Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Menite, da je konec globalizacije ali ravno obratno?

Menite, da je konec globalizacije ali ravno obratno?

Meni se zdi, da je konec globalizacije laž, izmišlijotina. Govorili so, kako bo deglobalizacija po covidu, ampak jaz ne vidim nobene.

Že če pogledam prehrano. Nekje sem prebrala, da tudi če prideluješ svojo hrano, je ne moreš pridelati za 365 dni v letu (ne vem, zakaj?), torej lahko pridelaš en del, po ostalo moraš v trgovino (živilska industrija).

Včasih (po vojni) ljudje niso imeli za jest, jedli so enolično, danes je kapitalizem in na voljo vsega (ti ljudje so “zadovoljni”, ker je vsega na pretek).

In vsa ostala področja – ne vidim deglobalizacije. Kontejnerji iz Kitajske v Italijo in nato naprej v Slovenijo itd.

Se dogaja in se bo še poglobila ko bo sredi leta nastopila velika kriza, proizvodnja in povpraševanje bosta drastično padla, proizvodnja se bo selila domov.

Zasedla si cel mon od včeraj dalje hehe a maš kej pavzo? 😂😝 Samo tebe se je bralo. Uboga, osamljena in pozabljena . Nisi brihtna si pa preveč prozorna

New Report

Close