verjamem da tudi to pomaga 🙂

ja, res je avtorica, le kako si drzneš cmihat in se pritoževat, ko bi morala bit fit in skakljajoča vsenaokrog polna veselja in same sreče, no, ha, ha, ha…kot tele naša Mon-čice, ki se tako samohvalijo, o superiornosti svojih teles in genskih zapisov, same korenine..,he, he, he…kakšna mena, no, dej, dej…v hrib pejt, pa migat, pa vse živo imajo pametne nasvete, kaj boš jamrala, nooo…

Saj tudi jaz skakljam in obdelam vse, samo se ob vsem tem utrudim in ne počutim se dobro. Zaenkrat sem srečna, da me ne zdeluje na polno, mi gre pa že na živce, da nisem več vsa svoja in hočem to rešit.

Če dokaj zdrav način življenja nima kaj dosti vpliva, bom pa posegla po dodatkih, sem 50+ in hočem še uživat v življenju, ne pa da me hormoni razmetavajo kot kako pubertetnico ali nosečnico. Zaslužim si boljše počutje!

Odgovor na objavo uporabnika
Keto, 14.10.2023 ob 17:29

Jaz sem šla na keto dieto in se že v parih tednih počutila kot nova.

Je pa res da padem tudi v kategorijo mojega predhodnika, najmlajši otrok je star skoraj 5 let (jaz čez 50) in ga kar obvladam in skačem z njim in njegovim 2 leti starejšim bratom. Verjamem da tudi to pomaga 🙂

Keto verjamem, da pomaga, ker jaz opažam, da me ogljikovi hidrati zabašejo na polno, prav previdno jih moram dozirat, pa naj gre za zdrave ali bele, točno moram pazit, da jih pojem zelo malo in še to samo dopoldan, drugače fašem mišelin blazinice za par dni.

ja potem pa po kemijo h ginekologu…naravnega je bolj malo…drugač pa narava že ve- zakaj je dala ženske v tem obdobju malo na pavzo…, da po rodnem obdobju, spet najde ravnovesje sama s sabo…otroci so že veliki, mož gre po svoje, ona pa ima čas za sebe…za pavze …

menopavza, hormonski zmešnjave+ izgorelost…ja, guraj ženska kot robot, da jim ustrežeš…hitro po kemijo, da te gor drži, …kdo tala medalje za superwoman…tam potem na britofu dobiš govor za požrtvovalnost…

Dodaj v prehrano jod iz morskih alg, največ ga ima kelp. Kupi v prahu.

dovolj imam, 14.10.2023 ob 16:48

Dovolj imam teh klimakterijskih nihanj, ko mi je 2 tedna vroče, sem brez apetita, jem malo, a se redim, potem pa me 2 tedna zebe, stalno lačna, pojem ogromno in hujšam, da ne govorim o tem, da mi je zadnjič šlo na jok, ko sem pogledala gumb na jopici, navaden gumb, navadna jopica, nobene asocijacije na nič, samo v hipu sem postala najbolj žalosten človek na svetu.

Katera prehranska dopolnila priporočate za kimakterične hormone, da jih vsaj malo zbalansiram?

Naj ti dodajo malce estrogena. Je dober tudi za lasne korenince.

Ma vpisi v google… Imaš menovel,  medeks ima nekaj, sanolabor .. vse je na zeliščih. Prijateljica uporablja menovel in je zadovoljna.

cbd smola s polnim spektrom nad 30% še raje več. So jo uporabljale za te težave ženske že davno.

Ashwaganda je super.

Od zeliščnih je super Menosan od A.Vogel.

Drugače pa pripročajo redno rekreacijo ( da se spotiš, tem se prečisti organizem). V prehrani naj bo čim več sadja in zelenjave, predvsem temno-listnate (smutiji).

Teksa, 15.10.2023 ob 10:25

Ma vpisi v google… Imaš menovel,  medeks ima nekaj, sanolabor .. vse je na zeliščih. Prijateljica uporablja menovel in je zadovoljna.

Sem zguglala čuda teh dopolnil, guglala tudi tuja, a od nikigar nimam povratne informacije, kaj dejansko pomaga.

Recimo v slovenskih je večkrat hmelj, v tujih, ki jih hvalijo, pa hmelja ni, večinoma je baza rožni koren in še 3-5 drugih travčic.

