Najdi forum

meni nič jasno…

Res mi ni jasno, kako je lahko računalnik kao “crknil” pred nekaj dnevi in potem sam čudežno ozdravel???

Torej, pred par dnevi, ko sem ga odprla, je računalnik rekel, da “disk boot failure” in da naj vstavim sistemsko disketo. To preden je karkoli odprl, zagnal, se pravi, načeloma je odpovedal na vsej črti. Jaz sem dvignila preplah, a po nekaj dnevih ga danes za hec še enkrat prižgem in – dela!!! Kot da nič nikoli ni bilo!

Predvsem se se ustrašila, da je kak hud virus, ki mi je vse lepo popapal, kajti še prej, začetek prejšnjega tedna sem vstavila not disketo, ki sem jo prej vstavljala v vse mogoče javne računalnike (sem bila v tujini, sem morala delati, kjer je pač šlo). Res je, da sem to isto disketo vstavila (uporabljala) pri kolegici (v tujini), a pri njej se ni zgodilo nič.
In tudi sedaj sem takoj zagnala virus scan in ni nobenega virusa.

Mi lahko mogoče kdo pove, kaj se je zgodilo z mojim računalnikom? Zakaj prej ni hotel sploh delati, zdaj je pa vse OK???

LP!

Verjetno si imela disketo noter, ko si zagnala računalnik. :))))))) Daj jo notr pa prižgi, pa ti bo spet to napisal – to je vedno tako, ker ti za boot file pogleda na disketo, in če je disketa notr ti napiše disk boot failure 🙂

Saj v tem je fora – nisem imela diskete notri!

A ni čudno?:))))

Sem se spomnila, da pa sem res disketo dala not, pa jo potem ven vzela in je nekaj javil, da to ni bilo pravilno ali nekaj takega – no, jaz sem ga preslišala, zaprla vse programe in naslednjič, ko sem ga prižgala, je bilo pač to “disk boot failure”. Mogoče je pa res bilo kaj v zvezi z disketo.

Nina, naj te ne skrbi preveč. Računalniku se pač včasih kaj pomeša, tako kot nam ljudem. Če se po tistem normalno postavlja, je vse ok. Če se bo začelo pogosteje pojavljati, je to lahko znak za kakšno resnejšo okvaro, slabo baterijo ali kaj podobnega. Do takrat pa ga veselo uporabljaj.

Hvala! Zdaj dela čisto normalno, upam, da bo šlo tako naprej. Mogoče mu je bilo prevroče, revčku…:)))

Lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close