menjava garažnih vrat
Imamo n let stara garažna vrata, lesena dvokrilna, ki bodo vsak hip razpadla. Ponudniki imajo 1001 varianto in sploh ne vem, kje naj začnem gledat. V to garažo ne spravljamo avta (samo kolesa ipd), zato ne rabimo vrat na elektropogon (ta instalacija bi zahtevala tudi prevelik poseg, saj v garaži ni elektrike (razen luči). Tako da bi raje brez elektropogona. Ali sploh še delajo klasična krilna vrata za male garaže ali zdaj vsi naročajo dvižna (ali je možno brez elektropogona in kako se to zaklepa?) Kateri proizvajalci so dobri, naredijo vse od demontaže starih vrat in montaže novih vrat)? Hvala za odgovore.
sama sem menjala vhodna in garažna vrata v začetku lanskega leta. Garažo imam z enakim namenom kot vi in so dvokrilna lesena vrata, enak kot vhodna. Izbirala sem med Lip Bled, Jelovica in Doors. Najdražji je bil Lip Bled, za njim Jelovica in za tretjino nižja cena je bila pri Doors. Naredili so vse z montažo in demontažo. Garažna vrata in vhodna so stadardnih dimenzij, krilo vhodnih vrat je 1m – midlim, da enako garažna vrata. Skupen znesek z demontažo in montažo je bil cca 5.500,00 evr.
pozdrav
garažna vrata sama so bila cca 2.000,00 evr. So lesena! – to pomeni polovico cene zraven napram plastičnim. Pri obeh, vhodnih in garažnih, sem želela barvo, ki ni po RAL-u, vhodna so znotraj druge barve kot zunaj in imajo precej veliko barvno steklo. Vse te moje kapreice so zraven nanesle kar nekaj, mislim da čez palec, več kot 1.000,00 evr.
Normstahl vrata za garažo, ki so sicer večja kot klasična, električna, dvižna…to je bilo tri leta nazaj, mislim da cca 2.000,00 evr – res okvirna številka, tam nekje je bilo.
Samo nekaj – ja, draga – pomisli kolikokrat v življenju menjaš vrata ali vhodna ali garažna in kolikokrat jih pogledaš, odpreš, zapreš,…. in končno si lahko znesek deliš z nadaljnimi cca 20 leti in ugotoviš, da je v primerjavi s stroški življenja to res majhen del mesečnega proračuna.
Če se boste odločali tudi za menjavo notranjih vrat lahko smuknete semle in malo preverite ponudbo
http://www.mizarstvopeternelj.com/vrata/notranja/
Garažna vrata izdeluje podjetje IKI-PRO, spletna stran http://www.iki-pro.si