Menjava akumulatorja-pomoč-VW Polo 1.4, letnik 2010
Prosim za pomoč, je kdo, ki ve kako se to menja? A bi lahko malo razložil?
Vem, da ko se odklaplja stari akumulator najprej minus odklopiš in nato plus. Ko pa priključiš, pa najprej daš na plus ina nato na minus. Mogoče ga bom vedla snet, dat gor pa ne nevem če bo šlo. Res najlepša hvala za odgovore,
lep pozdrav S.
Vem, da ima moj polo desni plus akimulator, se pravi ima plus na desni strani, če se vsedeš v avto na voznikov sedež in gledaš s te strani vožnje. Vem kaj je kleme pri start kablih, ne vem pa kako zgleda pri akumulatorju? A je isto oblike ščipalke? Saj na you tube sem našla en posnetek, samo je bolj švoh. Hvala.
Ali že imaš nov akumulator? Zdaj je težava pri nabavi zaradi corona ukrepov….
Kot si napisala, z 10 ključkom odviješ – klemo in potem še + klemo. Klemi odstraniš z akumulatorja in potem moraš odviti še sam akumulator s 13 ključem. Je malo bolj zoprno (lažje gre z gedorami) ampak da se tudi z navadnim ključem. Potem odstraniš stari akumulator in na njegovo mesto daš novega. Pazi na ležišče, da se lepo ujame in ga potem priviješ s ključem 13.
Potem daš na akumulator klemo + in jo priviješ z občutkom. Isto na koncu narediš še s klemo -.
To je vsa umetnost…
Ali že imaš nov akumulator? Zdaj je težava pri nabavi zaradi corona ukrepov….
Kot si napisala, z 10 ključkom odviješ – klemo in potem še + klemo. Klemi odstraniš z akumulatorja in potem moraš odviti še sam akumulator s 13 ključem. Je malo bolj zoprno (lažje gre z gedorami) ampak da se tudi z navadnim ključem. Potem odstraniš stari akumulator in na njegovo mesto daš novega. Pazi na ležišče, da se lepo ujame in ga potem priviješ s ključem 13.
Potem daš na akumulator klemo + in jo priviješ z občutkom. Isto na koncu narediš še s klemo -.
To je vsa umetnost…
[/quote]
Če drugje ne dobiš akumulatorja ga imaš v spletni trgovini Bauhaus, pa tudi drugi ga prodajajo preko spleta. Bauhaus prodajo poznam, ker vedno dobim vso robo takoj ali naslednji dan, za duge pa ne vem!!
https://www.bauhaus.si/catalogsearch/result/index/?p=2&q=akumulator+za+auto
Kupila sem v spletni trgovini Velog. Ravno malo prej so mi ga pripeljali. Imam podaljšek in gedore. Našla sem na youtube boljši video, zdaj se mi bolj sanja. https://www.youtube.com/watch?v=f0T8XnRAAwc
Hvala vam vsem, lp
Ce se ne ves, ti ponekod ob nakupu nove baterije gratis opravijo zamenjavo.