Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Mene pa zanima….

Mene pa zanima….

če ima katera od vas izkušnje z barvanjem las iz rdeče na blond?
Sem naravno temno rjava, se pa že vrsto let barvam na svetlo rdeče.
Malo sem se že naveličala te barve, pa sem mislila iti na blond in sicer na rumeno blond, ne platinasto.Frizerka mi je rekla, da ne bo lahko, lahko pa poskusiva…
Kakšne izkušnje imate ve s tem? Katera je najlažja pot?Kako vam je uspelo? Ste bile potem zadovoljne s svojim izgledom?
Aja, še to, imam močne, debele lase, tako da ni skrbi, da bi si jih pretirano uničila.

Tea

Jaz sem presla iz temno rdece, oziroma bolj vijolicne odtenke sem imela, na blond. To sem naredila tako, da sem odsla k frizerki, ki mi je naredila nekaj pramenov….To v bistvu sploh niso bili prameni ampak mi je lase razbarvala, kar mi je barvo las posvetlilo…to sva storili se dvakrat, nato pa sem stvar vzela sama v roke in sem sla v trgovino, kjer sem kupila temno blond barvo (katero, ne vem vec, navsezadnje je vseeno) si pobarvala vse lase, nato pa po 14. dneh naredila cez blond pramene. Kupila pa sem si Poly Blonde Straehnchen, M1 Super Aufheller in prosila prijateljico, da mi je naredila pramena. Cez kaksen mesec ali dva sem si jih ponovno naredila…..narastek sem si barvala s temno blond, cez teden dni pa naredila cez se nekaj pramenov….Danes sem blond…..se prevec blond….in sem si ravno danes dala cez eno temnejso barvo, ker mi je bila ze prevec svetla.
O kaksni oranzni barvi ni niti sledu. Takrat pa so bile vseh moznih barv, ko sva jih s frizerko razbarvali….ampak se je izplacalo.

Veliko uspeha!

lp

Joj a si morate unicevat laske s peroksidam 🙁 Tista slama pol, ker fant se pa hoce suhih skrepanih las dotikat. No razen, ce imata zelo kratke lase,…

Ves, Tilka, da sploh nimam slamnatih las! Tudi sama sem se tega bala, pa so prav mehki, tako kot pred barvanjem. Mogoce pa pomaga, ker si enkrat na teden naredim masko na laseh z obnovitveno kuro in redno uporabljam subrino.

lp

Kaksne barve imas pa naravne?

Jaz imam temno rjave..

Jessy, hvala za obširen odgovor, me pa zanima, ko si štartala prvič, a si res imela nekam zelenkaste lase, tako me namreč strašijo punce….
Koliko časa je trajalo, da si prišla na barvo, katero si želela-1 mesec,2 meseca…?
Tudi mene ni strah slamnatih las, zato obstaja balzam in maske za lase…
A ima še katera kakšen nasvet?
LP

Tudi jaz imam temnejse rjave lase, goste in mocne. Zato me je frizer barval vec ur, da so se moji lasje razbelili do zeljene barve – blond, tako da niso bili piscancje rumeni. Takrat sem jih popolnoma unicila. Nobena maska za lase ni pomagala kaj sele balzam. Slama! Lasje bili poskodovani, lomljivi, suhi. Balzam in maske so pomagale le toliko, da sem si lase sploh lahko razcesala, zjutraj pa sem se zbudila z gnezdom na glavi.

Da sem dobila spet mocne in goste lase sem morala pocakati pol leta, da so mi dovolj zrastli in sem lahko postrigla unicene lase. Nikoli vec. Lase si se vedno barvam, vendar nikoli na svetlo.

Ce si tega res zelis, ti nihce ne more preprecit. Lahko da ti ne bos imela takih tezav… ampak težko vrjamem.

BTW, tudi jaz sem se takrat pobarvala iz rdece na blond, frizer pa me je prej opozoril, da se mi bodo lasje “cufali”.

Zanima me s kaksnim namenom si zelis postati blondinka?
Da bi te prej opazili? (spomnim se, da so meni na avtobusni postaji mimoidoci neprestano trobili, mi zvizgali in se obracali za mano, grozno res, meni to ni vsec)
Za rave party? (to je bil moj povod)
Ker si bila v otrostvu svetlolaska pa zdaj nisi vec?
Ker ima nekdo, ki ti je vsec, rad blondinke?
Ker si se navelicala ze vseh barv, blond pa se nisi imela?
Ali kar tako, iz radovednosti?

LP,

Tilka

Nekaj med temno blond in svetlo rjave….bolj so svetlo rjave, kot temno blond…

Ne, nikoli nisem imela zelenkastih las. Podlaga je bila rdeča, prameni pa so bili bolj pšenične barve z rahlim oranžkastim privdihom. Ne vem točno kolikokrat sem si naredila te “pramene” (razbarvanje las), ma mislim, da ene trikrat. Aha, sem pa mislim, da ze predno sem sla ta tretjic to delat, sama prej naredila podlago s temno blond barvo…..kaj pa vem….men sploh ni bilo grozno, ceprav sem bila takrat bolj na rahlo oranzno…..
Sele, ko sem si sama delala pramene (s tisto barvo, kot sem ti ze napisala), sele takrat sem dobila zeljeni odtenek.
Da sem prisla do sedanje blond (kjer nikakor ni vec sledu o oranzni), sem rabila cca eno leto, mogoce kak mesec manj.

lp

Vidis, ti si jih v bistvu samo svetlila, ni blo potrebno tono peroxida, da so laski izgubil pigment.
LP

Aja Tea, da ne omenim kako grdo zgleda ze samo pol milimetra narasktka pri naravnih temnolaskah, ki so pobarvane na blont.

Na zacetku mi jih je razbarvala. Baje je to najslabse za lase saj pridejo precej uniceni…no, jaz sem reskirala. Ja, kasneje sem jih pa res le svetlila.

lp

Hvala za odgovore, včeraj sem prvič poskusila in je še kar dobro izpadlo, sicer sem bila celo popoldne pri frizerki, ampak je bilo za prvič nad pričakovanji.
Jessy, hvala za vzpodbudo.
Tilka – nimam slamnatih las, mogoče bolj suhe, vsekakor pa skoraj take kot prej…., hočem pa imeti blond lase, ker jih še nisem imela in sem si zaželela spremembe.
LP

No, me prav veseli, da ti je vsec new look! Scasoma bo pa se boljsi!!!

CAU!

New Report

Close