Menjava banke-kredit?
Pozdravljeni!
Mene za zanima nekaj…Rada bi menjala banko, venar imam na obstoječi kredit, pa povišan limit, vsega skupaj je še za okoli 40000 evrov. Ali dajo banke potrošniški kredit s plačilom zavarovanja na dobo recimo 9-10 let? Sem gledala eno banko, kjer imajo izračun z možnostjo do 10 let, vendar spodaj piše, da lahko za kredite nad 7 let zahtevajo še dodatno zavarovanje. Nepremičnina ni v moji lasti, tako da mi preostane le zavarovanje. Na obstoječi banki imam 2 potrošniška kredita. Hvala za vaš čas in odgovor. Lp
jaz sem tudi zamenjala banko,
kredit se mi trenutno ne splača jemat (slabi pogoji), vendar sem odprla račun na drugi banki in plačo prejemam na novo banko, kredit pa nakazujem na staro banko. ko bo bolj ugodno, bom vzela nov kredit in odplačala starega (ko bodo boljši pogoji od starih)
slabost tega je ker imam stroške vodenja računa na obeh bankah. limit na novi banki ne bom vzela ker imaš potem 2 limita. limiti pa so zelo dragi in težko prideš iz njih, če bi ga vzela bi si samo zanko zategnila za vrat.
bolje je, da ko bodo bolj ugodne razmere za jemanje kreditov , vzeti malo večji kredit in poplačati kredit in limit.