Menjava eur v kune
@Barca, kje se v Barbarigi nahaja bankomat?
Hvala. Lp.
Mislim, da je spet pri vhodu v market, med trgovino in recepcijo, zraven pizzerije Tropicana.
Ne vem, mi običajno dvigujemo kar v Getroju, ker gremo tja nakupit hrano in pijačo za dopust (s sabo peljemo le odprte stvari iz hladilnika in za kak dan domače zelenjave iz vrta).[/quote]
Huh, kje je ta Getro? Vem da sem siten, pa vendar. Če si bolj za ZS, mi povej, kam naj ti pošljem svoj mail, FB ali podobno. Lepa hvala.
Mislim, da je spet pri vhodu v market, med trgovino in recepcijo, zraven pizzerije Tropicana.
Ne vem, mi običajno dvigujemo kar v Getroju, ker gremo tja nakupit hrano in pijačo za dopust (s sabo peljemo le odprte stvari iz hladilnika in za kak dan domače zelenjave iz vrta).[/quote]
Huh, kje je ta Getro? Vem da sem siten, pa vendar. Če si bolj za ZS, mi povej, kam naj ti pošljem svoj mail, FB ali podobno. Lepa hvala.[/quote]
Ni panike, Getro je v Puli, tik ob obvoznici, http://www.getro.hr/sales_center/5-prodajni-centar-pula, trgovina v Barbarigi je tipična turistična trgovina s prilagojenimi cenami za turiste (beri občutno dražja).
Je pa Getro v Mercatorjevi lasti (je cash&carry varianta), tako da lahko kupuješ tudi na Pika kartico.
Mi pa vedno plačamo cestnino z euri, recimo 50 eur in nam vrnejo kune. ne vem, kako je letos, ampak lani in leta prej je bil na cestninskih postajah celo najugodnejši tečaj.
Pa da ne bo kdo mislil, da so zaradi tega zastoji na cestninskih…mogoče si dlje le kakšno sekundo ali dve. Če pa plačaš z bankovcem za 100 eur, potem pa je procedura, ker moraš dati potni list, pa ne vem kaj še, tako da plačaj raje s 50-akom.
Ko smo pa na mestu, potem pa menjamo v menjalnicah, ki so blizu.
@Barca, hvala!
Seveda, pri nas si “kupovala” kune iz domače valute, na Hrvaškem pa si “prodajala” tujo valuto in dobila domačo valuto .. zato so enkrat uporabili prodajni in enkrat nakupni tečaj … in 7,2 kune za € je slabša menjava kot pa 7,45 kun za €.[/quote]
Ja in? Mislim, da avtorica sprašuje po izkušnjah. Obakrat gre za to, da dam evre in dobim kune, mar ne? Če bi to storila v menjalnici EURO-KUNA pred “mejo” bi istega dne kupila kune po 7,04 po prodajnem tečaju, sem jih pa na SKB ravno tako po prodajnem tečaju.