Meni se KIK, MANA, C&A oblačila sploh ne zdijo tako slaba
Jest sem ugotovila, da v Kranju, mi New Yorker ne potegne. Odkar je povečan, ni več tak kot bi moral biti.
Pa tudi čudna energija je tam. Kot bi bilo vse okuženo z neko izredno slabo energijo. To pač energijsko občutljivi lahko zaznajo.
Sem šla pa po naključju po nakupih na drugem koncu Slovenije. Tam je bilo pa kontra. Že na pogled je bilo videti lepše. In potem sem šla v Kranj, za primerjavo in ugotovila, da na drugem koncu pol stvari niso imeli ampak tista, ki so pa bila, so bila pa sama kvalitetna – oziroma taka kot morajo biti za poleti, iz viskoze. Drugega razen viskoze že ni bilo – kar se poletnih oblačil tiče.
Sedaj sem ugotovila, da je treba hoditi po nakupe tja, kamor se lahko pripelješ z avtom in ne sredi nekih balkanskih blokovskih naselij. Razlika je kot dan in noč.
No, meni se zdi, da gre bolj za sistem slepe kure, ki najde zrno.
Npr. za moje pojme imajo v NKD dobre pižame in brisače, tiste, ki imajo zraven neki certifikat za bombaž. Občasno imajo kolekcijo Pierre Cardin in kupim za moža in sina nogavice, spodnje perilo, ker so po smešnih cenah, vendar čisto OK.
V Mani sem našla čisto dovolj kvalitetne velike jogi rjuhe, ki se ne skrčijo in tako mere kar držijo (večinoma za posteljo 140 širine raje nabavim kar širino 160). Imajo celo 200 krat 200.
Posteljni kompleti so pa kvaliteta minus 1. Kupila samo enega in ga po prvem pranju odnesla na RK.
Spodnje perilo ima pregrobe šive.
Oblačila so sicer bolj za stare mame, pa da kupiš kaj poceni za otroke, ker itak prerastejo v par mesecih. NKD isto težko kaj najdeš kolikor toliko modernega, sem pa opazila, da imajo veliko ultra plus velikosti. Pohvalno.
V Two way, Orsay, Takko ne zahajam, tako da ne vem. V Kik grem po kak kič in poceni material, iz katerega potem sama ustvarjam ikebane in novoletne okraske. Ja, tam zelo smrdi, mislim, da ni trgovine, kjer bi bilo slabše.
Malo bolj moderne firme a la New Yorker, H & M in Zara, prav tako niso neki presežek. V Zari imajo vsaj poštena znižanja (recimo kupila luštno tuniko z balon rokavi, mešanica z volno, 2 evra). V New Yorkerju sem nekaj časa rada kupovala spodnje perilo, sploh modrce so imeli fajn z naramnicami na križ in podobno. Zdaj že nekaj časa nisem bila. Otroci so nehali tam kupovat, ker tisto, kar zgleda, je precej drago in dobiš za isto ceno Hollister ali celo Abercrombie, ko imajo znižanje. Kar je pa poceni, je pa redko ok. Mislim, da nimam nobene stvari več iz Newyorkerja.
Avtorica govori o nekih butikih – jaz pod tem nazivom pri nas razumem predvsem trgovinice, v katerih za večkratnik cene preprodajajo uvoženo cheap robo, po drugi strani pa trgovine oblikovalcev in oblikovalk (ki so pa res drage).
Meni osebno se zdi kolikor toliko kvalitetno in da je poceni Only, Vero Moda, verjetno še kaj, pa se zdaj ne spomnim. Za orientacijo po znamkah je fajn it v Namo – ženski oddelek ima malo dražje stvari, urbana moda so nekoliko cenejše in dražji casual (a la Pepe Jeans). Emporium je zame prevelik in se ne znajdem. Lani sem šla, ker sem iskala čisto določeno znamko, pa sem obupala, in to tako zelo, da nisem šla niti vprašat na informacije.
Nismo omenili Bershke, Stradivariusa in podobno. To je bolj za najstnice in zelo poceni, ampak včasih se vmes najde kaj tudi za gospe.
Jaz občasno kaj kupim po teh trgovinah, ampak pod pogojem, da je bombaž ali viskoza in da nima ploskovnih (neprodušnih) potiskov.
V to kategorijo spadajo po moje še NKD, Takko, Pepco in H&M. Pa tudi tekstil iz Lidla in Hoferja recimo.
Sem kar zadovoljna s stvarmi, vendar pa jih ne kupim za zahtevne priložnosti, ampak za doma ali za neformalne okoliščine. Ali pa gre za perilo in nogavice.
Včasih se mi kaj skrči, to je pa bolj ali manj to.
Mislim, da ni tak problem “neugledna znamka”, kot so sedaj že prevladujoči sintetični materiali, ki jih je polno povsod, pri dragih in ugodnih proizvajalcih.
V H&M kupim mogoče 2 reči na leto…..tam je res kraljujeta poliester in akril…..bombaž pa je velikokrat kar prozoren, tako tanek je.
Ko potrebujem res kvalitetno oblačilo za dolga leta, pa v te trgovine ne bom zavila.