Soncnicaaaaa123123, 15.10.2023 ob 11:15

Ashwaganda je super.

Sem zasledila ašvagando in šatavari, obe imata vpliv na hormonsko ravnovesje, oboje tudi za menopavzo, edino šatavari naj bi bila kao res ženska zadeva. Pozna katera obe?

maca ali don quai..googlaj

Jaz sem nekaj časa jemala ašvagando v kapljicah, sam sem bila po njej otopela.

Mislim, da je najboljše, da sama poskusiš, kaj tebi paše. Mi pa zelo pomaga redna rekreacija, pa da “prediham”, ko mi gre na jok.

Meni je Menowell od Eko škrnicla še najbolj pomagal. Sem bila do konca fuč in

Anka423, 15.10.2023 ob 13:08

Meni je Menowell od Eko škrnicla še najbolj pomagal. Sem bila do konca fuč in

Joj ta MON – ni mi objavilo vsega 🙄

Torej – bila sem do konca fuč in čisto nič se mi ne da. Iz službe pridem zmahana, malo gospodinjstva in psa ven, to je vse. Stara sem 56 in v meni 4 leta in imam 20 kg več.

https://www.juna.si/index.php/si/
Tukaj se naroči. Obe zdravnici sta super. Dobila boš bioidentične hormone. Namažeš ali našpricaš na kožo. Res zelo pomaga, povem iz svojih izkušenj. Je pa samoplačniško, na žalost.

Mene Mena tudi matra. Čustvena nihanja razpoloženja. Napihnjen trebuh. Slab spanec. Čez dan nimam apetita, ponoči pa jem sladoled. Nimam voljevpospravljat. Na momente mi je družina odveč.

Trudim se čimveč časa preživeti v naravi, na soncu in ob morju.

Mici656, 15.10.2023 ob 12:57

Jaz sem nekaj časa jemala ašvagando v kapljicah, sam sem bila po njej otopela.

Mislim, da je najboljše, da sama poskusiš, kaj tebi paše. Mi pa zelo pomaga redna rekreacija, pa da “prediham”, ko mi gre na jok.

Za ašvagando sem slišala. Jo pohvalijo, me pa zanima kako si bila otopela? Zaspana?

Cekin, 14.10.2023 ob 17:24

Yep, menopavza res ni poštena in pravična…ene zdela za crknit , enim ni pa nič…so še pred kratkim pozno rojevale, direkt v menopavzo- vse polne energije in moči , skakljajo po otroških igriščih in se hvalijo kako so super ženske, zmorejo vse vrtčevske in osnovnošolske tekmovalne izzive in pasje procesije, če le katera pojamra…so pa zmerjane z debeluhinjami, lenobami, kavč peglarcami in še kaj…

Tak, da…počakaj zdaj kaj se bo usulo…

Ti si ziher ena od teh, ki jih opisuješ. In tudi dejansko je res kar pišeš, res jem namreč, da imajo težave z meno debele, lunuhinje, piškotožerke, gledalkemehiškihserij, ritokaučpriležnice. Če pri takšni ženski malo pogledaš po kuhinji higieno, je vsepovsod vse zasrano, samo na videz je pospravljeno, običajno te ženske niso zadovoljne v zakonu, dedec je ves čas odsoten, na šihtu, po šihtu na pivu s prijatli, ona pa vse to dopušča, nič ne reče v sebi jo pa grize, samopodoba takšne ženske je nikakrkšna, ena sama beda, otroci tik pred vzletom iz gneza, ali pa so že šli, ona pa ja, kauč, pikoti, solze mehiške………

pozabila končati….. torej vse menopauzarice morate shujšat, če ste debele. Debele ste tudi če imate samo 10 kg preveč (primer 165 cm idealna kilaža 55 največ 60 kg). Črtati ves sladkor, vse OH, jemo samo meso, zelenjavo in maščobe, tudi svinjsko mast in maslo in špeh. Gibanje vsaki dan vsaj 1 uro švicanja, ne sprehoda, švicanja, po eni uri majca za ožet.  Vsak ponedeljek samo voda. prvi dnevni obrok ob 10. uri, zadnji ob 18. uri, torej jemo samo 8 ur, 16 ur pa ne…

New Report

Close